hamdi nuhiju | 25 Nov 23:20 2006
Picon

LEVIZJA BOGOMILE DHE IMPLIKACIONET E SAJA-text perfundimisht i perkthyer...

Selam Alejkum te nderuar vellezer dhe motra.Ky eshte texti perfundimtar i ketij perkthimi.Nuk eshte i perkthyer deri ne fund me qellim te kerkoni vet dhe hulumtoni rreth ketij teksti....Nese vetem nje njeri do te kishte dobi nga ky text une do te isha i kenaqur dhe do te lutja All-llahun xh.sh. qe ta peshoj ne veprat e mia te mira...Kerkoj ndjese per te gjitha leshimet gjate perkthimit , ose mospershtatje te saj nga maqedonishtja ne shqip...
 
Me rrespekt nga Hamdi Nuhiju , Kumanove
 

Cheap Talk? Check out Yahoo! Messenger's low PC-to-Phone call rates.
__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Y! Messenger

Files to share?

Send up to 1GB of

files in an IM.

Yahoo! Photos

Upload Now!

First 20

prints are free

Yahoo! 360°

Be a Blogger

Do it now

Share with friends

.

__,_._,___
Senad Maku(Makoviq | 24 Nov 21:02 2006
Picon

Liber shume i mire: " What Did Jesus Really Say?"

Selam anetar te forumeve, po ju paraqes permbajtjen e nje libri ndoshta te njohur tek disa prej juve, ne gjuhen angleze. Libri titullohet: What Did Jesus Really Say? nga Mishaal ibn Abdullah, eshte nje liber shume i mire, dhe mendoj se ja vlen shume qe ta zbrisni (download), ose ai cili ka dikend ne perendim qe ta porosisin kete liber dhe ta posedojn ne biblioteken e vet. Me poshto keni linkun dhe permbajtjen e librit online.
 
 
 

Table of Contents

Preface

Goal of this book
Follow this chart from Christianity to Islam
Table of Definitions and Abbreviations

Chapter 1 - Christian-Muslim Dialogue

1.1 Christian perspective 1.2 Muslim perspective
1.2.1 'Blind faith' or 'Prove all things'? 1.2.2 The 'Trinity', or 1+1+1=1
1.2.2.1 Matthew 28:19 1.2.2.2 I Corinthians 12:4-6
1.2.2.3 II Corinthians 13:14 1.2.2.4 Jude 1:20-21
1.2.2.5 1 John 5:7 1.2.2.6 John 1:1
1.2.2.7 John 10:30 1.2.2.8 Genesis 1:26
1.2.2.9 John 14:8-9 1.2.2.10 John 14:6
1.2.2.11 John 20:28 1.2. 2.12 A logical analysis
1.2.2.13 On 'steam, water, and ice' 1.2.3 The 'Son of God'
1.2.3.1 Anglican bishops declare that Jesus is not God 1.2.3.2 How many 'Sons' does God have?
1.2.3.3 Because God was his 'Father'? 1.2.3.4 Because he performed miracles?
1.2.3.5 Because he was filled with the Holy Ghost? 1.2.3.6 Because he was the 'Image of God'?
1.2.3.7 Because he was 'from above'? 1.2.3.8 Because he was the 'Messiah/Christ' and the 'Word'?
1.2.3.9 Because he was called 'Lord'? 1.2.3.10 Because God 'gave His only begotten Son'?
1.2.3.11 What about 'Unto us a child is born'? 1.2.3.12 How did Jesus' people know him?
1.2.3.13 Is God a man? 1.2.3.14 Does God pray to Himself?
1.2.3.15 Jesus is God's servant 1.2.3.16 Does God have a God?
1.2.3.17 Is God greater than Himself? 1.2.3.18 ONT> More to think about
1.2.3.19 Was God ignorant and savage? 1.2.3.20 But he must be God, or else we can not be saved
1.2.3.21 But he must be God, he was lifted up 1.2.4 'Worship me! '
1.2.4.1 Who can forgive sins? 1.2.4.2 Jesus said 'I am' so he must be God
1.2.4.3 But people 'worshipped' Jesus and he did not object 1.2.4.4 But he doesn't need to say it
1.2.5 Historical origin of the 'Trinity' myth 1.2.6 The systemat ic destruction of the law of Jesus
1.2.7 Christianity's true founder, Paul, admits fabrication 1.2.8 Summary: What is a 'Trinity'?
1.2.9 C onclusion

Chapter 2 - Contradictions in the Bible

2.1 Christian scholars recognize contradictions 2.2 A small sampling of these contradictions
2.3 Did mankind tamper with the Old Testament? 2.4 When is a book an 'inspired' book?

Chapter 3 - Ancient paganism and the dangers of compromise

Chapter 4 - Jesus' second coming and 'grace'

Chapter 5 - Various miscellanea

5.1 A Biblical picture of God 5.2 My grandfather did it (or: Is King David going to Hell?)
5.3 Poison yourself or be damned 5.4 Who's will is stronger?
5.5 Who bears the sin? 5.6 Like Jesus prayed
5.7 Like Jesus' greeting 5.8 Thirty seven verses word for word?
5.9 Melchizedek, A god greater than Jesus? 5.10 The ultimate test of Jesus
5.11 Who was 'Immanuel'? 5.12 Eli, Eli, Lama Sabachthani
5.13 Hiding the miracles 5.14 Was 'Christ' a 'Christian'?
5.15 Will Judas judge Israel? 5.16 Does God need an 'blood atonement'?

Chapter 6 - Muhammad in the Bible

6.1 Three distinct prophesies 6.2 Foretells the story of the chapter of 'Al-Alak'
6.3 A Paraclete like Jesus 6.4 The emigration (The Hijra)
6.5 Isaiah's vision 6.6 Truthfulness of Muhammad (pbuh)
6.7 Moses foretells of Muhammad's coming 6.8 Legitimacy of Hagar and Ishmael
6.9 A rod out of the stem of Jesse 6.10 Reference to Moses, Jesus, & Muhammad in that order
6.11 God did not kill Muhammad for speaking in His name 6.12 Glorifies Jesus (pbuh)
6.13 The rejected stone 6.14 Other Prophesies

Chapter 7 - The Dead Sea Scrolls and the Gospel of Barnabas

Chapter 8 - Jesus in the Qur'an

Chapter 9 - The manners and morals of Muhammad

Chapter 10 - The life of Muhammad

Chapter 11 - What is Islam?ONT>

Chapter 12 - Islamic faith: Some details

Chapter 13 - The miracle and challenge of the Qur'an

Chapter 14 - 'We' an Arabic and Hebrew plural of respect

Chapter 15 - Women in Christianity and Islam

Chapter 16 - Summary

Chapter 17 - Additional references

Index 
Senad  Maku (Makoviq) - Ulqin           
Analizë: Bibla dhe Kur'ani               

Everyone is raving about the all-new Yahoo! Mail beta.
__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Y! Messenger

PC-to-PC calls

Call your friends

worldwide - free!

Y! GeoCities

Create a Blog

And tell the world

what you think.

Yahoo! 360°

Get Started

Create your page

Share your life

.

__,_._,___
Artjan Shani | 25 Nov 12:51 2006
Picon

Pse po vonohet hapja e dosjeve ?


Deri para pak kohesh asnjeri nuk besonte se mund te
hapeshin ndonjehere dosjet e komunizmit ne
Shqiperi,por me daljen e rezolutes se Gjykates se
Strasburgut qe denon gjenocidin komunist dhe krimet e
tij duke e krahasuar ate me fashizmin dhe
nazizmin,krijoi mundesi per hapjen e dosjeve te
mekatareve enveriste,qe me veprimet e tyre mbajten te
shtypur nje popull padrejtesisht nen zgjedhe e kuqe
per dekada te tera.

Une si familje e persekutuar politikisht nga ai
sistemi,kerkoj qe te publikohen dhe hapen dosjet jo
vetem emrat e Deputeteve te Parlamentit Shqipetar por
edhe te gjithe spiuneve dhe njerezve qe kane dhene
urdher per te vrare apo burgosur,internuar njerezit
per bindjet e tyre politike Demokratike,duhen
publikuar sa me pare,jo vetem per aktin e tyre
anti-human por keta njerez edhe sot nuk heqin dore nga
"zanati i vjeter" i spiunimit dhe qe perbejne rrezik
per shoqerine Shqiptare Demokratike.

Shembullin po e japin Amerikanet,ku sipas shtypit
Ambasada e USA ne Tirane po hap dosjet e
ish-studenteve te Harry Fultz-it qe u denuan
padrejtesisht nga klika enveriste,vetem sepse kishin
mesuar ne nje shkolle te huaj,i akuzuan dhe denuan
ata, per "sabotimin" e kenetes se Maliqit ne Korce.

Flitet se ne Shqiperi klika e vjeter e kuqe ka ne dore
pushtetin ekonomik,dihet se ne rast se ke fuqine
ekonomike ate politike e merr kollaj.
Kete mundesi xhelateve te kuq, ja dha
ish-kryeministri "Socialist" Fatos Nano qe per 8 vjet
kur ishte ne pushtet Partia e tij kur ky ishte
Kryeminister,e rehabilitoi kasten e kuqe, biles edhe
duke i demshperblyer ata nga taksat e popullit
Shqipetar per burgun qe bene ne kohen e Demokracise.

Ndersa sot ky zoteri me parate e vjedhura gjate 8
vjeteve ne pushtet, udheton neper bote per qejf .Pse
keshtu jane Socialistet Shqipetare? Prandaj shteti yne
duhet pa hezitim te krijoje kushtet per te nxjerre ne
pah krimet e kumunizmit qe jane bere per 50 vjet ne
Shqiperi dhe pergjegjesit e tyre,kjo nuk mund te
kryhet pa hapur dosjet dhe ne rast se ato jane zhdukur
nga ish-sigurimsat,jane njerezit deshmite e gjalla,
ish-te burgosurit dhe te internuarit qe mund te
deshmojne per xhelatet e tyre.

Shteti duhet ti kushtoje nje vemendje te vecante
ndeshkimit te krimit komunist 50 vjecar,njelloj sic po
kryen reformat e sugjeruara nga Europa e Bashkuar, me
te njejtin zell dhe perkushtim duhet ti jape prioritet
vendosjes se drejtesise ne vend,ne emer te gjithe
atyre te pushkatuarve pa gjyq,te burgosurve
te internuarve qe vuajten gjenocidin e tmerrshem
komunist.

Jo vetem hapja e dosjeve eshte nje domosdoshmneri
imediate per Shtetin Shqiptar,eshte edhe ngritja e
busteve,monumenteve te njerezve anti-komuniste qe
luftuan per Demokraci,si dhe burgjet ku nje pjese e
mire e tyre vuajten duhen te kthehen ne muze,sic kane
bere vendet e tjera ish-komuniste sic dhe shprehet dhe
Rezoluta e Strasburgu,sepse historia ne rast se nuk
tregohesh vigjilent mund te perseritet prape,natyrisht
jo ne format klasike te saj.

Arti

__________________________________________________________
Do you Yahoo!?
Everyone is raving about the all-new Yahoo! Mail beta.
http://new.mail.yahoo.com

__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Y! Messenger

Group get-together

Host a free online

conference on IM.

Yahoo! Photos

Upload & Share

First 20

prints are free

Yahoo! 360°

Start Today

Get your own

place online

.

__,_._,___
agron33 | 24 Nov 01:17 2006
Picon

Lajmërim: Festa e flamurit në Vankuver, Kanadë më 25.11.2006


Lajmërim: Festa e flamurit në Vankuver, Kanadë më 25.11.2006

Festimi i ditës së flamurit do të organizohet në Vancouver (Surrey),
me datën 25.11.2006 prej orës 18:30 deri 24:00

tel. 1 (604) 657 8364 dhe 1 (604) 524-9257

Adresa:
Crystal At York
12888 - 80th Avenue,
Vancouver(Surrey),
BC Canada V3W 3A8
Unit 210

http://www.google.com/maps?hl=en&lr=&client=firefox-a&q=crystal+at+york&near=Surrey,+BC,+Canada&radius=0.0&f=q&cid=49127312,-122807217,16624823449496773501&li=lmd&ie=UTF8&om=1&z=14&ll=49.151342,-122.866116&spn=0.029192,0.053902&iwloc=A

http://www.yorkbc.com/crystal/crystal.htm

__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! 360°

Start Today

Get your own

place online

Yahoo! Photos

Upload & Share

Delight friends

and family

Y! Messenger

Quick file sharing

Send up to 1GB of

files in an IM.

.

__,_._,___
nobody nobody | 25 Nov 00:43 2006
Picon

AW: ALLA FRANKA KREJT SHIPTARCE

Zoteri
E paske shkruar bukur.Me vjen mire qe  paskeni qelluar gadi tera pikat neuralgjike te shoqerise se sotme shqiptare ne degjenerim e siper.
Per keto "vlera" demodobiçiane qe do te vijne kam shkruar une qe nga 1990-ta.Sot ,jo vetem nxenesit,studentet,profesoret por edhe gjysherit tane shqiptare,ne Iliride dhe troje tjera etnike shqiptare,vetem me trup jane ketu...se mendjen e kane te perqendruar ne ikje...ne parajsen Perendimore!
Me vjen keq qe ne harxhojme kot kohen duke shkruar...shume nga ne po i shkruajme gjerat qe i dijme per ti lexuar vet...
Kemi kerkuar Perendimin dhe ja po na vie me te gjitha te mirat,ato te mira qe na shtyjne te perendojme sa me shpejt si Komb!
Me lutje s`behet asgje,perveq se ushqen pamundesine tende te ndryshosh diçka!
Ishim me mire kur ishim "keq"!

----- Ursprüngliche Mail ----
Von: hamdi nuhiju <hamdinuhiju <at> yahoo.com>
An: alb-muslimstudents <at> yahoogroups.com; alb-muslimnews <at> yahoogroups.com; albeuropa <at> yahoogroups.com; shqiperia <at> yahoogroups.com; sterkala <at> yahoogroups.com; marimangagroups <at> yahoogroups.com; kuriozitete <at> yahoogroups.com
Gesendet: Freitag, den 24. November 2006, 22:34:20 Uhr
Betreff: [shqiperia] ALLA FRANKA KREJT SHIPTARCE

ALLA FRANKA KREJT SHIPTARCE
 
Shqiptaret per cdo vjet organizojnë manifestime te ndryshme dhe per ato manifestime harxhojnë shuma te medha parash.Sikur  parate e Nota Festit te harxhoheshin ne blerjen e librave ne panairin e librit , apo sikur ato para do te investoheshin ne ndërtimin e leximores se Univerzitetit Shteteror te Tetoves do te ishte shume me mire.
Shqiptaret deshirojne qe te jene ne trend me kohen dhe per kete arsye ne kohen e veres janë te zhveshur por edhe ne kohen e vjeshtës e te dimrit.Po çuditem si eshte e mundur qe te mos sëmuren nga te ftohtit?Kendej paralajmërohet vendi nga nje krize gruri , nga kriza energjetike , nga rritja e cmimeve  te impulseve te telefonise etj , ndërsa ne prap me tallava dhe vetëm tallave.Cfare studentash janë ato qe gjate tere kohës kane mendjen ne muzik dhe ne diskotekën Gollden Gejt ne Tetove?Athua aty gjenden te gjitha formulat e pazgjidhura ne fakultet , apo ndoshta atje notohen me mire per bukurine dhe zhveshjen e tyre?!Si duket kane gjetur nje oaze shpëtuese me te mire se Fakultetin dhe edhe ia kane arritur qëllimeve te tyre.Unioni i Studentave organizon brucoshiaden e studentave me nje mori kengetaresh dhe prap edhe brenda fakultetit kenge dhe vetëm kenge.E ne kohen e provimeve ky profesor nuk ban se ma ka hanger hakun e ky tjetri me tha nje fjale qe  nuk bahet dhe kështu u detyrova ta le fakultetin , jo pse une nuk di , une di por profesoret dhe krejt bota i kane fajet pervec meje.Fatkeqesisht ky eshte realiteti i studentit shqiptar ne Tetove , por jo vetëm ketu ky realiteti fshehet ne te gjitha trojet shqiptare vetemse une ne Tetove jam prezent per ta pare kete realitet per se afërmi.
Dhe ja ora e mësimit , profesori i drejtohet studentave:”Ky eshte libri nga i cili do te mesoni , nuk ju obligoj me ble kete libër dhe nuk ja kërkoj ne provim , por fotokopjimi i librave eshte i ndaluar me ligj...”Si duket edhe profesoret e kane pa se ku studentat harxhojnë parate e tyre dhe prandaj kane gjetur nje shance bile per te shitur edhe disa kopje plus te librave te tyre.Ne fund te semestrit leximoret te mbushura me student nuk ka vend bile ku me u ulur , ndërsa gjate tere vitit janë te zbrazura dhe ke vend bile edhe per te luajtur futboll.
Ekziston Union i studentave ndërsa nuk ekziston reviste shkencore , nuk ekziston organizim te debateve te diturise , nuk ekziston metodologji e re e hartimit te planeve biznisore e as qe mendohet ne ndihmimin e studentave qe kane nevoje per ndihme financiare edhe pse buxheti i Maqedonise ndan nje pjese te hollash per kesi qëllime, por ku shkojnë ato pare nuk besoj se ndonjë student jashta unionit mund ta dije.
E ne Univerzitetin e Shkupit ekzistojnë 6 revista te 6 fakulteteve , fond i vecant per ndihme studentash , ode konsultative per probleme studentore , organizime debatesh ndërmjet studentave te fakulteteve te ndryshme , organizime debatesh student-profesor , organizime udhëtimesh neper qendra te ndryshme shkencore , organizime projektesh shkencore ku si asistence te veten mund te japin edhe studentet etj.Ne shqiptaret kemi mbetur vetëm ne muzik  , bile edhe kur te shtyhemi me ta i konkurojme ne gjuhen e tyre , por ne muzik normal se ne dituri as qe kemi ate nder te dalim para tyre .
Athua te ketille kane qene shqiptaret e pare?Kur ne kohen e Perandorise Osmane ne vitin 1725 ne Shkoder ekzistonte oda tregetare shqiptare , tash ne themi ta leme historinë menjeane  , normal po e leme historinë eja te flasim per te tashmen.Tregom te lutem ne cilin segment te tjeret ty ta kane lakmi?Protagonisti uli koken poshte dhe me tha me plot bindje kije te drejte...
Nese nuk punojmë te gjithe bashke qe nga kjo anarki te krijojmë nje rend dhe nje mirëqenie gjithepopullore asgjë nuk kemi arritën.Po si mund te krijojmë rend dhe mirëqenie kur dëshmorit te USHT  , Abduselam Eminit i ndertojme bust ne vlere prej 13000 euro ndërsa djali i tij nuk ka para per shkollim?Pse o ju te mençur nuk merrni ato para dhe t`i investoni ne shkollimin e femijeve te Abduselam Eminit a nuk do te ishte nder me i madh per Shqiptarine sesa nje bust i pavlefshëm i cili nga sorrat e ndryshme ndoshta edhe do te behet e papastër.Ne kesi vlera kombëtare me thirrni ju a?
Kam filluar te flas me veten kohëve te fundit nga keto njerëz dhe ide mjaft te mbrapshta ne historinë e njerezimit.Mua me thone ta le Islamin dhe te kapem per vlera kombëtare , te behem me atdhedashës etj etj etj , po mire ja po e le Islamin , po ku po me thirrni ju , ku po me coni?Islami mua me mësoi qe ta dua atdheun tim , kombin tim , t`i nderoj deshmoret e kombit tim me duat e mia ne cdo namaz , t`i ndihmoj femijeve te deshmoreve gjate Ramazanit , Bajrameve , Diteve te Premte dhe gjate gjithe jetes.Me mësoi ta dua dhe vlerësoj diturine , ta urrej injorancën , te kapem per logjiken dhe te largohen nga jologjika.E ne keto dite “alla franka krejt shiptarce” ende sulmohen muslimanet me pretekst se rreziku eshte te ta se janë ne rruge te drejte e jo per tjetër.Keto gjithe jeten kane jetuar ne ate rruge edhe ku janë prandaj edhe çuditen nga rruga plot hir....
Dhe ne fund ejani vellezer dhe motra shqiptare qe t`ju mësoj se si duhet Shqiptaria.. .
 
Hamdi Nuhiju
Kumanove
 
 
 

Access over 1 million songs - Yahoo! Music Unlimited.Yahoo! Messenger - kostenlos* mit Familie und Freunden von PC zu PC telefonieren .
__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Y! Messenger

Send pics quick

Share photos while

you IM friends.

Yahoo! Photos

Upload & Order

Same-day pickup

at Target

Yahoo! 360°

Start Today

Get your own

place online

.

__,_._,___
hamdi nuhiju | 26 Nov 00:41 2006
Picon

Lekcion i Ri Ekonomik( per te gjithe ekonomistet)

Besoj ekonomisteve do ju ndihmoj mjaft ky lekcion i huazuar nga nje liber qe momentalisht jam duke u marre me te....E kam te qarte se ky lekcion eshte i vitit 1982 , por edhe pse eshte liber i vjeter ka vecantine e vet dhe nese don njeriu mund te perfitoj mjaft nga ai...
Kete lekcion te gjithe ekonomistet kane te drejte ta shfrytezojne deri ne fund  pa kerkuar fare leje , vetem inshallah i bene dobi ne hulumtimet e tyre....
 
Me rrespekt nga Hamdi Nuhiju , Kumanove
 

Check out the all-new Yahoo! Mail beta - Fire up a more powerful email and get things done faster.
__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Y! Messenger

Files to share?

Send up to 1GB of

files in an IM.

Yahoo! Photos

Upload & Share

Delight friends

and family

Y! GeoCities

Create a Blog

And tell the world

what you think.

.

__,_._,___
Attachment (Lekcion i ri Ekonomik.doc): application/msword, 35 KiB
nobody nobody | 26 Nov 12:17 2006
Picon

AW: Pse po vonohet hapja e dosjeve ?

Eh more i mjere!
 
I varfer  ne mendje dhe ne jete.
 
Komunizmin vet evropa e formoi dhe ia imponoi Shqiperise.
 
Enverizmi beri punen e nevojshme dhe te domosdoshme per ta formuar dhe mbrojtur pavaresine e gjysmes se shqiperise etnike...
 
Evropa nuk po kerkon denimin e komunizmit (te saj) por,e ndodhur tani para bankrotimit ne çdo resurs njerezor, natyror dhe fetar, e rritur dhe zhvilluar gjer me sot gjithnje ne krahun, djersen dhe gjakun e te tjereve...kolonive dhe pushtimeve aneekend botes qe kishte, per te aresyetuar kolapsin ekonomik dhe politik te saj para popullit (te saj)  qe gjer me sot e ka mesuar te jetoje ne standard te larte jetesor (fale pushtimeve kolonialiste),kethehet prapa dhe i kerkon armiqte komuniste se gjoja ata ia paskan fajin pse ajo tani po pelcet nga krizat me te ndyera te imperializmit, nga martesat tani legale te klerikeve katolike edhe  me bijat e tyre( qe i kane "bere" gjate kohes se seksit pakufi te meshehte)ato te çifteve te njejta, nga droga, nga HIV-i, nataliteti i ulet dhe zhdukes i tyre ...nga pamundesia e re qe t`i hidhet ndonje shteti dhe populli te varfer e t`ia gllaberoje pasurite ekonomike natyrore siq ka bere me pare...etj,etj.
 
Jo qe evropa s`e denon Komunizmin ,sepse kete s`mund ta beje kur vet e ka krijuar por ajo s`denon askend ne evrope per krimet e bera gjate kesaj kohe, kohe kjo qe dikujt (shqiperise-dhe shteteve sllavo-ortodokse) i ka ndihmuar per tu bere shtete te forta dhe imponuese ne planet e mevonshme evropiane te pushtimeve te reja te saj...
 
 Po te denonte evropa krimet,ajo qe moti do kishte zhdukur vetvehten kriminale.
Ajo eshte A-ja dhe Zh-ja e tera krimeve kunder shqiptareve qe 600 vjet!
Dhe, sa per hapjen e dosjeve qe do behet ne shqiperi, me vjen keq (edhe me)  shume se, ashtu siq e ka parapare Evropa me inicimin e kesaj qashtje me te cilen deshiron ta rotulloje prapa historine e saj per nje shekull, qe me kete te filloje prap nga e para ndezjen e konflikteve ne mes popujve te vegjel dhe te dobet te sotem duke e nxitur urrejtjen fetare, ideologjike, gjuhesore-kombetare e kulturore gjer edhe vellavrasjen ne familje dhe luften per pabarazi e dhune femre ne mes te burrit dhe gruas, mes tyre,qellimi i saj s`eshte fare drejtesia apo denimi i krimeve por rikrijimi i krimeve, perseritja e historise per te dobetit dhe te marret. Keto do ia lehtesonin asaj pushtimet e reja per ta shpetuar edhe ndonje dite nga fundi i saj jo vetem i dhimbshem por teresisht i turpshem. Qe ky denim i krimeve komuniste (te saj) eshte nje inicim i njejte me ate te "luftes kunder terrorizmit" nga Amerikanet,te cilet vet e krijuan dhe vet po e "denojne"Terrorizmin" s`ka asnje dyshim.
 
Evropa, po edhe tera fuqite tjera boterore... edhe keto do te veprojne analog sipas ligjeve te Natyres ...
 
Kur s`ke gje per te ngrene, do hash edhe njerezit...se pari ata te larget e pastaj afer dhe me afer gjer ke me i afermi!
 
Ne shqiperi dhe ne tere evropen ku keto dosje do te "hapen"ato do te krijojne nje gjendje te mire per evropen demodobiçiste qe  ne zhdukje dhe varferim te saj te pashmangshem te sotem, pret me kete ligj vetem nga joevropianet, jodobiçistet ta shpetojne edhe kete radhe duke i futur ne luftera (prap) mesvedi...
 
Dhe nje gje , qe eshte me e rendesishme per ty,dhe te tjeret si ti, qe duhesh ta kesh ne mendje eshte:
Dikur, ne kohen e te Madhit ENVER HOXHA kishte  nje shtet. Ke mundur te ankohesh per çdo padrejtesi ose abuzim, nese keto s`kane qene politike antishqiperi-anti-parti, gjersa sot eshte e kunderta. Sot s`ke kujt ti drejtohesh per drejtesi apo mbrojtje nga abuzimet e perditshme...se Shqiperia s`ekziston me, kuptoje mire! Ajo ka vdekur qe me 1992-ten!
 
Per te denuar Komunistet, sot s`te ecen fjala as ne greqi as ne serbi as ne Itali.Te gjithe jane me ta. Amerikanet vetem mbajne nje pelerine te bardhe asnjejese ne kete konflikt evropiano-komunist ,duke e kallur gjithnje fitilin nese ky ndodhe qe rastesisht te fiket dhe shiqojne interesat e tyre pushtuese ekonomike dhe strategjike e jo fare ato ideologjike...
 
Meqe "shqiperia" e sotme apo de facto >krahina gjysemautonome shqiptare e Greqise< ka ecur aq shume perpara qe nga  koha kur e pushtuan  Greket demokrate  me 1992 e gjer me sot, tash sigurisht qe  duhet  nderprere asaj hovin e ketij zhvillimi.Dhe kjo duhet te behet duke i kethyer kunder njeri tjetrit. Duhet sot te detyrohen te vrasin njeri tjetrin per gjakmarrje-hakmarrje edhe  gjeneratat e reja per gjerat qe ata s`i dijne qe (s`)kane ndodhur ne te kaluaren!

Kjo eshte vetem bjerrje kohe, djerse, shpenzime, rotullim, jo ne vend por ecje prapa dhe teresisht eshte nje  VETSHKATRRIM!

Ky eshte shkaku qe Evropa as bota antishqiptare gjer me sot asnjehere s`i lejoi shqiptaret te bejne nje pajtim Kombetar...se keshtu do u dalin doret sikurse i MADHI,i PAVDEKSHMI,KRYEPROFETI ENVER HOXHA!
 
Hapni Dosjet ju qe sot jeni armatosur mire me barot grek-serb-italian= evrodemodobiçian per te vrare shqiptaret, se edhe ashtu ende kane mbetur shume qe greqia dhe italia s`i kane evropianizuar!
----- Ursprüngliche Mail ----
Von: Artjan Shani <mbreti <at> yahoo.com>
An: albeuropa <at> yahoogroups.com; memedheu <at> yahoogroups.com; Shqiperia egroups <shqiperia <at> yahoogroups.com>
Gesendet: Samstag, den 25. November 2006, 12:51:39 Uhr
Betreff: [shqiperia] Pse po vonohet hapja e dosjeve ?


Deri para pak kohesh asnjeri nuk besonte se mund te
hapeshin ndonjehere dosjet e komunizmit ne
Shqiperi,por me daljen e rezolutes se Gjykates se
Strasburgut qe denon gjenocidin komunist dhe krimet e
tij duke e krahasuar ate me fashizmin dhe
nazizmin,krijoi mundesi per hapjen e dosjeve te
mekatareve enveriste,qe me veprimet e tyre mbajten te
shtypur nje popull padrejtesisht nen zgjedhe e kuqe
per dekada te tera.

Une si familje e persekutuar politikisht nga ai
sistemi,kerkoj qe te publikohen dhe hapen dosjet jo
vetem emrat e Deputeteve te Parlamentit Shqipetar por
edhe te gjithe spiuneve dhe njerezve qe kane dhene
urdher per te vrare apo burgosur,internuar njerezit
per bindjet e tyre politike Demokratike, duhen
publikuar sa me pare,jo vetem per aktin e tyre
anti-human por keta njerez edhe sot nuk heqin dore nga
"zanati i vjeter" i spiunimit dhe qe perbejne rrezik
per shoqerine Shqiptare Demokratike.

Shembullin po e japin Amerikanet,ku sipas shtypit
Ambasada e USA ne Tirane po hap dosjet e
ish-studenteve te Harry Fultz-it qe u denuan
padrejtesisht nga klika enveriste,vetem sepse kishin
mesuar ne nje shkolle te huaj,i akuzuan dhe denuan
ata, per "sabotimin" e kenetes se Maliqit ne Korce.

Flitet se ne Shqiperi klika e vjeter e kuqe ka ne dore
pushtetin ekonomik,dihet se ne rast se ke fuqine
ekonomike ate politike e merr kollaj.
Kete mundesi xhelateve te kuq, ja dha
ish-kryeministri "Socialist" Fatos Nano qe per 8 vjet
kur ishte ne pushtet Partia e tij kur ky ishte
Kryeminister, e rehabilitoi kasten e kuqe, biles edhe
duke i demshperblyer ata nga taksat e popullit
Shqipetar per burgun qe bene ne kohen e Demokracise.

Ndersa sot ky zoteri me parate e vjedhura gjate 8
vjeteve ne pushtet, udheton neper bote per qejf .Pse
keshtu jane Socialistet Shqipetare? Prandaj shteti yne
duhet pa hezitim te krijoje kushtet per te nxjerre ne
pah krimet e kumunizmit qe jane bere per 50 vjet ne
Shqiperi dhe pergjegjesit e tyre,kjo nuk mund te
kryhet pa hapur dosjet dhe ne rast se ato jane zhdukur
nga ish-sigurimsat, jane njerezit deshmite e gjalla,
ish-te burgosurit dhe te internuarit qe mund te
deshmojne per xhelatet e tyre.

Shteti duhet ti kushtoje nje vemendje te vecante
ndeshkimit te krimit komunist 50 vjecar,njelloj sic po
kryen reformat e sugjeruara nga Europa e Bashkuar, me
te njejtin zell dhe perkushtim duhet ti jape prioritet
vendosjes se drejtesise ne vend,ne emer te gjithe
atyre te pushkatuarve pa gjyq,te burgosurve
te internuarve qe vuajten gjenocidin e tmerrshem
komunist.

Jo vetem hapja e dosjeve eshte nje domosdoshmneri
imediate per Shtetin Shqiptar,eshte edhe ngritja e
busteve,monumenteve te njerezve anti-komuniste qe
luftuan per Demokraci,si dhe burgjet ku nje pjese e
mire e tyre vuajten duhen te kthehen ne muze,sic kane
bere vendet e tjera ish-komuniste sic dhe shprehet dhe
Rezoluta e Strasburgu,sepse historia ne rast se nuk
tregohesh vigjilent mund te perseritet prape,natyrisht
jo ne format klasike te saj.

Arti

____________ _________ _________ _________ _________ _________ _
Do you Yahoo!?
Everyone is raving about the all-new Yahoo! Mail beta.
http://new.mail. yahoo.comBesseren Schutz gegen Spam - jetzt bei dem neuen Yahoo! Mail .
__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Y! GeoCities

Share Your Passion

Join the web's lar- gest community.

Y! Messenger

Instant smiles

Share photos while

you IM friends.

Yahoo! 360°

Be a Blogger

Do it now

Share with friends

.

__,_._,___
nobody nobody | 22 Nov 22:58 2006
Picon

AW: Nje pasnik i madh Korcar - ne Amerike, fiton titullin Bashkiaku i nderit

Hej shqiptare... he... ju ruajte zoti me kot!
Kryetar nderi...?????????????
Bashkiak nderi,Kryetar nderi,qytetar nderi,akademik nderi,etj,etj,ore shqiptare te mjere...keto jane  te gjitha tituj te pandershem,te falur,perkedheles,mashtrues,roberues,poshterues,korruptues,trathetues,perqeshes dhe deri dhunues!
Kjo eshte njesoj sikurse dashuria virtuale e internetit  qe behet me fotografi dhe me video...nga Saharaja e Afrikes  e ne Bangladesh te Indise bejne dashuri...njerezit!!!!!!!!!!!
Kur te behet ndonje shqiptar Bashkiak apo Kryetar "i pandershem"por faktik dhe jo virtual...atehere informoni ju lutem...qe ta festojme kete "fitore" ne te tjeret,por  ne rruge e jo ne Virtualitet!!!

----- Ursprüngliche Mail ----
Von: "BeqirS <at> aol.com" <BeqirS <at> aol.com>
An: ALBANEWS <at> LISTSERV.ACSU.BUFFALO.EDU; albeuropa <at> egroups.com; alb-info-talk <at> yahoogroups.com; gazeta55 <at> albaniaonline.net; gazetard <at> albaniaonline.net; lidhjashqiptare <at> yahoogroups.com; Memedheu <at> yahoogroups.com; qik_kic <at> hotmail.com; shijaktv01 <at> albaniaonline.net; shqiperia <at> yahoogroups.com
Gesendet: Mittwoch, den 22. November 2006, 13:27:42 Uhr
Betreff: [shqiperia] Nje pasnik i madh Korcar - ne Amerike, fiton titullin Bashkiaku i nderit

Shqiptari Bushka fiton titullin Bashkiaku i nderit
 
 
 
 
nga BEQIR SINA, Nju Jork
 
 
 
 
Me rastin e Pavaresise se Shqiperise - Dites se Flamurit - Waterbury shpall Major te qyteti nje shqiptar
 
WATERBURY- Connecticut : James Bushka, i cili zotëron një ndërmarrje të përpunimit të drurit në qytetin e Naugatuck të SHBA-së, është zgjedhur si kryetari i nderit për vitin 2006. Ceremonia e nderit do të mbahet më datë 28 nëntor në përkujtim të çlirimit të Shqipërisë, nga perandoria e vjetër turke. Në ceremoninë që do të mbahet në të njëjtën ditë me Pavarësinë e Shqipërisë, do të jenë të ftuar mbi 100 personalitete të qytetit. Ndërsa ceremonia është menduar që të mbahet në "Rrugën e madhe". Bushka është 66 vjeç dhe pronar i ndërmarrjes "H.J. Bushka & i biri", e cila pret dhe përpunon drurin. Bushka ka nisur tregtinë në vitin 1994 me bashkëshorten e tij, Drita dhe dy fëmijët, Eric dhe Randall. Por dhe më parë Bushka, ka punuar për ndërmarrjen e familjes së tij, gjithashtu për përpunim të drurit, në qytetin e Waterbury.
 
Përzgjedhja për zyrën e nderit të shqiptarëve ka ardhur nga mbledhja e mendimeve të komunitetit shqiptar, por dhe të banorëve të tjerë të qytetit. "Bushka dhe familja e tij ka kontribuar shumë në bashkëpunimin që kemi në rrugën Raymond", tha Demiraj, i cili është përfaqësues i zyrës së nderit. Gjithashtu bëhet e ditur se kur ai ishte 13 vjeç dhe familja e tij kanë emigruar në bashkësinë Dichiara në vitin 1954. Ai ka lindur në Pilur të Shqipërisë, ndërsa ka marrë diplomën në shkollën teknike të Kaynor.
 
Qyteti i Naugatuck ka pasur një bashkiak shqiptar në vitet ‘60, i cili është emëruar në nder të ditës së Pavarësisë, më 28 Nëntor 1912. Duket se në këtë mënyrë është duke lindur një traditë, ndërsa  Bushka do të marrë titullin e bashkiakut të nderit për shqiptarët e këtij qyteti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Mayor Michael J. Jarjura,
 
 
 
 
 
 
 
 Yahoo! 360° – Bloggen und Leute treffen. Erstellen Sie jetzt Ihre eigene Seite – kostenlos!.
__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Y! Messenger

Group get-together

Host a free online

conference on IM.

Yahoo! 360°

Be a Blogger

Do it now

Share with friends

Yahoo! Photos

Order Online

Pick up at Target

Start now

.

__,_._,___
Olsi | 26 Nov 13:13 2006
Picon

Pirro Misha- “El Huero” grek sorosian në Shqipëri

Pirro Misha- “El Huero” grek sorosian në Shqipëri

http://www.sot.com.al/index.php?option=content&task=view&id=35953&lang=

Nga Kastriot Myftaraj

- Në 18 nëntor 2006, Instituti i Dialogut dhe Komunikimit,
një OJF-pjesëtare e Rrjetit të Shoqërisë së Hapur të George
Soros, organizoi një tryezë me pjesëmarrjen edhe të
ambasadorit të Greqisë Konstantinos Kokosis dhe ministrit
të jashtëm të Shqipërisë, Besnik Mustafaj, për të ndihmuar
në kapërcimin e problemeve të krijuara kohët e fundit në
marrëdhëniet shqiptaro-greke me rastin e vendimit të
qeverisë greke për t’ u akorduar dyshtetësinë shtetasve
shqiptare që pretendojnë se kanë kombësinë greke. Pirro
Misha ishte njeriu më i papërshtatshëm për ta bërë këtë
gjë, pasi ai ka kohë që është rreshtuar në anën e frontit
të Helenizmit në Shqipëri, duke kontribuar për realizimin e
aspiratës greke të Vorio-Epirit në Shqipëri. Pirro Misha,
duke qenë Drejtor i Programit të botimeve të Fondacionit
“Soros” në Shqipëri (“Libra për një Shoqëri të Hapur”), u
bë përcjellës në opinionin publik shqiptar i kumteve
greko-serbe për copëtimin dhe ndarjen e territorit të
Shqipërisë mes këtyre dy vendeve. Sipas atyre që shpallen
në programin e fondacionit “Soros”, Misha duhet të
mbështesë modelin që Soros e ofron si alternativë, që është
ai i “shoqërisë së hapur”, i cili është përpunuar nga
filozofi Karl Popper, që ka qenë mik i Soros, në librin e
vet “Shoqëria e Hapur dhe armiqtë e saj” (1945). Nocioni i
“shoqërisë së hapur” konsiston në një model shoqëror, që
është i hapur, si në aspektin e brendshëm, ashtu dhe në atë
të jashtëm. Në aspektin e brendshëm, “shoqëria e hapur”
është një shoqëri ku nuk ka dogma ideologjike totalitare,
nacionaliste, ku të gjitha idetë qarkullojnë lirisht dhe
bartësit e tyre bashkëjetojnë në tolerancë. Mbi të gjitha
ajo është një shoqëri mbinacionale, që e ka kapërcyer
varësinë kundrejt kombit, si bazë e konstituimit të vet. Si
e kundërta e “shoqërisë së hapur” paraqitet “shoqëria e
mbyllur”. Ajo është një shoqëri ideologjike apo nacionale.
Popper nuk bën dallim mes shoqërisë fashiste, komuniste dhe
nacionale (të ndërtuar mbi bazën e një kombi). Për të të
gjitha këto janë “shoqëri të mbyllura”. Por Popper nuk
pranoi kurrë që ta definonte Izraelin si një shoqëri të
mbyllur dhe Soros nuk tentoi kurrë që të sponsorojë
zbatimin në Izrael të modelit të shoqërisë së hapur, edhe
pse këtë të mirë kaq të madhe duhet t’ ia bënte në rradhë
të parë atdheut të vet. Sipas Popper, trendi i së ardhmes
duhet të jetë hapja e “shoqërive të mbyllura” të botës. Por
ai paralajmëron edhe për rrezikun që rri mbi vetë
“shoqëritë e hapura”. Ato kanë armiq që janë ideologjitë
totalitare, nacionalizmi etj. Doktrina e “shoqërisë së
hapur”, është një prej alternativave ideologjike të
manipulimit social të shekullit XX, pra të utopive. Është
karakteristike se ajo, ashtu si doktrinat e tjera, fashizmi
dhe komunizmi, krijon një armik të brendshëm, pra është një
doktrinë urrejtjeje, që shton konfliktin brenda vetë
shoqërisë. Për Popper nuk është i keq veç nacionalizmi
shovinist, i cili aspiron aneksimin e trojeve të populluara
nga të tjerët, por çdo lloj ndërtimi i një shoqërie mbi
bazë nacionale. Gjithsesi, duke konsideruar këtë doktrinë
sorosiane, njeriu nuk mundet mos të habitet kur sheh se si
në vitin 1997, në kolanën e botimeve “Libra për një Shoqëri
të Hapur” të Fondacionit “Soros” në Tiranë, është botuar
libri “Historia e Bizantit”, i studiuesit Nikolla.
Ostrogorski. Se ç’ lidhje ka ky libër me nocionin e
“shoqërisë së hapur”, këtë nuk do mundej që ta kuptonte as
perpunuesi i këtij nocioni Karl Popper, sikur të çohej prej
varrit, pikërisht për këtë problem. Imperia Bizantine
ishte, sipas kategorive popperiane, një “shoqëri e
mbyllur”. Libri në fjalë i Ostrogorskit është një studim
historik që i paraqet ngjarjet në mënyrë tendencioze nga
pikëpamja e një ortodoksi pansllavist. Popper, çdo prirje
për t’ iu referuar modeleve tradicionale të rregullimit
shoqëror, e definon si një kthim prapa deri në barbari:
“Sikur të kthehemi prapa, atëhere do të na duhet që t’ i
shkojmë kësaj rruge deri në fund; duhet që të shndrrohemi
në kafshë”. ( Karl J. Popper: “The Open Society and Its
Enemy”, Princeton University Press, Prinston 1950, f. 195.)
Por, a nuk është një ecje në rrugën e së shkuarës drejt
origjinës kafshërore të njeriut evokimi i së shkuarës
bizantine, në kuadrin e botimeve nën egidën e “shoqërisë së
hapur”? Por, gjëja që të bën më tepër përshtypje tek ky
botim është se, në botimin shqip, në kopertinën e librit
paraqitet një hartë e fillimit të shekullit XIII, ku
tregohet gjendja e trevave shqiptare, në vitin 1214, kur
ato u ndanë mes Despotatit ortodoks të Epirit dhe Serbisë,
me kufi në Lumin Drin. Atëhere, Despotati i Epirit në
aleancë me serbët pati aneksuar Principatën katolike të
Arbërit. Pse prej qindra hartave të periudhës mbi 1000
vjecare bizantine, u zgjodh pikërisht kjo, e cila nuk
paraqet Imperinë Bizantine por situatën e Ballkanit
Perëndimor pas shpërbërjes së Imperisë Bizantine, si
rezultat i goditjes nga Kryqata e Katërt? Pse nuk u zgjodh
një hartë ku të paraqitej p.sh. Principata e Balshajve e
shekullit XIV, e cila shtrihej nga Lugina e Preshevës në
Vlorë dhe nga Shkupi në Ulqin? Sigurisht kjo nuk u bë se
kjo do të konsiderohej një hartë me kumt nacionalist
shqiptar. Por megjithatë u zgjodh një hartë me kumt
nacionalist serb dhe grek. Arsyeja është e kuptueshme.
Paraqitja e një harte ku tregohet shtrirja në veri e
Despotatit të Epirit sillet si një provë e rivendikimeve
historike të Greqisë në Shqipëri. Kështu u dhunua edhe një
prej parimeve kryesore të “shoqërisë së hapur”. Sigurisht
që Fondacioni qe kundër nacionalizmit shqiptar, por nga
pikëpamja e nacionalizmit grek. Ambasadori grek
Konstantinos Kokosis, i ftuar në këtë takim, është një
tjetër ndjellës i fantazmave bizantine. Ambasadori grek që
na ka ardhur na qenka dhe shkrimtar, autor i një romani
historik me titull “Lindja e Perëndimit- Konstantinopol
1437“. Mes lindjes së Perëndimit si nocion kulturhistorik
dhe Bizantit mesjetar, mund të ketë lidhje aq sa midis
“shoqërisë së hapur“ popperiane dhe Bizantit, që na paraqet
Misha. Pirro Misha e bën këtë se ai është një vlleh
ortodoks, që vjen nga një familje e ish-nomeklaturës
komuniste. Babai i tij Kristaq Misha ka qënë ambasador i
regjimit komunist në Francë që në fillim të viteve '60.
Pirro Misha sot, në cilësinë e drejtuesit të një OJF-je e
quajtur Instituti i Dialogut dhe Komunikimit është një
bashkëpunëtor dhe përfitues i granteve të mëdha financiare
të USAID. Kurrkush prej njerëzve me të cilët ka
bashkëpunuar USAID në Shqipëri nuk është më i
papërshtatshëm se Misha. Në kohën e regjimit komunist Misha
ishte një përkthyes librash, nga autorë të vendeve të
ndryhsme, libra të cilët ai i përkthente nga një gjuhë e
dytë, nga frëngjishtja, për të cilën ai ishte diplomuar. Në
atë kohë romanet e huaja të botuara shoqëroheshin me
parathënie që kishin si synim të bënin bënin sqarime
ideologjike për lexuesit dhe propagandë antikapitaliste,
kryesisht antiamerikane. Misha shquhej si një nga hartuesit
më ekstremistë të këtyre parathënieve, gjë për të cilën
mund të sillen dy shembuj. Propaganda e regjimit komunist
zgjidhte për të përkthyer libra të autorëve ekcentrikë
perëndimorë, siç ishte libri i shkrimtarit maoist britanik
Ëilliam Ash, titulli i origjinalit “Ride a paper tiger”
(1969), i përkthyer në shqip nga Piro Misha, nën titullin
“Madrugada rojas” (“Mëngjeset e kuq”), botuar në 1976. Në
libër tregohet për zbulimin e një agjenti të CIA-s që
kishte infiltruar në revolucionin e një vendi
amerikanolatin, për ta sabotuar atë. Parathënia e librit
është shkruar prej përkthyesit Piro Misha. Në këtë
parathënie Misha shkruan: “Amerikës Latine edhe sot i
shkojnë fare mirë për shtat fjalët e thëna nga një
shkrimtar për Meksikën gati një shekull më parë: ‘E shkreta
Meksikë, kaq larg nga zoti e kaq afër nga Shtetet e
Bashkuara”. (“Madrugada rojas”, Shtëpia botuese “Naim
Frashëri”, Tiranë 1976, f. 3) Misha, më tutje shkruan në
parathënien e librit: “Me El Hueron autori është përpjekur
të na japë një figurë sa më realiste sa më të besueshme dhe
në të njëjtën kohë një shëmbëlltyrë e armikut të popujve,
të imperializmit amerikan, që as duhet nënvleftësuar por as
mbivlerësuar, që për individin e vetmuar mund të duket i
pathyeshëm, por që për popullin s’ është veçse një tigër
prej letre”. (“Madrugada rojas”, Shtëpia botuese “Naim
Frashëri”, Tiranë 1976, f. 6) “Imperializmi amerikan është
një tigër prej letre” ishte shprehja e Mao Ce Dunit. Duket
se propaganda e regjimit komunist shqiptar, me Piro Mishën
e kishte gjetur njeriun e përshtatshëm për të bërë
parathënien e këtij libri, që demaskonte CIA-n pasi Misha
ishte një ekspert në çështjet e inteligjencës, në sensin e
shërbimeve sekrete, pasi ai në atë kohë ishte koleg i “El
Hueros” në shërbimin sekret komunist shqiptar, nën
pseudonimin “Fatosi”. Nuk është ironi e vogël që Misha në
dhjetor 2003 shkon në Departamentin e Shtetit në
Ëashington, si pjesë e një grupi njerëzish nga “shoqëria
civile” shqiptare të cilët do të jepnin mendime për
çështjet e luftës kundër terrorizmit. Kjo ftesë, si dhe
dhënia e parave të taksapaguesve amerikanë këtij njeriu,
është një fyerje për ata 100 mijë amerikanë që dhanë jetën
në luftë kundër komunizmit, si dhe për ata 16 milion
amerikanë që luftuan kundër komunizmit në Kore dhe në
Vietnam, si dhe në vende të tjera. Më tutje Misha shkruan
në parathënie: “Autori i këtij libri, shkrimtari anglez
Uiliam Esh , është një autor marksisit dhe mik i
Shqipërisë. Ai është marrë si me publicistikë, ku shquhet
veçanërisht për librin e tij ‘Marksizmi dhe konceptet
morale’, ashtu dhe me letërsi të mirëfilltë ku gjer tani ka
botuar pesë romane. Në vitin 1974 ai botoi dhe një libër
mbi historinë e popullit shqiptar, të titulluar ‘Kazma dhe
pushka”. (“Madrugada rojas”, Shtëpia botuese “Naim
Frashëri”, Tiranë 1976, f. 8) Rasti e solli që Misha,
gjashtë vite pasi përktheu librin “Madrugada rojas” dhe
shkroi parathënien për të, të vihej në pozitën e
personazhit kryesor të këtij libri, që zbulon një agjent të
CIA-s, të infiltruar në lëvizjen revolucionare. Në vitin
1982 Misha ndihmoi në zbulimin dhe dënimin e një “agjenti”
të CIA-s në Shqipëri, në kohën e zbulimit të “komplotit” të
“poliagjentit” Mehmet Shehu, që supozohej të ishte
organizuar nga CIA. Pas vrasjes së Mehmet Shehut dhe
fabrikimit nga Sigurimi i Shtetit të komplotit të këtij
"poliagjenti" filluan të kërkohen "prova"për të futur në
burg edhe djemtë e tij, mes të cilëve dhe Bashkim Shehun.
Për dënimin e këtij të fundit kontribuoi deri edhe si
dëshmitar miku i tij, “Brandesi” shqiptar, "Fatosi".
Bashkim Shehu pati bërë gabimin që pati folur në bisedat me
“Fatosin”për gjëra të cilat regjimi i quante kriminale, si
për muzikën dhe për letërsinë perëndimore moderne, jetën e
mirë ne Perëndim etj. "Fatosi" e shtrydhi kujtesën e tij të
mirë prej çekisti dhe i dha diktaturës së proletariatit
"provat" e nevojshme në bazë të të cilave Bashkim Shehu u
dënua për “agjitacion dhe propagandë. Në vitin 1983, Piro
Misha bëri parathënien e librit të përkthyer prej tij “451º
fahrenajt”, të Ray Bredbury, një roman i botuar në vitin
1953 nga një autor ekcentrik ky, ku imagjinohet një situatë
në të ardhmen kur librat do të jenë ndaluar me ligj dhe do
të jetë krijuar një polici e posaçme për zbulimin dhe
djegien e tyre. Në parathënien e librit Misha shprehet në
parathënien e librit se kjo perspektivë duket qartë në të
ardhmen e SHBA-ve. Në parathënien e librit, Misha shkruan:
“Ky roman tronditi publikun amerikan, i cili pa aty, si në
një pasqyrë magjike, një të ardhme, farat e së cilës dukej
shkoqur se si kishin nisur të mugullonin në gjirin e
shoqërisë amerikane, dëgjoi aty të kumbonte fort një
thirrje alarmi, një britmë e hidhur e dhimbshme
paralajmërimi, për t’ i bërë njerëzit të kuptonin e të
mbronin ato vlera kulturore, shpirtërore që njerëzimit i
është dashur shekuj t’ i krijojë”. (“451º fahrenajt”,
Shtëpia botuese “Naim Frashëri”, Tiranë 1983, f. 3) Po t’ u
u besojmë atyre që shkruan Misha në vitin 1983, pas 20
vitesh, në vitin 2003, kur ai shkoi në SHBA-të me ftesë të
Departamentit të Shtetit, në këtë vend duhej të qenë
ndaluar librat dhe të vepronte policia e djegies së
librave. Tash Ambasada e SHBA-ve në Tiranë u detyrohej për
një përgjigje shqiptarëve mbi dilemën: Ose në SHBA-të janë
ndaluar librat dhe vepron policia e djegies së librave,
sipas parashikimit të Mishës, ose në Departamentin e
Shtetit ka bufonë të çuditshëm dhe paranojakë që merren me
njerëz si Misha. Se ky i fundit shkruan më tutje në
parathënien e librit: “Një ëndër e makthshme, por që
fatkeqësisht ja shiheni vetë, s’ është larg nga realiteti-
duket sikur thotë autori”. (“451º fahrenajt”, Shtëpia
botuese “Naim Frashëri”, Tiranë 1983, f. 4) Më tutje, në
parathënie Misha e quan librin “një protestë kundër ‘brain
Ëashing’, lavazhit të trurit që çdo amerikan e ndien çdo
sekondë, çdo minutë, çdo orë ta rrethojë, ta depërtojë
nëpërmjet atyre dhjetëra burimeve që përbëjnë propagandën e
regjimit”. (“451º fahrenajt”, Shtëpia botuese “Naim
Frashëri”, Tiranë 1983, f. 9) Siç shihet nga parathëniet e
shkruara nga Misha, për të dy librat, ky i fundit ishte një
ndër propagandistët më ekstremistë dhe paranoiakë të
regjimit komunist. E çuditshme është se si i ka përkthyer
këto libra që në origjinal janë në anglisht Pirro Misha, i
cili ka mbaruar studimet për frengjisht dhe në kohën e
regjimit komunist ka punuar si redaktor në sektorin e
përkthimeve nga gjuha franceze në shqip në shtëpinë botuese
"Naim Frashëri". Ai i ka përkthyer nga frëngjishtja, duke
dëmtuar cilësinë e tyre dhe këtë e ka bërë nga zelli për të
kontribuar në luftën kundër imperializmit amerikan, para së
gjithash me parathëniet e këtyre librave. Me ndryshimin e
sistemit politik, "Fatosit" iu dha një mision në shoqërinë
civile. Tashmë ai kishte dhënë prova se qe i aftë për të
kryer misione speciale. Me krijimin e Fondacionit "Shoqëria
e Hapur për shqipërinë" (Fondacioni "Soros") në vitin 1992,
Pirro Misha mori postin kyç të Drejtorit të Programit të
Botimeve.Së fundmi është transformuar në "Shtëpia e Librit
dhe Komunikimit", sipas strategjisë sorosiane të
kamuflimit. Si pjesë e këtij Misha kryesoi dhe programin
"Libra për një Shoqëri të Hapur, që konsiston përkthime të
librave filozofikë, historikë, politikë etj. në shqip.
Gjatë këtyre viteve Fondacioni "Soros" ka qënë qëndra që ka
financuar më tepër se kushdo tjetër në fushën e botimeve
dhe të gjitha këto fonde kanë qënë në duart e “Fatosit”, që
tashmë u bë “El Huero” sorosian dhe grek në Shqipëri. Kjo
vë një pikëpyetje të madhe mbi qëllimet e angazhimit të
Fondacionit "Soros" pasi "Shoqëria e hapur" logjikisht nuk
duhet të qe e tillë për njerëzit e policisë sekrete të
shoqërisë së mbyllur, për të cilën e para pretendon që të
jetë një alternativë. Aspekti tjetër i keq i kësaj çështje
është se në 14 vitet e fundit Pirro Misha, i cili ka qënë
një funksionar i lartë i Fondacionit "Soros", ç'ka e bën
atë të quhet pjesëtar i shoqërisë civile, sipas rregullave
të sotme, edhe pse nuk shkruan më tepër se 20 rreshta të
vit në shtyp, paraqitet si një intelektual i madh, që del
në ekranet e televizioneve për të folur për gjithçka, si
një opinionist ekspert i të gjitha çështjeve i historisë
shqiptare, që nga kryengritja e Haxhi Qamilit tek Lufta e
Dytë Botërore, e më tutje, i terorrizmit islamik, i
teologjisë islame, i politikës shqiptare dhe ndërkombëtare,
që nga lufta në Irak tek konfliktet etnike në Ballkan, i
çështjes së Kosovës, i çështjes së integrimit të Shqipërisë
në Europë, NATO, madje edhe i veshjes së njerëzve. Me sa
duket Misha ka marrë me vete në "Shoqërinë e hapur" parimin
leninist të shoqërisë së mbyllur komuniste sipas së cilës
"Komunisti duhet të njohë tërësinë e dijeve të krijuara nga
njerëzimi". "Fatosi" është shembulli i njeriut sesi nuk
duhet të jetë një personalitet i shoqërisë civile. Dhe
“qershia mbi tortë” për në fund: Pirro Misha është dhe një
avokat i madh mediatik i Ismail Kadaresë, siç u paraqit në
një debat televiziv në emisionin “Zonë e ndaluar” në Tv
Klan, para disa javësh, ku u shpreh se në kohën e
komunizmit vepra e Kadaresë kishte frymëzuar tek njerëzit
si ai një pikëpamje tjetër për gjërat. Nëse supozohet se
vepra e Kadaresë e ka bërë këtë, sigurisht që kjo nuk bëhet
e besueshme kur e thonë njerëzit si Misha. Dhe qenka një
rregull që të gjithë mbrojtësit e Kadaresë të jenë
“kalorës” të “Urdhërit të Lugës së Çorbës të Prishur”.

__________________________________________________________
Do you Yahoo!?
Everyone is raving about the all-new Yahoo! Mail beta.
http://new.mail.yahoo.com

__._,_.___
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! Photos

Upload & Share

Delight friends

and family

Y! Messenger

Files to share?

Send up to 1GB of

files in an IM.

Yahoo! 360°

Start Sharing

Your place online

Blog & photos

.

__,_._,___
BeqirS | 26 Nov 15:14 2006
Picon

Per here te pare ne Amerike, kendon kengetari i njohur Selami Kolonja

Per here te pare ne Amerike, kendon kengetari i njohur Selami Kolonja

 

 

 

nga  BEQIR SINA, Nju Jork

 

Kolonja : Muzika jone eshte magji ne vete, ajo eshte  shpirti i popullit tone

 

 

 

Keto dite ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes, perkatesisht ne qendrat me te banuara me shqiptare, Illinois, Kenektiket, Nju Jork, Nju Jersi e Teksas vjen per here te pare te kendoje, njeri prej kengetarve me te zeshem te muzikes shqiptare - Selami Kolonja. Ai eshte kengetari i rreth 120 kengeve -krijimtari origjinale, ka realizuar 5 cd dhe 3 video -klipe. Po ashtu, ka fituar 6 çmime te para ,2 te dyta dhe çmimin per produksionin me te mire -"Çesk Zadeja", etj. Keshtu qe edhe eshte i cilesuar edhe nje nder kengetaret tane, me i miri. Duke shprehur mirenjohjen e tyre per çmimit dhe adhuruesit e tij nepermjet gazetes kombetare se perditeshemes Bota Sot , ne SHBA-es, kengetari yne, Selami Kolonja i falenderoi dashamiresit dhe artistet “per çuarjen perpara te muzikes shqiptare ”. Ai tha se:" Muzika jone eshte magji ne vete, ajo eshte  shpirti i popullit tone. Ato jane here - here sinfoni e vertete. Per me shume ndiqni intervisten per gazeten tone.

 

BOTA SOT : Çfare planesh keni gjate qendrimit ?

 

Selami KOLONJA : Gjate qendrimit time tre javor ketu ne SHBA-es do te keme nje nje sere mbremjesh muzikore neper disa vende ku do te prezantoje kenget e mija live per ata qe do te vine per te me degjuar. Prezantimi im ne Amerike ne kete forme eshte per here te pare, dhe shpresoj qe kjo do te jete vetem nje nisme per projektet muzikore -artistike qe do te vine me pas. Perveç mbremjeve muzikore do te keme disa takime me njerez te artit muzikore ne nivel profesional per disa bashkepunime akademike dhe do te marre pjese ne simpoziumin e eksperteve te artit muzikor per muziken popullore me ftese nga Eastman School of Musik, ku do te ligjeroje mbi temen" Muzika Shqipetare ,dhe te veçantat e saje me muziken ballkanike" .Te gjitha keto aktivitete i beri te mundeshme iniciatori, ndermjetesuesi dhe tashme dhe menaxheri im per Amerike, z.Valoni.

BOTA SOT : Ku do te kendoni, ku mund t’ju degjojne shqiptaret e Amerikes?

 

 

Selami KOLONJA : Mbremja e pare eshte organizuar ne 25 Nentor ne Chicago me Radio "Jeta" me Elsa Lilen dhe Eli Faren Mbremja e dyte, ne 26 Nentor ne Brooklyn NY 2555 McDonald Avenue, ne restorantin "Orion Palace" me Aurela Gaçe dhe Haxhi e Agron Maqellara. 28 Nentor ne Dallas, Texas. 3 Dhjetor ne komunitetin shqiptar "Hasan Prishtina" 106 Columbia blvd, Waterbury CT-  .Gjate ketyre diteve qendrimi ketu ka pasur dhe nje sere kerkesash te tjera  drejtuar menaxherit tim por, per kesaje here jane planifikuar vetem keto  mbremje muzikore, ndersa ne ndonje  periudhe tjeter do mund t'ju pergjigjemi  dhe kerkesave te tjera.BOTA SOT :  Kur dhe si keni filluar te kendoni ?

 

Selami KOLONJA : Fillet e para te muzikes i kame filluar ne femijerine time te hershme. Atehere ndegjoja neper dhoma me te rriturit si kendonin kenget e bukura te vendit tim. Ashtu dalengadale fillova dhe une te kendoje ne korin e shkolles dhe per shkollen e mesme.  Fakultetin e Muzikes e zgjodha ne Prishtinen ku perfundova me sukses ne drejtimin e Muzikologjise ndersa Magjistraturen e Solfexhos e bera ne Sofje-Bullgari. Keshtu dhe filloje udhetimi im drejt artit muzikore.


BOTA SOT :  Kur e kuptuat se ishit bere nje kengetar me te ardhme tek muzika juaj e preferuar?

 

 

Selami KOLONJA : Ai qe te jep noten si kengetare eshte publiku, i cili gjithmone neper koncerte mbremje e festivale me ka duartrokitur . Keshtu e kame kuptuar talentin tim per kengen

BOTA SOT :  Na flisni diçka nga "udhetimi" i juaj mbi pentagrame?

 

 Selami KOLONJA : Udhetimi im vazhdon gjithemone neper pentagrame. Ku shkruaje muzike te zhanreve dhe llojeve te ndryshme, per vete dhe here - here dhe per kengetare te tjere

BOTA SOT :  Çfare kujton nga kenget tona magjike ?

 

 

Selami KOLONJA : Muzika jone eshte magji ne vete, ajo eshte  shpirti i popullit tone. Ato jane here - here sinfoni e vertete.

 

 

BOTA SOT :   Ke kengetar ose kengetare shqiptare keni si ideol ?

 

 

 Selami KOLONJA : Nuk kame ndonje idol .Çmoje te gjithe ata qe kultivojne muziken e mirefillte shqipetare, pa-varesisht shkruajne muzike popullore , muzike te lehte,xhaz apo sinfoni. Muzika duhet te kete identitet.

 BOTA SOT :  Cili ka qene per ju koncerti me madheshtor ?

 

 

 Selami KOLONJA : Me kujtohet si sote festivali ''Kenge Jeho'' ne Struge, atje kendova kengen e tokes, kete do te veçoja.Ketu dhe filluan fillimet e mia si kengetar.

BOTA SOT :   Mund te na tregoni se kur jeni deshperuar ndonjeher ?

 

 

Selami KOLONJA : Skena ka dhe te mirat e deshperimet e saja.


BOTA SOT :   A vazhdoni te kendoni - dhe ku me se shumti ?

 

 

 Selami KOLONJA : Gjithkundi  ku ka ftesa serioze dhe me nivel .

 BOTA SOT :  Cilat jane kenget e tua me te preferuara ?

 

 

Selami KOLONJA : Thone qe kenget jane si femijte qe te gjithe duhen njesoj.

BOTA SOT :   Si e vlersoni ju bashkepunimin me NYC Art Connection qe mori per siper kete turne ne SHBA-es, ?

 

 

Selami KOLONJA : Éshte nje bashkepunim i shkelqyer dhe shume serioze dhe jo rastesisht perfaqesues te ketij produksioni  z.Valon, i kame besuar menaxhmimin time per Amerike

 BOTA SOT :  Çfare mendoni per kengetaret e rinj ne boten e muzikes shqiptare dhe prirjet e reja muzikore?

 Selami KOLONJA : Sigurishte, qe ka kengetare te rinje qe meritojne vleresim (keto jane shume pak) dhe ka shume, shume te tjere qe s'ja vlen te bisedosh.

 

 

BOTA SOT :  Çfare ju shqeteson me shume sot per muziken tone ?

  

 

Selami KOLONJA : Humbja e identitetit tone ne muzike. Ne s'kemi nevoje per huazime . Muzika jone sie thashe dhe me pare eshte e veçanta e globit.

BOX:

 

Emri:
SELAMI
Mbiemri:
KOLONJA
Vendlindja:
STRUGE
Vendbanimi:
STRUGE
Datelindja:
25.10.1971
Numeri i kengeve(CD-it, tape, video- clipe):Rreth 120 kenge -krijimtari origjinale.5 cd-3 video -klipe
Jeteshkrimi : I biri i Seitit dhe Hamijetit,I lindur ne Ladorishte te Struges ,baba i 3 femijeve Taulantit,Sidoreles dhe Majseles..Profesor i Artit Muzikore ne Universitetin e Tetoves ne Tetove.
Çmimet: 6 çmime te para ,2 te dyta , çmime per produksionin me te mire -"Çesk Zadeja", etj
Vleresimet e te tjereve per ju...
Korrekt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Gmane