hamdi nuhiju | 1 Oct 14:13 2006
Picon

Re: TV BESA

Ndersa ne internet kete tv mund ta shiqoni ne faqen e internetit www.gazetabesa.com

Te nderuar Bashkatdhetar kudo qe gjendeni.Ju uroj nje jete te mire dhe te kendshme.Pas nje pune te gjere dhe te mundimshme me ne fund u hape edhe tv e pare shqiptare me vlera te pergjithshme qe kontribuojne per ngritjen e vetedijes kombetare dhe fetare tek cdo njeri.Ky medium eshte Tv Besa i cili cdo shqiptari i perkujton besen e forte te shqiptarise, dhe rikthen ndjenjat e njeriut te ri dhe te mevetshem kudo qe gjendet....Ne fund te nderuar, duajeni kombin tuaj, se te vetem e keni. nese doni qe edhe Zoti te ju doje juve...
 
Me rrespekt nga Hamdi Nuhiju , Kumanove

Do you Yahoo!?
Get on board. You're invited to try the new Yahoo! Mail. __._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Dhe Albanian
Learn albanian Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___
afrim salihu | 1 Oct 20:24 2006
Picon

Re: Re: TV BESA

 I nderuari Hamdi te falenderoj shum per shkrimet qe here pas here i transmeton ketu permes shkrimit kuptohet por qka eshte arsyeja e shkrimit tim nuk eshte qe dua te bej perseri ndonje polemik me juve por per kete TV qe thoni ju a eshte diku ne rrjetin tokesor apo satelitor apo vetem per mes netit dhe tjetra gje eshte se a eshte medium i gazetes BESA qe shtypet ne Prishtine dhe del me duket qdo jave tashme.
Dhe a eshte e vertet qe sikurse gazeta Besa ashtu edhe TV Besa jan aparate te Partis se Drejtesis te udhehequr nga Sylejman Qerkezi dhe Ferid Agani.
 
Respekt: Afrimi


Ndersa ne inter net kete tv mund ta shiqoni ne faqen e internetit www.gazetabesa.com

Te nderuar Bashkatdhetar kudo qe gjendeni.Ju uroj nje jete te mire dhe te kendshme.Pas nje pune te gjere dhe te mundimshme me ne fund u hape edhe tv e pare shqiptare me vlera te pergjithshme qe kontribuojne per ngritjen e vetedijes kombetare dhe fetare tek cdo njeri.Ky medium eshte Tv Besa i cili cdo shqiptari i perkujton besen e forte te shqiptarise, dhe rikthen ndjenjat e njeriut te ri dhe te mevetshem kudo qe gjendet....Ne fund te nderuar, duajeni kombin tuaj, se te vetem e keni. nese doni qe edhe Zoti te ju doje juve...
 
Me rrespekt nga Hamdi Nuhiju , Kumanove
.


The all-new Yahoo! Mail goes wherever you go - free your email address from your Internet provider. __._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Dhe Albanian
Learn albanian Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___
hamdi nuhiju | 1 Oct 21:09 2006
Picon

INICIATIV PER NGRITJEN E NJE BUSTI TE RI TE SKENDERBEUT NE PRILEP

INICIATIVE PER NDERTIMIN E NJE BUSTI TE RI TE SKENDERBEUT NE PRILEP
 
Iniciativa e ndertimit te bustit te ri te Skenderbeut ne Prilep kesaj rradhe jo si shqiptar por si maqedon.Kjo ide dhe qendrimi kontraverz per prejardhjen maqedone te Skenderbeut ishin te prezentuara ne akademine e shkencave nen organizimin e Kongresit Boteror Maqedon.
Sipas tyre , ky personalitet eshte perfaqesuar rrejshem ne histori dhe emri i tij eshte Georgie Kastriot Iskender.
"Regjistrimin e popullsise qe turqit e beren ne vitin 1583 ne te gjitha vendet e Shqiperise se sotme, flasin se atje ka jetuar nje popullsi dukshem e madhe maqedone" , deklaroi Petar Popuvski , autor i librit Gjorgjija Kastriot Iskender.
Profesori Petar Bashevski sulmoi edhe pjese nga akademiket te cilet para nje viti deklaruan se Skenderbeu es hte shqiptar.
"Vetem nje akademik i jone e turperoi Maqedonine duke e bere shqiptar Skenderbeun.Ai eshte akademiku Gane Todorovski " , tha Petar Bashevski , profesor univerzitar.
Prilepasit pa ndonje interes te vecant dhe dituri rreth kesaj ceshtjeje.
Iskender ne turqisht d.t.th. Aleksander.Kete emer per te paren here Gjorgjija Kastriotit ua jep sulltani Murati i II.
Ne kete mbledhje u kerkua qe te behet renovimi i kishes Sveta Lidija Makedonka , ne vend te xhamise se djegur ne qendren e Prilepit.
 
Perkthehu nga Maqedonishtja ;Hamdi Nuhiju , Kumanove www.hamdinuhiju.blogspot.com
matriali eshte huazuar nga
http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=68422

Yahoo! Messenger with Voice. Make PC-to-Phone Calls to the US (and 30+ countries) for 2¢/min or less. __._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Dhe Albanian
Learn albanian Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___
hamdi nuhiju | 1 Oct 23:34 2006
Picon

Re: Re: TV BESA

I nderuari vella.Me sa e di une , kjo tv gjendet ne Prishtine ose ne Prizren ...Per kete nuk jam i sigurt edhe une pasiqe kete e ndjeki permes rrjetit..Po eshte medium i gazetes besa dhe sa i perket partise se drejtesise nuk besoj qe eshte mjet i tyre....Por edhe sikur te ishte nuk besoj se prish shume pune.Thjeshte permbajtja e atij mediumi muje me ka pelqy tejmase dhe mendova tua sugjeroj edhe juve...

afrim salihu <afrim_s25 <at> yahoo.co.uk> wrote:
 I nderuari Hamdi te falenderoj shum per shkrimet qe here pas here i transmeton ketu permes shkrimit kuptohet por qka eshte arsyeja e shkrimit tim nuk eshte qe dua te bej perseri ndonje polemik me juve por per kete TV qe thoni ju a eshte diku ne rrjetin tokesor apo satelitor apo vetem per mes netit dhe tjetra gje eshte se a eshte medium i gazetes BESA qe shtypet ne Prishtine dhe del me duket qdo jave tashme.
Dhe a eshte e vertet qe sikurse gazeta Besa ashtu edhe TV Besa jan aparate te Partis se Drejtesis te udhehequr nga Sylejman Qerkezi dhe Ferid Agani.
 
Respekt: Afrimi


Ndersa ne internet kete tv mund ta shiqoni ne faqen e internetit www.gazetabesa.com

Te nderuar Bashkatdhetar kudo qe gjendeni.Ju uroj nje jete te mire dhe te kendshme.Pas nje pune te gjere dhe te mundimshme me ne fund u hape edhe tv e pare shqiptare me vlera te pergjithshme qe kontribuojne per ngritjen e vetedijes kombetare dhe fetare tek cdo njeri.Ky medium eshte Tv Besa i cili cdo shqiptari i perkujton besen e forte te shqiptarise, dhe rikthen ndjenjat e njeriut te ri dhe te mevetshem kudo qe gjendet....Ne fund te nderuar, duajeni kombin tuaj, se te vetem e keni. nese doni qe edhe Zoti te ju doje juve...
 
Me rrespekt nga Hamdi Nuhiju , Kumanove
.


The all-new Yahoo! Mail goes wherever you go - free your email address from your Internet provider.

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com __._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Dhe Albanian
Learn albanian Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___
Olsi | 2 Oct 14:10 2006
Picon

Frashëri: Kadare kërkon të politizojë edhe krishtërimin

Faqja 8 - SPECIALE Tetor 2, 2006 

 
Polemika e vitit/ Historiani replikon me shkrimtarin e
njohur 

Frashëri: Kadare kërkon të politizojë edhe krishtërimin 

"Paganizmi shqiptar nuk mohohet as nga Papët" 

http://balkanweb.com/gazeta/faqe8-9/2.htm

---------------------------------------------------------

Nëse do të bëhej fjalë për një roman të rradhës të Ismail
Kadaresë, historiani Kristo Frashëri do ta kishte lexuar me
shumë ëndje. Do të ishte edhe ai njëri prej atyre shumë
lexuesve që lexojnë me kërshëri dhe interes çdo krijim të
njërit prej shkrimtarëve më të mëdhenj shqiptarë. Por,
-ashtu siç shkruan Frashëri- në rastin e “Identitetit
europian të shqiptarëve”, Kadare ka zgjedhur të shkelë në
një fushë ku nuk lejohen shumë gabime. Në këtë vepër, e
cila është një “sprovë letrare”, pra një studim nuk mund të
tolerohen gabimet apo ndryshimet e fakteve historike.
Pikërisht, me këtë objektiv të qartë, pra për të mos lejuar
shtrembërimin e të vërtetave historike, akademiku Kristo
Frashëri i rikthehet edhe njëherë diskutimit të fakteve të
veprës së Kadaresë “Identiteti europian i shqiptarëve”, por
edhe asaj më të fundit, “”Hamleti, princi i vështirë”. Në
një analizë të gjatë, e cila do të botohet në faqet e
Gazetës, Frashëri rendit të gjithë këto pasaktësi. 

PAGANIZMI 
DHE KRISHTeRIMI

Nga çështjet e shumta të ngritura në deba tin rreth
"identitetit kombëtar shqiptar", pikëpamja që unë shtrova
mbi krishtërimin të shartuar me paganizmin, apo mbi
krishtërimin shqiptar "sui generis", të cilin shqiptarët e
përvetësuan gjatë Mesjetës së hershme, I. Kadaresë dhe
ndonjë tjetri iu duk absurditet. Madje, I. Kadareja me
tendencën që ka për të politizuar çdo pikëpamje që bie
ndesh me të, shkon edhe më larg. Në lidhje me këtë çështje
ai shkruan se: "paganizmi ka qenë përdorur në komunizëm për
të treguar se populli largpamës shqiptar, gjithmonë paskësh
qenë kundër Evropës perëndimore madje aq shumë kundër, saqë
edhe krishtërimi i Romës qysh në atë kohë e bezdiste, ngaqë
ndonëse i krishterë, ky popull ndihej pagan. Dhe pas kësaj
vinte renditja e kultit që ai kishte për bjeshkën, diellin,
vetëtimën, bubullimën etj, të cilat i paska nderuar më fort
se kishën". Më tej ai vazhdon:" Paganomania e rishfaqur
sot, i ka ndezur kaq shumë të dijshmit tanë, saqë
koleksionin e kulteve pagane e japin si vlerë identifikuese
tepër sipërane, që ju bën nder, sipas tyre, shqiptarëve. Se
ç'është ky nder, vështirë të kuptohet. Veç në qoftë se,
sipas tyre, shqiptarët do ta prisnin si lajm të mirë faktin
që, në hierarkinë e qokave primitive, do të vinin fill pas
fiseve afrikane". (Shqip, 7 Shtator, 2006, fq. 5).
Sipas kësaj teze, Enver Hoxha përpiqej që krishtërimit të
kulturës evropiane t'i kundërvinte botëkuptimet pagane. Ky
është një zbulim i ri, të cilin s'e kam kapur dot gjatë
gjithë harkut kohor 45 vjeçar të regjimit komunist që e kam
përjetuar në moshë madhore, nga fillimi deri në fund. Me sa
di unë, regjimi komunist nuk luftonte vetëm krishtërimin,
por edhe islamizmin. Pavarësisht nga tonet e luftës, Partia
e Punës së Shqipërisë, me në krye Enver Hoxhën, luftonte
çdo fe dhe çdo rit apo sekt të tyre. Si rrjedhim, ajo
luftonte edhe paganizmin, sepse edhe paganizmi është një
fe. Dihet fare mirë se regjimi komunist përpiqej t'i
çrrënjoste te njerëzit bindjet fetare dhe të pengonte
proceset rituale fetare duke i zëvendësuar jo me
njëra-tjetrën, por me ideologjinë materialiste marksiste
dhe praktikat rituale t'i zëvendësonte me format e edukimit
në Parti. Në këtë front lufte nuk përjashtoi as paganizmin,
ndonëse paganizmit i kishte kaluar prej shekujsh koha.
Megjithatë dihet fare mirë se Enver Hoxha i përqendronte
goditjet më tepër kundër krahut nga i vinte rreziku më i
madh. Ky rrezik, për regjimin komunist, në Shqipëri, vinte
nga kisha katolike, jo vetëm në vështrimin ideologjik,
ngaqë prelatët e saj ishin më të përgatitur kulturalisht se
funksionarët e riteve të tjera, por sepse në prapashpinë të
saj qëndronin disa fuqi perëndimore që synonin më me
vendosmëri përmbysjen e regjimit komunist.
Le të kthehemi 
te tema jonë
Krishtërimi katolik në Shqipëri nuk duhet parë ashtu siç e
kanë perceptuar kardinalët e Papës, as priftërinjtë e
shkolluar në seminaret papnore, por siç e ka perceptuar
masa e popullsisë së krishterë, ajo masë besnikësh të cilët
e frekuentonin rregullisht kishën dhe të cilët i kryenin
rregullisht sakramentet e saj. E njëjta gjë duhet thënë
edhe për islamizmin sunit, i cili nuk duhet parë ashtu siç
e kanë perceptuar halifët, as imamët e shkolluar në
medresetë islamike, por siç e kanë perceptuar besnikët
myslymanë, të cilët e frekuentonin rregullisht xhaminë dhe
kryenin rregullisht shartet fetare. Për analogji, i njëjti
kriter duhet ndjekur edhe për krishtërimin ortodoks, për
bektashinjtë myslymanë dhe për çdo rit ose sekt tjetër
fetar.
Për të hetuar se si faktorët e ndryshëm të botës katolike e
kanë perceptuar fenë e krishterë, burimet historike janë të
ndryshme. Perceptimin e fesë së krishterë nga nivelet e
larta të ritit katolik, e pasqyrojnë besnikërisht aktet e
koncileve kishtare dhe letrat enciklike të Papëve.
Përkundrazi, dokumentacioni rreth mënyrës se si besnikët e
thjeshtë katolikë e konceptonin në kohët e reja fenë e
tyre, e hetojmë nëpërmjet relacioneve që vizitorët
apostolikë i dërgonin Romës, pasi përfundonin udhëtimet e
tyre misionare në famullitë katolike të Shqipërisë. Përveç
burimeve të tjera, njoftime rreth kësaj teme mund t'i
lexojë kushdo në dy vëllimet me relacione të vizitorëve
katolikë të shek. XVII, të botuara, për fat të mirë, në
origjinalin italisht dhe në përkthimin shqip, nga Injac
Zamputi, gjatë viteve të regjimit komunist (I. Zamputi
"Relacione mbi gjendjen e Shqipërisë Veriore dhe të Mesme
në shekullin XVII", vëll I, Tiranë 1963, Vëll. II, Tiranë
1965). Materiale mbi këtë temë kanë edhe revistat "Hylli i
dritës" dhe "Leka", që kuvendet françeskane dhe jezuite
botonin në Shkodër para Luftës së Dytë Botërore.
Një material me një vlerë dokumentare po aq të rëndësishme
ka edhe folklori i banorëve katolikë të Shqipërisë Veriore.
Është një dokumentacion autentik, i regjistruar jo nga unë,
por nga françeskanët dhe jezuitët shqiptarë, të cilët nuk
qenë aspak të shqetësuar, madje, tregonin kujdes që të
nënvizonin elementë paganë të integruar në botën mendore
katolike të kësaj treve.
Vlerën e këtij materiali e nënvizon vetë At Gjergj Fishta,
i cili shkruante që në rreshtin e parë të studimit të vet
mbi Kanunin e Lekë Dukagjinit se "Folklori është pasqyra e
kthjelltë e psihes së kombit". Dhe më tej:" po deshte me
shkrue historin e kombit, e cilla me hamende nuk shkruhet,
por që edhe pa të kombi jetë nuk ka… folkores do t'i
siellesh, po deshte me shtue pasunin, ku ke me ndesh me
tipe ma të nalta, me karaktere ma të forta e me motive ma
t'ardhuna e të përkueshme për zhvillimin e leteratyrës
kombëtare". Më tej, At Gjergj Fishta vazhdonte:"Mjerisht
disa ndër ata bij të fisit shqiptar, që mbahen për
intelektuala e udhëheqësa të fatit e të shartevet të
kombit, por që shkolla, nëpër të cillën patën kenë
përshkue, nuk mrrijti me ua qërue shpirtin krejt prej
zdramit të do parimeve sterelizuese e shkatrrimtare, e as
me ua hjekë atë lmashk pedantizmi e kulimllëku
vagabond-moderne, që ata quejn "kulturë"…" (Kanuni i Lekë
Dukagjinit, Shkodër 1933, fq. XXI). 
Përvehtësimi i ideologjisë fetare nga njerëzit nuk i ngjet
një kostumi që mund të vishet dhe të zhvishet brenda ditës
dhe ca më tëpër po të vishet në moshë të kaluar. Ideologjia
fetare është një besim, është një bindje dhe për më tepër
një edukatë me rrënjë të thella në ndërgjegjen e njeriut, e
cila transmetohet (së bashku me mitet, legjendat, konceptet
morale dhe botëkuptimet pragmatike mbi jetën) fillimisht
nga prindërit, ushqehet nga ambienti shoqëror dhe
çimentohet (në rast se arrin të çimentohet) nga rituali
fetar. Masa e besimit nuk është në të njëtën shkallë, siç e
shohim çdo ditë, tek të gjithë njerëzit. Gjithkush nga ne
ka mjaft shokë e miq, disa nga të cilët kanë bindje të
thella fetare, disa të tjerë kanë bindje fetare, por mbajnë
qëndrim të ftohtë ndaj ritualit fetar, ka pastaj edhe
skeptikë, pa u zgjatur më tej me ateistët dhe sidomos me
antifetarët. Në çdo fe, në çdo sekt fetar ka të tillë
kategori besimtarësh dhe jobesimtarësh. Të tillë kategori
ndeshen në mbarë botën. Ato ndeshen edhe në vendet
tërësisht katolike, madje edhe në Romën e Papës. Por kjo
nuk do të thotë se po të mos jesh fetar me bindje, nuk ke
vlera njerëzore, siç mendojnë priftërinjtë dhe hoxhallarët
e fshatrave. Madje, ka edhe priftërinj dhe hoxhallarë të
cilët ndryshe e konceptojnë fenë brenda në faltore (në
kishë a xhami) dhe ndryshe e manifestojnë jashtë saj. Në
faltore ata predikojnë porositë e Ungjillit dhe Kuranit,
kurse jashtë saj veprojnë sipas interesave të tyre të
ngushta. Edhe vetë kisha katolike shqiptare as nuk ka
qenë,as nuk është e shqetësuar nga prania e këtyre
elementëve pagane në ndërgjegjen e besnikëve të saj të
krishterë. Lëndina ku pasqyrohet më mirë se kudo kjo
bashkëjetesë e botëkuptimeve kontradiktore të monoteizmit
kristian (për analogji dhe të monoteizmit islam) me
botëkuptimet pagane ilire dhe ndoshta parailire, është
folklori. Në folklorin tonë ndeshen të dy këto botë - edhe
Zoti (betimi - pasha Zotin), edhe Qielli (betimi - pasha
Qiellin), edhe engjëlli (të mbroftë engjëlli) edhe zana (të
mbroftë zana), edhe Shna Ndou (të ndihmoftë Shna Ndou) edhe
Sh'Mëhilli (të ndihmoftë Shën Gjergji), etj.etj. As
françeskanët dhe as jezuitët nuk e konsideronin blasfemi
ndaj fesë së tyre të krishterë kur filluan të mblidhnin
bestytnitë dhe mitologjitë pagane. 
Një nga etnografët më të shquar të periudhës midis dy
luftrave botërore, At Bernardin Palaj, pyeste:"A ka me të
vërtetë një mitologji ndër malet tona?" Ai vetë
përgjigjej:"po, ka, si të kohëve më të lashta, ashtu edhe
të paganizmit iliro-thrak". Pastaj vazhdonte:"Një njeri që
jeton me popullin e maleve dhe e studion këtë argument,
sheh se të tëra dukuritë e natyrës, kanë për themel një
mitologji të rrallë, të ruajtura me zell si themel i një
besimi të patrandshëm".
"Orët e zanat nëpër fiset e Shqipnis gjithnji sot u flasin
njerëzve: rrotullojnë gurë për me shënuem vdekjen atje në
ndonjë shpat të malit kundruell me fis, ku secila vllazni
ka vendin e vet të caktuem. Këto këndojnë, vallzojnë,
shitojnë (qëllojnë, gjuejnë, godisin), e kallxojnë lindjen
e fatin e fëmis para se me lé." (Bota shqiptare, Botim i
Ministrisë Arsimit, Tiranë, 1943, fq.27).
Sikurse shihet, praninë e mitologjisë pagane ilire dhe
parailire te shqiptarët e krishterë të shek. XX, nuk e ka
shpikur Enver Hoxha gjatë regjimit komunist, sikurse
shkruan kuturu I. Kadare, por e kanë konstatuar në terren
vetë misionarët françeskanë shqiptarë, njohës të mirë të
ambientit katolik shqiptar. Tani po shohim, për habinë
tonë, se në vend të kurjes romane dhe të prelatëve
perëndimorë - të shqetësohet për praninë e këtyre
mbeturinave pagane, në botën shpirtërore të banorëve
katolikë shqiptarë, një shkrimtar laik me origjinë
bektashiane, si I. Kadareja, i cili të krijon përshtypjen
se po tregohet (ndoshta më tepër për llogari se sa për
bindje) më katolik se Papa.
Më tej, At Bernardin Palaj, flet për numrin e madh të
bestytnive që qarkullonin në malësitë tona dhe për kujdesin
e madh që tregonin malësorët për ruajtjen e tyre. Sipas
tij, mitologjitë e shqiptarëve ishin aq të shumta, sa ai
nuk dinte se për cilën prej tyre të shkruante më parë. Sa
për shembull ai përmendte vetëm dy - "Natën e Buzmit" dhe
"Ditën e Verës", dy festa thellësisht pagane, të cilat
kremtoheshin prej tyre, pothuajse njësoj si Krishtlindjet
dhe Pashkët.
Të flasim të paktën për "Ditën e Verës". Para se të
riprodhojmë njoftimet që na jep At Bernardin Palaj mbi
mënyrën sesi malësorët e veriut e kremtonin këtë festë
pagane, duhet të themi se "Dita e Verës" ishte dita e
fillimit të vitit sipas kalendarit shumë të lashtë të
shqiptarëve, pra një ditë që kremtohej shumë shekuj para se
të lindte krishtërimi. Ajo kremtohej më 1 Mars të
kalendarit Julian, ditën e parë të vitit të ri (sipas
kalendarit Gregorian, 14 Mars). Ajo ishte një festë
mbarëshqiptare, që kremtohej si në Veri dhe në Jug, por me
nuanca të ndryshme, simbas krahinave. Si dëshmi po sjellim
këtu dy përshkrime të kuptimit dhe kremtimit të Ditës së
Verës, njëra për krahinat jugore, tjetra për malësitë
veroire. Janë përshkrime të botuara në kohën kur në
Shqipëri nuk kishte parti politike, madje në kohën kur as
institucionet klerikale nuk futnin hundët në kremtime të
ashtuquajtura pagane. Përshkrimin e parë e kemi nga eruditi
i madh Faik Konica, i cili gati 100 vjet më parë, në kohën
e sundimit osman, shkruante me atë stilin e vet elegant:
"Çështë Dita e Verës? Ësht dita në të cilën stërgjyshërit
tanë, kur s'kish lindur edhe krishtërimi, kremtonin bashkë
me romakët dhe me grekët e vejtër, perënditë e lulevet, të
shelgjevet. Kur shkrin dimri, kur qaset vera buzëqeshur, e
hollë dhe e gjatë si në pikturë të Botiçelit, zemra e
njeriut shkakrkohet nga një barrë, shijon një qetësi, një
lumtëri të ëmbël. Në këtë gëzim, stërgjyshërit tanë ndienin
një detyrë t'u falën perëndivet që siellin këto mirësira.
Dhe ashtu leu festa hiroshe që e quejnë Dita e Verës. Në
pak ditë në Shqipëri, besnikët e fundmë të paganizmit,
besnikë pa dashur dhe pa ditur, do të rrethojnë me verore
degët e thanavet, të dëllinjavet, të dafinavet, të gjitha
shelgjevet të nderuara. Do të këputin degë të gjelbra dhe
do t'i vënë përmbi kryet e shtëpivet. Të mos i lëmë të
humbasin këto festa të vjetra të racës sonë. Nuk i bëjnë
dëm njeriut. Sjellin një gëzim të kulluar në shtëpi. Në një
vend ku jeta e të vegjëlvet është aq e trishtuar, djelmuria
dhe vajzat kanë një rasë të rrallë për të dëfryer. Për të
mëdhenjtë, Dita e Verës ka një shije poetike të hollë e të
rrallë". (Faik Konica, "Vepra", Tiranë, "Shtëp. bot. Naim
Frashëri" 1993, fq. 111).
Është e domosdoshme të kujtojmë se, jo vetëm në kohën kur
Faik Konica shkruante këto radhë, por edhe në
dhjetëvjeçarët e mëvonshëm, festa pagane e "Ditës së Verës"
kremtohej në Shqipërinë e Jugut, jo vetëm nga shqiptarët e
krishterë të ritit ortodoks, por edhe nga shqiptarët
myslimanë të të dy sekteve, të cilët e ruanin si trashëgim
që nga shekujt kur ata ishin të krishterë, të cilët nga ana
e tyre e ruanin si trashëgim që nga koha kur ishin paganë.
Përshkrimin e dytë, i cili flet për kremtimin e "Ditës së
Verës" nga malësorët katolikë të veriut, e kemi nga At
Bernardin Palaj. Ai shkruante dy dekada pas Faik
Konicës:"Shtëpi më shtëpi në ditët e veravet, pjestarët e
familjes bashkoheshin rreth zjarmit për me lidhë shtrigat,
mgjillçat, llugjat, rrollçat e të gjitha shtasët dëmtuese;
gjarpnin mos t'i nxajë, lepurin mos t'u hajë laknat e
bathën, e shpendin emën për emën e krymbat e tokës mos t'u
bajnë dam ndër ara. Tri ditë përpara veravet duhet me
mshefë shoshat, sitat, furkat e me çartë krojet, në mënurë
qi mos me i pam këto sende asnji rob i shtëpis, pse për
ndryshej nuk lidhet gja. Këto ditët e veravet bijnë
gjithmonë ndër ditet e para të Marsit. Mbas darke, të
gjithë pjestarët e shtëpis bashkohen rreth zjarmit. I zoti
i shtëpis merr një pe të zi leshi, e lidhë për vargue nji
nye e thotë këto fjalë: Lidhe Zot e nata e mojt e dita e
verave! Unë pak e Zoti shum! Po lidhim shtrigat. Kështu
përsërite kët veprim për secilin shpirt damtues, sëmundje,
krymba e kandra qi don me lidhë" (Bota shqiptare", botim i
Ministrisë së Arsimit, Tiranë, 1943, fq. 59).
Për t'u bindur se I. Kadareja sado që përpiqet ta mbrojë
krishtërimin perëndimor të Shqipërisë nga ndikimet e
elementëve paganë, ne do të sjellim këtu disa dëshmi të
tjera, të shkëputura nga punimet e shkëncëtarëve
françeskanë katolikë shqipëtarë, që provojnë bashkëjetesën
e elementëve paganë në trupin e krishtërimit, qoftë
perëndimor, qoftë lindor në Shqipëri. Pra, do të përpiqemi
të tregojmë se ka një krishtërim "shqiptar", i cili në fund
të fundit është një krishtërim "sui generis" që nuk ndeshet
në viset e tjera të krishtera.
At Shtjefën Gjeçovi, edhe ky një françeskan dhe një etnolog
i shquar, pranon se në kohën e vet, shqiptarët, ndonëse nuk
e adhuronin më si dikur diellin e hënën, si dy hyjni që i
jepnin dritë njerëzimit, njëri ditën e tjetri natën,
megjithatë ekzistonin ende gjurmë apo "teprica" siç i quan
ai, të kultit të dikurshëm, që ata kishin për këta dy
hyjni, sipas tyre, vëlla e motër. Si mbeturinë të këtij
kulti, ai vinte në dukje faktin se shqiptarët, shpeshherë
kthenin fytytrën nga Dielli dhe bënin kryqin - një rast
tipik i shartimit të kultit pagan me kultin e krishterë.
Si bestytni me origjinë pagane, At Shtjefën Gjeçovi shihte
edhe besimin tepër të vonuar të shqiptarëve mbi Kuçedrën
dhe Dragoin, të cilët, kur ata kacafyteshin me
njëri-tjetrin, shkaktonin, sipas tyre, bubullima dhe
vetëtima në qiell, stuhi e shtrëngata në tokë. Si një
mbeturinë tjetër të paganizmit te shqiptarët e krishterë,
At Shtjefën Gjeçovi, shihte edhe faktin se në kuvendet e
tyre, malësorët katolikë, për t'u bindur se thonin të
vërtetën, kërkonin që betimi i tyre të bëhej jo mbi
"Ungjill", siç është kusht për të krishterët, por mbi një
"gur", të cilin ata e konsideronin të shenjtë. ("Bota
Shqiptare", fq. 42, 45, 63.).
Veç kësaj, me punën magjistrale që kreu në fushën e së
drejtës zakonore shqiptare, At Shtjefën Gjeçovi (Kanuni i
Lekë Dukagjinit), solli si dëshmi një mori normash kanunore
që zbatoheshin në famullitë katolike shqiptare, të cilat
binin në kundërshtim me normat ungjillore të fesë së
krishterë. Madje në jo pak raste priftërinjtë e këtyre
famullive i pranonin, për të mos thënë i bekonin edhe
brenda kupolës së kishës. Kështu për shembull, kisha
katolike shqiptare pranoi bashkëjetesën brenda famullive të
tyre të gjakmarrjes në stilin e ciklit të vazhdueshëm,
ndonëse në vetvete gjakmarrja binte në kundërshtim me
porosinë e përsëritur të Krishtit për të falur
kundërshtarin. 
Po kthehemi edhe një herë tek At Bernardin Palaj. Sipas
tij, edhe kremtimi i ditës së "Shën Gjergjit", është me
siguri me origjinë pagane, meqënëse kisha e të dy riteve
nuk njeh ndonjë shenjtor të martirizuar më 23 Prill me
emrin Gjergj. Gjithashtu "Kulti i të vdekurve", sidomos
gjama rrënqethëse shqiptare, ashtu siç praktikohej në
malësorët e Veriut, nuk ka lidhje fare me ritualin e
krishterë, pra është gjithashtu me origjinë të lashtë,
madje për disa, me origjinë indoevropiane. Nderimi për
"bollën" (gjarprin e shtëpisë), që ndeshet ende, si në
shqiptarët e Veriut, ashtu edhe të Shqipërisë së Mesme,
është gjithashtu me origjinë pagane. Me origjinë pagane
janë edhe Orët dhe Zanat, të cilat, malësorët e kohëve të
fundit (ndoshta edhe të ditëve tona), besonin se qenë qenie
të mbinatyrshme, hije të padukshem, që jetonin të vetmuara
në pyje, në brigje të lumenjve dhe të përrrenjve, rreth
urave ose në shkëmbinjtë e maleve (Bota shqiptare, ff. 29,
30, 60). 
Është interesante të vihet në dukje se për malësorët
katolikë të Veriut, qenë këto qenie pagane dhe jo Perëndia
apo Krishti, apo shenjtorët e krishterë që përcaktonin
fatbardhësinë ose fatkeqësinë e njeriut, që secila prej
tyre kishte në patronazh.
Sipas etnologes angleze Margaret Hasluck, kulti i Tomorrit
ka një origjinë tepër të lashtë. Ka lidhje me adhurimin e
moçëm të shqiptarëve për kreshtat e larta të maleve. "Atje
- shkruante ajo - me qindra shqipëtarë të Jugut ngjiten për
vit në Gusht në majë, për me u falë edhe për me therrë atje
nga një dash (therrja e dashit është një mbeturinë e
kurbanit të hershëm të ilirëve paganë - K. F.). Disa kur
kanë qenë të sëmurë i kanë premtuar shenjtorit se do të
shkonin atje për "ziaret", nëqoftëse ai i shëronte; disa të
tjerë shkonin për shëndetin e vet e të familjes, të
kafshëve edhe për prodhim të gratshëm të tokës së vet". (
fq. 84).
Ku e ka burimin shqetësimi i I. Kadaresë ndaj të
ashtuquajturës "paganomani"? Ç'është kjo kthesë e tij
interesante që ai pësoi në periudhën e tranzicionit nga
paganomania që kishte shfaqur dikur, në "katolikomaninë" të
cilën ndoshta nuk e kishte njohur më parë? Historia e kësaj
kthese është shumë interesante.
Personalisht nuk më prish fare punë kjo kthesë. Le të
shfaqet katolik kur të dojë e sa herë të dojë, por jam i
sigurtë se ai nuk mund të bëhet kurrë katolik 24 karatësh.
Dhe ja përse. 
I. Kadareja ka lindur në Gjirokastër nga një familje
bektashinjsh. Por, bektashizmi i familjes së tij ku ai u
rrit derisa mbaroi shkollën e mesme ishte një sekt i
pocaqisur. Madje, këtë bektashizëm, shkolla e mesme në
Gjirokastër dhe fakulteti i Letërsisë në Tiranë, me
presionin marksist që ushtronte Organizata e Rinisë e
P.P.SH-së e kishte pocaqisur më thellë. Pastaj, nga Tirana
shkoi në Moskë, në Institutin Gorki. Atje, në Institutin
Gorki, ai u ushqye me letërsinë ruso-sovjetike, me
Historinë e Bashkimit Sovjetik dhe natyrisht me
marksizëm-leninizmin dogmatik. Gjatë dhjetëvjeçarëve që pas
Moskës jetoi në Shqipëri, ai u ndodh nën mengenenë e
marksizëm-leninizmit të Partisë së Punës së Shqipërisë -
një marksizëm-leninizëm burokratik, që pati aftësinë të
turbullonte botën e brendshme të njeriut të ri, pa qenë në
gjendje të përcillte tek ai botëkuptimin që Partia e Punës
dëshironte. Kjo përplasje botëkuptimesh shumëngjyrëshe
(bektashizmi shqiptar i pocaqisur, marksizmi sovjetik
dogmatik, marksizmi shqiptar burokratik) shkaktoi, ashtu si
në një pjesë të mirë të gjeneratave të reja që atë e
përjetuan që në moshë të njomë, edhe në botën shpirtërore
të të përkëdhelurit I. Kadare, një zbrazëti ideali të
qëndrueshëm. Përplasjes i shpëtoi pa u dëmtuar vetëm
kapitali i tij i çmuar - talenti letrar. Të tjerat, së
bashku me identitetin e tij moral dhe kulturor të
hallakatur, u tronditën. Në një vend të librit të tij
autobiografik "Ftesë në studio", të botuar më 1990, ai nuk
e ka fshehur zilinë që kishte për Faik Konicën, i cili,
sipas tij, kishte pasur fatin e lumtur ta kalonte rininë e
vet në Francë, pra të shkëputej herët nga ambienti oriental
i Shqipërisë së sunduar nga Turqia dhe të ushqehej me
kulturën frënge. Këtë aspiratë ai e realizoi më 1991. por
tashmë ishte vonë. Ndryshe nga Faik Konica, i cili kur u
vendos në Francë ishte 14 vjeç - dhe për më tepër nuk u
kthye më në atdhe, ai përsëri nuk u çlirua dot nga disa
huqe të shqiptarësisë - përkundrazi, I. Kadareja kur u
vendos në Francë më 1991 ishte 55 vjeç, pra në moshë
përfundimisht të formuar si karakter dhe si kulturë. Në atë
moshë, kultura perëndimore frënge nuk asimilohet, por
merret si një kozmetikë e cila vetëm nga pamja e jashtme i
jep shkëlqim fytyrës, kurse në brendësi mbetet po ai që ka
qenë. Si rrjedhim, I. Kadareja mbeti edhe në Paris, ai që
ishte më parë. Për këtë arsye, pas vitit 1991, I. Kadareja,
ashtu si dhe mjaft nga intelektualët të cilët regjimi
komunist i gjeti në moshë të njomë, edhe ai u ndodh në
kërkim të një identiteti të ri moral dhe kulturor, proces
që ende duket se nuk ka përfunduar. 
Megjithatë, edhe pse me identitet të tronditur, kush më
shumë e kush më pak prej tyre, nuk mundën të çlirohen
tërësisht nga pesha e presionit të diktaturës. Edhe te I.
Kadareja, cikloni komunist nuk kaloi pa lënë gjurmë në
identitetin e tij kulturor. Një nga gjurmët e këtij cikloni
është padyshim edhe metoda e Enver Hoxhës, i cili në vend
që të debatonte me pikëpamjet e kundërshtarëve të vet,
kujtonte se e fitonte davanë duke lëshuar kundër tyre
epitetet e zakonshme fyese, si trockist ose revizionist,
kuptimin e vërtetë të të cilave nuk e mësuam asnjëherë.
Ndikim tjetër i kësaj praktike duket edhe te gjoja
paralajmërimi që më bën mua "për të mos e rënduar
ndërgjegjen", mbasi sipas tij, jam bashkuar me prirjen që
kishte Enver Hoxha për t'ia kundërvënë paganizmin
katoliçizmit - pa na treguar se ku dhe kur diktatori e ka
shfaqur këtë prirje paganiste. Nuk ka dyshim se këtyre
metodave shterpe u ka kaluar koha, madje ato kthehen në
bumerang. Publiku ynë, jo vetëm sot që jetojmë në periudhën
e demokracisë, por edhe dje kur mezi merrte frymë në
periudhën e diktaturës, kërkonte dhe kërkon argumenta dhe
jo epitete fyese. 
Një tjetër huq i trashëguar nga regjimi komunist është edhe
praktika që përdorte E. Hoxha për të ndryshuar përmbajtjen
e referateve dhe të fjalimeve të tij sa herë që Partia e
Punës e ndryshonte orientimin e politikës së jashtme të
saj. Kam përshtypjen se përpjekjet e kohëve të fundit të I.
Kadaresë, për të rishikuar prodhimet e tij letrare, me
qëllim që të fshijë gjurmët e të ashtuquajturit realizëm
socialist, me shpresën se do t'u përshtatet shijeve të
sotme postkomuniste, do ta dëmtojnë atë si shkrimtar. Por
kjo është punë e tij. Mua më intereson respektimi i
faktologjisë historike, të cilën I. Kadareja nuk e
respekton. Kjo është një arsye më tepër për ta këshilluar
shkrimtarin tonë të shquar të mos i shtrijë duart në
lëndina që nuk i njeh, por të përqendrohet në letërsinë
artistike ku ka dhënë prova se prodhon perla.
(Vijon nesër)

Neser do te lexoni

Kristo Frashëri ndërhyn në kritikat e Kadaresë ndaj Pëllumb
Xhufit për debatin e Identitetit të shqiptarëve. Cila është
e vërteta e poezisë së bejtexhinjve, në të cilën, ndryshe
nga ç'thotë shkrimtari, nuk mbizotëronte nuanca myslimane.

 
 Kliko per te printuar artikullin 

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 

Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e
atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari
nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te
gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo: 

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo: 

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

================================================================== 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
  http://groups.yahoo.com/group/shqiperia/

<*> Your email settings:
  Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
  http://groups.yahoo.com/group/shqiperia/join
  (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
  mailto:shqiperia-digest <at> yahoogroups.com 
  mailto:shqiperia-fullfeatured <at> yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
  shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
  http://docs.yahoo.com/info/terms/

hamdi nuhiju | 2 Oct 22:31 2006
Picon

KENGETARI XHORXH MAJKELL NEN NDIKIMIN E MARIHUANES

KENGETARI XHORXH MAJKELL U ARRESTUA PER SHKAK TE POSEDIMIT TE MARIHUANAS

 

Kengetari 43 vjecar Xhorxh Majkell eshte arrestuar nga policia britaneze ne nje incident ne nje udhekryq , ne veri te Londres , prej nga eshte zenur ne nje situate te keqe ne automobilin e tij afer nje semafori.

 

Policija ka intervenuar pas paralajmerimit te nje numri te madh shoferash te cilet lajmeruan per probleme ne komunikacion per shkak se nje vetur ka bere “tollovi” ne udhekryq.

 

Perfaqesues i Skotland jard deklaroi se policet e kane gjetur Xhorxh Majkellin “te paafte per vozitje” dhe kane kuptuar se eshte nen ndikimin e marihuanes.

 

Eshte kerkuar ndihme mjekesore , por pas ndegjimit te tij ne polici eshte leshuar nga paraburgimi me kaucion dhe iu eshte terhequr verejtja per shkak te shfrytezimit te marihuanes.Eshte deklaruar edhe nje hulumtim i metutjeshem i ketij kengetari per shkak se ai ne shkurt te ketij viti ishte i kycur ne nje incident afersisht te njete ne nje pjese tjeter te Londres.Xhorxh Majkell gjendet ne turneun e pare ne Britani pas nje pause 15 vjecare… (Zoti i shkaterroft gjunahqaret , ose edhe ia falte gabimet me pendimin e tyre…Perkthyesi..)

 

 

Perktheu nga Maqedonishtja:Hamdi Nuhiju , Kumanove

   

         www.hamdinuhiju.blogspot.com

 

Ky matrial eshte huazuar nga http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=68435

Yahoo! Messenger with Voice. Make PC-to-Phone Calls to the US (and 30+ countries) for 2¢/min or less. __._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Albanian Learn albanian
Albanian english Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___
Olsi | 2 Oct 22:55 2006
Picon

Forumi musliman kundër Mejdanit

Faqja 5 - POLITIKE Tetor 2, 2006 

replika

Forumi musliman kundër Mejdanit

http://www.balkanweb.com/gazeta/faqe4-5/6.html

------------------------------------------------------

Forumi Mysliman i Shqipërisë, hedh poshtë shifrat që
ish-Presidenti Rexhep Mejdani deklaroi për besimin e
popullsisë në Shqipëri, duke u bazuar në një studim në
Enciklopedinë Botërore Kristiane, ku 38.8% janë të besimit
mysliman dhe 35.4% popullsi e besimit kristian. Ky forum
denoncon përpjekjet e organizatave fundamentaliste,
evangjeliste që sipas tyre, duan të prishin balancat fetare
në Shqipëri dhe i këshilloi ish-Presidentit Mejdani që të
qëndrojë larg këtyre botimeve dashakeqe dhe jo serioze. "Ky
botim, sipas mendimit të Forumit Mysliman të Shqipërisë,
nxit në tensionimin e marrëdhënieve fetare në Shqipëri dhe
nuk ndikon në tolerancën fetare", theksohet në deklaratën e
Forumit Mysliman. Sipas tij, citimi nga një ish-President i
Republikës të një botimi joshkencor nga organizatat
fundamentaliste kristiane, siç ka bërë zoti Mejdani, ndikon
në turbullimin e realiteteve fetare në Ballkan. "Populli
shqiptar e di më mirë sesa misionarët e huaj, sesa për qind
e popullsisë së tij janë myslimanë dhe sa janë të
krishterë", përfundon Forumi Mysliman.

 Kliko per te printuar artikullin 

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 

Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e
atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari
nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te
gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo: 

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo: 

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

================================================================== 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
  http://groups.yahoo.com/group/shqiperia/

<*> Your email settings:
  Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
  http://groups.yahoo.com/group/shqiperia/join
  (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
  mailto:shqiperia-digest <at> yahoogroups.com 
  mailto:shqiperia-fullfeatured <at> yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
  shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
  http://docs.yahoo.com/info/terms/

hamdi nuhiju | 2 Oct 22:56 2006
Picon

ME SHUME SE 240000 QYTETAR TE MAQEDONISE JETOJNE NE VARFERI

ME SHUME SE 240000 QYTETAR NE MAQEDONI JETOJNE TE VARFUR

 

Me shume se 240000 qytetar ne Maqedoni jetojne te varfur.Keto te dhena  i publikoi Banka Boterore ne diten nderkombetare Habitat , dite kushtuar te va rfurve.

 

Sipas raportit ne shek.21 , ne vendin e cila eshte kandidat per hyrjen ne UE , 11% e shtepive te qytetareve nuk kane depertim deri te ujesjellesi , 36 % jane pa kanalizim , ndersa 15 % nuk kane banjo.

 

Ne nivelin global , sipas te dhenave te Kombeve te Bashkuara , me shume se 2 milijard njerez ne bote jetojne ne kushte katast rofale.

 

Statistika e zeze flet se nje million e 400 mije njerez para dy viteve kane vdekur per shkak te mosposedimit te ujit te paster dhe kushteve higjienike ne shtepite e tyre.

 

Organizata boterore e kushtuar ndaj shtepive te varfura , i publikon keto statistika per cdo vjet, me qellim qe te ndihmoje ne gjendjen menyre per permiresi min e kushteve per jetese te rehatshme.

 

Maqedonija per te paren here sivjet u kyq ne manifestimin e dites Habitat.

 

Perkthehu nga Maqedonishtja:Hamdi Nuhiju , Kumanove

 

 

Ky matrial eshte nxjerre nga http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=68460

Yahoo! Messenger with Voice. Make PC-to-Phone Calls to the US (and 30+ countries) for 2¢/min or less. __._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Dhe Albanian
Learn albanian Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___
Arben Nelku | 3 Oct 14:32 2006
Picon

Expose deceptions by governments and media. News You won't find on Zionist control BBC/CNN even on lappi dogs media in Albania

 

Expose deceptions by governments and media. News You won't find on Zionist control BBC/CNN even on lappi dogs media in Albania
 
Dead  because of a lie. Dead because selfish people in government wanted a war and lied to get one, aided by selfish people in the media WHO TOOK MONEY FROM GEORGE BUSH TO LIE TO THE AMERICAN PEOPLE. The government and the media traded the blood of these young Americans for their personal gain. Look at their faces. How can you not be angry?
 
PLEASE SHARE
 
 
What is a guard at Abu Ghraib doing with a tattoo like this?
 
 
Video footage of 9/11 ringleader Mohammed Atta reading a "martyrdom" will about 20 months before the attacks on the US may never have been intended to be released in thatform.

And an expert on Islamic extremism predicted the footage was so out of character for al-Qa'ida it could have been taken by a security agency.

Posted Oct 2, 2006 09:26 PM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

So what does Goldman do just weeks after Paulson is sworn in as Treasury Secretary?

It makes a subtle move that drives down gasoline prices, short-term.

Nice move coming just two months before the election.

Posted Oct 2, 2006 09:23 PM PST
Category: POLITICS

Posted Oct 2, 2006 09:22 PM PST
Category: ASSASSINATION

The facts of the disgrace of Mark Foley, who was a Republican member of the House from a Florida district until he resigned last week, constitute a disgrace for every Republican member of Congress. Red flags emerged in late 2005, perhaps even earlier, in suggestive and wholly inappropriate e-mail messages to underage congressional pages. His aberrant, predatory -- and possibly criminal -- behavior was an open secret among the pages who were his prey. The evidence was strong enough long enough ago that the speaker should have relieved Mr. Foley of his committee responsibilities contingent on a full investigation to learn what had taken place, whether any laws had been violated and what action, up to and including prosecution, were warranted by the facts. This never happened.
Posted Oct 2, 2006 09:17 PM PST
Category: POLITICS

Posted Oct 2, 2006 09:11 PM PST
Category: HUMOR

Posted Oct 2, 2006 09:10 PM PST
Category: 911

The person playing "Evil Arab Hijacker" looked a lot like Ziad Jarrah. Close, but no cigar.

Russia cannot rule out military action in dealing with mounting tensions with neighboring Georgia, the daily Kommersant reported on Monday.
Posted Oct 2, 2006 05:14 PM PST
Category: RUSSIA

Even though this report is not sourced from the Russian Defense Ministry, things here could get very nasty very quickly.

Posted Oct 2, 2006 04:54 PM PST
Category: POLITICS

Fire the whole damned bunch!

Posted Oct 2, 2006 03:56 PM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS


Posted Oct 2, 2006 03:38 PM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

As the Congress' credibility collapses in a cover-up of pedophilia on the doorstep to election, it is worth looking back at the greatest lie of this government, the lie that sent our young people off to die in a war of conquest, a war which even now appears to ultimately be doomed to fail.

Please send this around to everyone you know and ask them to remember who lied us into a war, who stood with that lie, and who spoke out against it, as they fill out those ballots next month.


But with all the euphemisms for lying, “failed to tell the truth” takes the cake! This is the new buzz phrase surrounding the new Bob Woodward book about George W. Bush. With all the lying exposed by this book the best this so-called journalist can do when it comes to finally telling the public that they are being led by the most dishonest American administration in history- is to express the apologist notion that George W. Bush was really trying to tell the truth, but he simply failed. That sounds s if he fought to tell the truth and just did not know how!
Posted Oct 2, 2006 03:31 PM PST
Category: DUBYA

Karl Rove's promised October surprise has arrived nice and early. Five weeks before the midterm election, a "previously undiscovered" video emerges that reminds the uninformed world that Al Qaeda carried out the 9/11 attacks and in order to combat them we must vote for security over liberty.

Media reports on Atta/Bin Laden video fail to Mention the Fact that Atta was under CIA surveillance at the time, was allowed into the U.S. and was then monitored by military intelligence

Posted Oct 2, 2006 03:30 PM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

It was a dark hour indeed on Thursday when the United States Senate voted to end the constitutional republic and transform the country into a "Leader-State," giving the president and his agents the power to capture, torture and imprison forever anyone - American citizens included - whom they arbitrarily decide is an "enemy combatant." This also includes those who merely give "terrorism" some kind of "support," defined so vaguely that many experts say it could encompass legal advice, innocent gifts to charities or even political opposition to US government policy within its draconian strictures.
Posted Oct 2, 2006 03:29 PM PST
Category: DICTATORSHIP

A gunman killed "a number" of people at a one-room Amish schoolhouse Monday in Pennsylvania's bucolic Lancaster County, state police said.
Posted Oct 2, 2006 10:00 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Well, the MSM doesn't have to talk about Foley any more!

A British documentary claimed that Pope Benedict XVI was implicated in the systematic cover-up of child sex abuse allegations against Catholic priests.

Before becoming head of the church, the then cardinal Joseph Ratzinger enforced church doctrinal orthodoxy, including a "secret Vatican decree which seemed to shelter the perpetrators and silence the victims of abuse", the Panorama programme said.

Posted Oct 2, 2006 09:53 AM PST
Category: RELIGION

Posted Oct 2, 2006 09:50 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Occupied Jerusalem - Signals of a possible American intervention to topple the legitimate PA elected government were mounting, and were preceded by the ongoing security mess in the Palestinian territories that was carried out by security forces loyal to PA chief Mahmoud Abba.
Posted Oct 2, 2006 09:39 AM PST
Category: MIDDLE EAST

So much for supporting legitimately elected governments in the Middle East.

Posted Oct 2, 2006 09:38 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Start checking Capitol Hill basements.

“What has led to a deteriorated Iraq is the national unity, democratic and national reconciliation government brought about by the Americans and which included among its members some Islamic extremists,” A’raji added. Only recently, A’raji pointed out, explosives were found in a well known law maker’s house , explosives that were used to make car bombs and charges.
Posted Oct 2, 2006 09:29 AM PST
Category: IRAQ

It seems someone went to great lengths to find or create a look-alike Alomari.
Posted Oct 2, 2006 09:06 AM PST
Category: 911

At least one so-called 9-11 hijacker had a double.

Think the bill goes after only terrorists or people who support them? Think again. The president is expected to sign it imminently. If you just read news reports, you won't have any idea how far this bill goes. Read it. Yes, it's too late to do anything, aside from letting your representatives know what they have done. They and the media have failed you. Read it.

Under this bill, the president or his designee can simply decide that someone poses a threat, call them an unlawful enemy combatant, and lock them away. Yes, they are entitled to a determination by the Combatant Status Review Tribunal of whether they in fact meet the definition of unlawful enemy combatant. But the law doesn't impose a time limit. The government could simply postpone that hearing indefinitely, and the detainee would have the status of "awaiting such determination," and not be given access to federal court.

Posted Oct 2, 2006 09:04 AM PST
Category: DICTATORSHIP

Where's the outrage?

No where that I can see, except with a possible minority of citizens who seem not to be sleepwalking right now.


Posted Oct 2, 2006 09:04 AM PST
Category: 911

9-11 patsies in two places at once?

Hungary's ruling Socialist party was last night facing substantial losses in local elections following two weeks of street protests sparked by the Prime Minister's admission that he had lied to win re-election.
Posted Oct 2, 2006 09:01 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

The Hungarians have democracy chops Americans only dream of.

While the European Union's Javier Solana and Iran's Ali Larijani were making "good progress" toward an agreement that "will provide objective guarantees [to the EU] that Iran's nuclear program is exclusively for peaceful purposes" that "will equally provide firm guarantees [to Iran] on nuclear, technological, and economic cooperation and firm commitments [by the EU to Iran] on security issues" – the U.S. House of Representatives perversely called up and passed by voice vote HR 6198, an onerous expansion of the Iran-Libya Sanctions Act (ILSA) of 1996.
Posted Oct 2, 2006 08:59 AM PST
Category: IRAN

Soldiers from the New York area are reacting to news that they can sue their own military for what they say is mistreatment of medical conditions they continue to suffer after serving time in Iraq.
Posted Oct 2, 2006 08:58 AM PST
Category: SCIENCE/HEALTH

At least there is a possibility that these vets can get treated and - only to small degree - compensated - for their exposure to depleted uranium.< p>Unfortunately, the same can't be said for the people in Iraq, Afghanistan, and Lebanon who have been exposed to this chemical.

Given all the glorification being bestowed on three U.S. senators for displaying “principle” in standing against President Bush’s plan to amend the Geneva Convention to permit torture of detainees, followed by their quick compromise abandoning any semblance of principle, it is easy to lose sight of something much bigger: The military tribunals that the president and the Congress are set to approve will constitute the most radical, dangerous, and disgraceful transformation in the U.S. criminal-justice system since our nation’s inception.
Posted Oct 2, 2006 08:57 AM PST
Category: DICTATORSHIP

"Buried in the complex Senate compromise on detainee treatment is a real shocker, reaching far beyond the legal struggles about foreign terrorist suspects in the Guantanamo Bay fortress. The compromise legislation, which is racing toward the White House, authorizes the president to seize American citizens as enemy combatants, even if they have never left the United States. And once thrown into military prison, they cannot expect a trial by their peers or any other of the normal protections of the Bill of Rights."
Posted Oct 2, 2006 08:56 AM PST
Category: DICTATORSHIP

Posted Oct 2, 2006 08:52 AM PST
Category: IRAQ

The campaign encourages individual pastors to use sermons, Bible studies and rallies to drive Christians to the polls — and, by implication or outright endorsement, to Republican candidates.
Posted Oct 2, 2006 08:52 AM PST
Category: RELIGION

Which violates their tax-free status.

The Republican-dominated Congress has countered recent U.S. judicial branch attempts to limit the power of George W. Bush, whom his Neocon enablers call a "unitary executive," which his opponents translate as "dictator." Thanks to their effort this week, he will soon no longer need to submit to the check and balance of judges; instead he will be free to rely on his own unchecked, imbalanced judgment. Soon he will be able to engage in domestic spying, torture tactics, interminable internment or military kangaroo courts against those he accuses of terrorism, and he will be able to accuse anyone he wants, whether they be foreigners or U.S. citizens.
Posted Oct 2, 2006 08:50 AM PST
Category: DICTATORSHIP

The extraordinary lack of response to the passage of this legislation by most of the people I see around me is staggering: they don't understand the implications, nor do they seem to care.

Those who do not understand their history and their heritage are doomed to lose both.


Posted Oct 2, 2006 08:47 AM PST
Category: POLITICS

"It's vile," said Rep. Mark Foley, R-West Palm Beach. "It's more sad than anything else, to see someone with such potential throw it all down the drain because of a sexual addiction." -- Rep. Mark Foley, on Clinton's escapades with Monica Lewinsky

Iraqi witnesses said a woman and a child sleeping on a rooftop were killed by stray fire in the 2 a.m. raid, and five other residents were injured. U.S. Army spokesman Lt. Col. Barry Johnson said there was no information about civilian casualties, but he added that because the military units "left the area under fire," he could not be certain that "none were injured or killed in the crossfire."
Posted Oct 2, 2006 08:44 AM PST
Category: IRAQ

"left the area under fire" = "retreat".

It turns out Foley's obsession with 16- and 17-year-old male pages has been known to Republicans on Capitol Hill for at least five years.
Posted Oct 2, 2006 08:41 AM PST
Category: POLITICS

Does DC have a "Megan's Law?"

As a principle, a democratic government should not rely on misinformation, half truths and outright lies in order to defend its public policies. Indeed, public affairs should be discussed in the open and policies judged on their merit. To do otherwise is to betray the necessary trust a responsible government must have with the citizens. But everybody knows that politicians do lie, and the more they get away with it, the more they resort to this subterfuge.
Posted Oct 2, 2006 08:37 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Posted Oct 2, 2006 08:34 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS


There has been a great deal of discussion about the Military Commissions Act of 2006 [.pdf], recently passed by both houses of Congress, and most of it has to do with the provisions allowing torture of alien detainees, that is, of non-citizens apprehended in, say, Afghanistan or Iraq, and their treatment at the hands of their American captors.

"Buried in the complex Senate compromise on detainee treatment is a real shocker, reaching far beyond the legal struggles about foreign terrorist suspects in the Guantanamo Bay fortress. The compromise legislation, which is racing toward the White House, authorizes the president to seize American citizens as enemy combatants, even if they have never left the United States. And once thrown into military prison, they cannot expect a trial by their peers or any other of the normal protections of the Bill of Right.

Posted Oct 2, 2006 08:32 AM PST
Category: DICTATORSHIP

The day this legislation passed both houses of congress is the day this Republic truly died.

The forms will continue as an elaborate charade of representative democracy, but the substance has been destroyed.


Posted Oct 2, 2006 08:31 AM PST
Category: HIDDEN HISTORY

This documentary on the Franklin Child-sex-ring scandal was scheduled to air on The Discovery Channel in 1994. Congressional leaders threatened the entire cable industry with drastic new regulations unless the show were canceled and all copies destroyed. What since has leaked out appears to be a copy of an editing tape, with time code visible at the bottom and a few places where planned footage is missing.

But in light of the Foley scandal, and the even worse scandal of yet another major cover-up, this little bit of hidden history is worth a repeat.

The quality has suffered from over-compression, so you may want to listen more than watch, but this is a worthwhile video under the current circumstances.


Posted Oct 2, 2006 08:24 AM PST
Category: POLITICS

The problem with power is that it attracts the very sort of people who should not have it.

Republican congressional candidates scrambled to distance themselves from the Mark Foley sex scandal, fearing it might implicate their leaders and deal a final blow to the party's bid to keep control of the House in November elections.
Posted Oct 2, 2006 08:21 AM PST
Category: POLITICS

Too late. As Dick Nixon learned the hard way, it isn;t the crime that kills you, it's the cover-up.

An unprovoked American attack on Iran will instantly and permanently de-legitimize every American client state in the Middle East. If the United States bombs Iran, the Bush Administration might as well send that "Mission Accomplished" banner to Al Qaeda headquarters.
Posted Oct 2, 2006 08:19 AM PST
Category: IRAN

Dreifus Associates, LTD. who is run by Henry N. Dreifus has been contracted by the Pentagon to count all Military absentee ballots. Public record shows that Mr. Dreifus donated $2,000.00 to the Bush/Cheney ‘04 campaign.
Posted Oct 2, 2006 08:17 AM PST
Category: VOTE FRAUD

I cannot view the current debate about the Bush Administration’s latest attempt to remove all checks on its power without thinking about how my German and Austrian grandparents must have watched with disbelief as Europe sank into the madness of fascism. I think about how unprecedented those changes were, and how difficult it must have been to believe that things could really become as bad as they did. My grandparents had once been as comfortably integrated into their communities as I am in mine. In the end their assimilation mattered not at all; they fled, leaving behind family, friends, property and possessions. Unlike millions of others, they were fortunate to escape with their lives.
Posted Oct 2, 2006 08:15 AM PST
Category: DICTATORSHIP

Readers of Britain’s newspapers are regularly accosted with blood-curdling banner headlines screaming of the “thwarting” of potentially catastrophic “terror plots”, of “Islamic fanatics” being apprehended in daring midnight raids. “Chilling” details, “revealed” by anonymous police and government “sources”, underline why “we” must accept a “trade-off” between civil liberties and “security”, the editorials assure an apprehensive populace. Months or even years later, however, news that many of the “plots” never actually existed is buried behind the latest sex scandal or exploitative “expose” — if reported at all.
Posted Oct 2, 2006 08:13 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

New entrants to the US workforce are “ill-prepared” and sorely lacking in basic academic skills and more advanced applied skills, according to a report to be released on Monday.

Conducted by business research organisations including The Conference Board and the Society for Human Resource Management, the survey found nearly three quarters of incoming high school graduates were viewed as deficient in basic English writing skills, including grammar and spelling. Almost 30 per cent said they doubted their college graduate employees could write a simple business letter.

Posted Oct 2, 2006 08:12 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

So much for 'no child left behind': it appears that the entire public education system has been left behind, and this is the result.

At least four Republican House Members, one senior GOP aide and a former top officer of the House were aware of the allegations about Foley that prompted the initial reporting regarding his e-mail contacts with a 16-year-old House page. They include: Majority Leader John Boehner (R-Ohio), National Republican Congressional Committee Chairman Tom Reynolds (N.Y.) and Reps. Rodney Alexander (R-La.) and John Shimkus (R-Ill.), as well as a senior aide to Speaker Dennis Hastert (R-Ill.) and former Clerk of the House Jeff Trandahl.
Posted Oct 2, 2006 08:11 AM PST
Category: POLITICS

I hope that this is not another "Condit-ization" where we are being offered up a juicy sex scandal as a distraction while the US Government gets ready to pull a major fast one on the world.

The measure allows for a nighttime curfew and gives the government extra powers to make arrests without warrants and carry out police and military operations.
Posted Oct 2, 2006 08:05 AM PST
Category: IRAQ

So, a state of emergency, extended every 30 days since 04 is "progress"?

The measure, added to unrelated legislation providing $3.4 billion for U.S. port security, makes it unlawful for credit-card companies to collect payments for transactions with online-gaming sites. Congress passed the port security plan before recessing to campaign for the Nov. 7 elections.
Posted Oct 2, 2006 01:36 AM PST
Category: COMPUTERS/SECURITY

The Israeli incursion force also included a bulldozer and several other vehicles.
Posted Oct 2, 2006 01:28 AM PST
Category: LEBANON

Doesn't sound like Israel is really withdrawing from Lebanon, does it?

Now Foley faces prosecution under the laws he helped write. But there's more to the story. The top Republicans in the House - Speaker Dennis Hastert and Majority Leader John Boehner - knew about Foley's activities for months. In 2005, a page told them that Foley's messages "freaked (him) out" and called Foley "sick sick sick sick sick." Pretty unambiguous.

But did the Republican leadership reprimand Foley? No. Instead, they left him in charge of the House's Missing and Exploited Children's Caucus. Michael Jackson must have been busy that day.

Posted Oct 2, 2006 01:05 AM PST
Category: POLITICS

Posted Oct 2, 2006 12:52 AM PST
Category: IRAN

Take a good look, before the US tries to make Iran look like Iraq.

Musharraf claims that Omar Saeed Sheikh was a British intelligence agent. Of course, Musharraf would say something like that, as it takes the heat off his own country for some of the things that Omar Sheikh has allegedly done, all supposedly on behalf of Pakistani military intelligence. On the other hand, Musharraf’s story fits.
Posted Oct 2, 2006 12:50 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

  October 01, 2006
No Arabs wound up on the morgue slab; however, three ADDITIONAL people not listed by American Airline sneaked in. I have seen no explanation for these extras. I did give American the opportunity to “revise” their original list, but they have not responded. The new names are: Robert Ploger, Zandra Ploger, and Sandra Teague.
Posted Oct 1, 2006 10:53 PM PST
Category: 911

"It actually gave at a lower floor, not the floor where the plane hit, because we originally had thought there was like an internal detonation explosives because it went in succession, boom, boom, boom, boom, and then the tower came down." [Ed Cachia - Firefighter [Engine 53]]

One eyewitness whose office is near the World Trade Center told AFP that he was standing among a crowd of people on Church Street, about two-and-a-half blocks from the South tower, when he saw "a number of brief light sources being emitted from inside the building between floors 10 and 15." He saw about six of these brief flashes, accompanied by "a crackling sound" before the tower collapsed. Each tower had six central support columns. [American Free Press]

"We were there I don't know, maybe 10, 15 minutes and then I just remember there was just an explosion. It seemed like on television they blow up these buildings. It seemed like it was going all the way around like a belt, all these explosions." [Rich Banaciski - Firefighter (F.D.N.Y.)]

Posted Oct 1, 2006 10:13 PM PST
Category: 911

Senior operatives and outside experts from the intelligence community were almost unanimous in their view that little could be done to stop Iran acquiring the components for a nuclear bomb, The Sunday Times has learnt.
Posted Oct 1, 2006 10:04 PM PST
Category: IRAN

Acting on EU advice, the United States has postponed its call for immediate U.N. sanctions against Iran over nuclear policy.
Posted Oct 1, 2006 09:49 PM PST
Category: IRAN

Translation: Europe told the US they would not go along.

Posted Oct 1, 2006 09:45 PM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

Relinked at (overwhelming) reader request.

I've noticed that male hustler/journalist, Jeff Gannon, hasn't gotten around to posting anything about the Mark Foley scandal on his blog.

Yes, the "Voice of the New Media" is suddenly voiceless...

Posted Oct 1, 2006 09:44 PM PST
Category: CURRENT EVENTS

Hastert's letter is written in such a way as to exempt Hastert and the GOP leadership from the Justice Dept. investigation he's requesting. Instead, the investigation is intended to focus on outside parties - outside of Congress - be they non-profit groups like CREW, journalists, bloggers, and even potential victims and their relatives who knew of the communications but didn't contact the authorities. I.e., Hastert wants Justice to investigate the very people who broke the story and thus got the GOP in trouble.
Posted Oct 1, 2006 09:42 PM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

Posted Oct 1, 2006 09:41 PM PST
Category: ISRAEL

Posted Oct 1, 2006 09:40 PM PST
Category: POLITICS

Randal D. "Randy" Ankeney, the convicted sex offender who just a few short years ago was a rising GOP star in Colorado, is being held on a $1 million bond in Larimer County.

Ankeney, 35, who was arrested Wednesday, is facing five counts of sexual assault on a child, three counts of sexual enticement of a child and one count of sexual exploitation of a child. The felonies, if he is convicted, could send him to prison for life.

Posted Oct 1, 2006 09:34 PM PST
Category: CURRENT EVENTS

It's starting to look like being a sicko is the prime requirement for a career in Congress!

Dennis Hastert, the Republican speaker of the House of Representatives, yesterday condemned Mr Foley's actions as "abhorrent" and "an obscene breach of trust", adding: "His immediate resignation must now be followed by the full weight of the criminal justice system."

But it has emerged that Mr Hastert was told about some of the e-mails months ago by congressman Thomas Reynolds, chairman of the Republican national congressional committee, who failed to pursue the matter.

Posted Oct 1, 2006 09:33 PM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

How do you separate the men from the boys on Capitol Hill?

 

 

 

 

 

With a crowbar!


Supreme Court decisions that are "so clearly at variance with the national will" should be overridden by the other branches of government, former House Speaker Newt Gingrich says.
Posted Oct 1, 2006 02:08 PM PST
Category: DICTATORSHIP

Posted Oct 1, 2006 02:06 PM PST
Category: IRAN

Is there a big bang coming to hit the markets? If you believe that those in the know use insider information before major events then you might be interested on the HUGE number of October 6th put options for the big indexes.
Posted Oct 1, 2006 02:01 PM PST
Category: CURRENT EVENTS

Requires registering at the financial tracking site.

Posted Oct 1, 2006 01:59 PM PST
Category: ECONOMY

This is not by accident. but by design. Throughout history, challenges to tyranny have always arisen from the middle class, and as a result, dictators always crush the middle class as one of their first acts in power.

Posted Oct 1, 2006 01:57 PM PST
Category: WAR/DRAFT

Posted Oct 1, 2006 12:42 PM PST
Category: HUMOR

British troops battling the Taliban are to withdraw from one of the most dangerous areas of Afghanistan after agreeing a secret deal with the local people.
Posted Oct 1, 2006 11:23 AM PST
Category: AFGHANISTAN

Posted Oct 1, 2006 11:19 AM PST
Category: POLITICS

Cafferty: President Bush is trying to pardon himself. Here's the deal: Under the War Crimes Act, violations of the Geneva Conventions are felonies, in some cases punishable by death. When the Supreme Court ruled that the Geneva Convention applied to al Qaeda and Taliban detainees, President Bush and his boys were suddenly in big trouble. They've been working these prisoners over pretty good. In an effort to avoid possible prosecution they're trying to cram this bill through Congress before the end of the week before Congress adjourns. The reason there's such a rush to do this? If the Democrats get control of the House in November this kind of legislation probably wouldn't pass.
Posted Oct 1, 2006 11:08 AM PST
Category: DICTATORSHIP

ndia, China and Eastern Europe will be soon dependant on energy from ‘Russian Oil Block’. China is already dependant on it. The Eastern Europe that rebelled out of Soviet Union ultimately realizes that in order sustain and achieve prosperity they need cheap energy resources. For them nuclear is not a viable option. Russian energy is what they to attract Western companies for outsourcing and achieve above average economic growth.

If Russian plans are implemented without a glitch, shrewd Putin will soon control more than 50% of the oil and gas reserves in the world. Most likely Kremlins next step will be a very close relationship with Canada and some of the countries in Middle East. That will make Russian Oil Block even stronger.

Posted Oct 1, 2006 11:00 AM PST
Category: RUSSIA

These resources won't be purchased in dollars: they will be purchased in rubles or euros.

Baghdad - A blanket 36-hour curfew imposed on the Iraqi capital Baghdad from Friday evening was in response to an information leak concerning a possible coup attempt, according to an Iraqi Shiite MP.

Iraqi press reports on Sunday quoted Bahaa al-Araji of the United Iraqi Alliance as saying that the alleged coup plot had been masterminded by supporters of ex-dictator Saddam Hussein and of the former ruling Baath party.

Posted Oct 1, 2006 10:49 AM PST
Category: IRAQ

The possibility that a coup might have happened demonstrates that many Iraqis think they were far better off with Saddam than with the American-suppored regime.

Mexican Foreign Secretary Luis Ernesto Derbez said today the government will try to persuade President Bush not to sign a bill that would extend a 700-mile wall along the southern border.

In a news conference with reporters, Derbez strongly criticized the fence.

Posted Oct 1, 2006 10:43 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Memo to Foreign Secretary Derbez: it is high time that the Mexican govenment stopped using the border as "pressure relief" for Mexican citizens who cannot have anywhere near the standard of living in Mexico that they can have in the US.

It's time for the Mexican government to create an economic, cultural, and educational climate that will encourage Mexican citizens to want to stay and workin Mexico; in fact, the kind of climate that will attract hard-working people from all over the world TO Mexico.

The border issue is an excuse to not fix the infrastructure, and infrastructure is the problem: not US immigration policies.


Officers fired 110 rounds of ammunition at the man suspected of killing a sheriff's deputy, killing the suspect, according to an autopsy released by the sheriff's office.
Posted Oct 1, 2006 10:37 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

110 rounds. 68 hits. It's not only overkill (so to speak) for a man who is a suspect (and who was not actually seen to fire a shot), but it's damned lousy shooting.

A scandal involving several Chicago police officers has forced the Cook County State's Attorney's office to start dropping more than 100 criminal cases.
Posted Oct 1, 2006 10:09 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Posted Oct 1, 2006 10:02 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

This is the war they do not want you to see: but while the media are kept from the action, emails and videophone images from the troops tell a terrifyng story
Posted Oct 1, 2006 09:21 AM PST
Category: AFGHANISTAN

With the final passage through Congress of the detainee treatment bill, President Bush achieved a signal victory Friday, shoring up with legislation his determined campaign against terrorism in the face of challenges from critics and the courts.

Rather than reining in the formidable presidential powers that Bush and Vice President Dick Cheney have asserted since Sept. 11, 2001, the law gives some of those powers a solid statutory foundation. In effect it allows the president to identify enemies, imprison them indefinitely and interrogate them -- albeit with a ban on the harshest treatment -- beyond the reach of the full court reviews traditionally afforded criminal defendants and ordinary prisoners.

Posted Oct 1, 2006 09:19 AM PST
Category: DICTATORSHIP

To mark the passage of this legislation, there should be a national day of mourning, and a memorial service, for the U.S. Conststitution and Bill of Rights.

And if you think that this law will only apply to the foreign-born and naturalized American citizens, you'd better think again.


Posted Oct 1, 2006 09:14 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Posted Oct 1, 2006 09:09 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

It is not an "accident" when you draw a map of someone else's country that shows it carved up into new smaller nations.

The Bush administration on Friday faced a raft of legal challenges to a sweeping new regime for Guantanamo that would deny court supervision to detenees in the war on terror and would bar prosecution of U.S. personnel for war crimes.

``The fact that they are denying the right of habeas corpus is so unlawful and unconstitutional that it throws us back to before King John and the Magna Carta,'' said Michael Ratner, president of the Centre for Constitutional Rights, which represents many of the Guantanamo detenees.

Posted Oct 1, 2006 09:07 AM PST
Category: DICTATORSHIP

The question is, with the current composition of the Supreme Court, will these challenges actually get heard, and if they do, what kinds of ruling can we expect?

Posted Oct 1, 2006 09:06 AM PST
Category: SCIENCE/HEALTH

County records show Hillsborough County officers spent more than $6,000 for 92 lap dances, drinks and tips in an investigation into nudity and liquor law violations at an adult bikini bar. The investigation spanned more than two years.
Posted Oct 1, 2006 09:05 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

I'll bet!

Computers now doing most of the weeding out.
Posted Oct 1, 2006 09:03 AM PST
Category: ECONOMY

Posted Oct 1, 2006 09:02 AM PST
Category: ISRAEL

I didn't even have to read the article to know where these relics sacred to Judaism would be claimed to lie ... deep inside the West Bank.

"Holy" Crusade anyone?


An Illinois congressional candidate who lost both her legs during combat in Iraq said Saturday that President Bush has no real strategy for securing the war-ravaged nation, just political talk designed to appeal to voters.

Duckworth, who copiloted a Black Hawk helicopter that crashed while under a rocket grenade attack almost two years ago, also criticized Bush and others in his administration for accusing anyone who challenges the president's policies of "cutting and running."

(AP) Sen. Charles Schumer, D-N.Y., right, discusses Iraq while meeting with reporters on Capitol Hill in... Full Image "Well, I didn't cut and run, Mr. President. Like so many others, I proudly fought and sacrificed," Duckworth said. "My helicopter was shot down long after you proclaimed 'mission accomplished.'"

Posted Oct 1, 2006 09:00 AM PST
Category: IRAQ

I refuse to accept as my government actions by the current administration and its obsequious servants, the Republican Congress and the Republican Senate.
Posted Oct 1, 2006 08:58 AM PST
Category: CURRENT EVENTS


Congress adjourns for election with work unfinished Congress adjourns for election with work unfinished
Leaving behind a pile of unfinished work, members of the scandal-rocked U.S. Congress adjourned and went home on Saturday to ask voters to re-elect them in five weeks.
Posted Oct 1, 2006 08:58 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

I think this country is more safe when congress is out of session, rather than in: congress members are not capable of quite as much damage that way!

Posted Oct 1, 2006 08:42 AM PST
Category: MAINSTREAM MEDIA

... and if you compare this with the other media hit pieces, it is obvious they are working from the same lists of talking points.

Posted Oct 1, 2006 08:40 AM PST
Category: MAINSTREAM MEDIA

As predicted, the ever-obedient-to-authority MSM is going to try to keep Americans from seeing this movie.

I urge everyone to write Scott Moore's boss and demand that Moore support his next to last paragraph by PROVING that the 16th Amendment was actually ratified by the necessary number of states, because the Federal Government has been unable to do so for the last ten years. Remind Scott's boss that the US Supreme Court, in Stanton Versus Baltic Mining, ruled that the 16th Amendment did NOT actually give the Federal Government any new taxing authority. Remind Scott that endlessly repeating that the 16th Amendment makes the income tax legal does not make it so.

Then cancel your subscription to the Portland Mercury, if you happen to actually have one (it is a teensy little paper with just a tiny fraction of the readers of this web site.

One final point. Tax records are private. It is a felony to leak information from tax records to anyone. So how did Scott get the info on Aaron's tax liens? (And given the large number of TV Commercials for tax "fixers", is it all that unusual for anyone to have tax problems?)


To the applause of fellow passengers, the Jewish designer was escorted from a New York flight as a potential bomber. Because, he tells Sophie Goodchild, of his holiday tan.
Posted Oct 1, 2006 08:28 AM PST
Category: DICTATORSHIP

"Nobody that I know of is talking about the use of ground forces," Gardiner said. "I think the one thing the administration has learned from (the Iraq war) is don't invade."
Posted Oct 1, 2006 08:07 AM PST
Category: IRAN

Too bad they didn't learn the lesson from Vietnam; that you cannot win a war from the air.

What this article is saying is that the US plans to bomb Iran's power stations, which Iran is legally allowed to have under the Nuclear Non-Proliferation Treaty which both Iran and the US signed, mostly because Israel, which has an estimated 600 nuclear weapons and did NOT sign the Nuclear Non-Proliferation Treaty is worried Iran might have a nuclear bomb, even though no evidence of the massive facilities needed to construct one has been found in 20 years of inspections.

Now then, Iran may not have any nuclear weapons now, but if they get attacked by the US, they are certainly going to want them, and given that Iraq showed the world what the US does to nations that do not have nuclear weapons, I think pretty much everyone is starting to think seriously about building a few.


Posted Oct 1, 2006 08:00 AM PST
Category: ISRAELI SPYING

Seems everyone knew the US was going to war in Iraq in 2001 ... except the American people who were expected to spend their money and their children's lines on it.

Isn't it funny how the people who pay for the wars are usually the last ones to know they are coming.


US President George W. Bush called for fighting America's enemies "across the world" as he stepped up his counteroffensive following charges that his policies were breeding a new generation of Islamic terrorists.
Posted Oct 1, 2006 07:58 AM PST
Category: DUBYA

Posted Oct 1, 2006 07:57 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

This could be another Franklin Scandal. Then again, as this story takes center stage, remember that it was another sex scandal involving Gary Condit and Chandra Levy that distracted America while the US Government announced to other nations its plan to invade Afghanistan in October 2001, MONTHS BEFORE the 9-11 attacks.

Posted Oct 1, 2006 07:53 AM PST
Category: HIDDEN HISTORY

  September 30, 2006
Posted Sep 30, 2006 06:38 PM PST
Category: HUMOR

The Swiss Lombardi engineering firm has won the contract to design a railway tunnel between Europe and Africa running under the Strait of Gibraltar.
Posted Sep 30, 2006 06:13 PM PST
Category: SCIENCE/HEALTH

Remember when America used to be able to build projects like that? These days we spend all our money attacking nations like Iraq because of their "nookular bombs".

Posted Sep 30, 2006 06:08 PM PST
Category: CURRENT EVENTS

TWO YEAR OLD?!?!?!?!?!?!?

In the fight for the retiring Bill Frist's Tennessee Senate seat, it's starting to appear as if Harold Ford Jr. may soon be heading to Washington, giving Democrats one more key battleground state in their quest to pick up six seats and regain control.
Posted Sep 30, 2006 01:12 PM PST
Category: POLITICS

Posted Sep 30, 2006 12:26 PM PST
Category: DICTATORSHIP

Washington, D.C., September 29th 2006: “Some very unhappy people here but not about the mid term elections. It seems that after the Second World War, the Soviets captures all of the records of the Nazi concentration camps…from 1935 to 1945….and put them in their archives in Moscow. Because they pretty much knock a hole in the legend of six millions gassed, Jewish groups pressured Russia not to ever allow any researcher to see or copy any of these and for certain, never to release the contents of these files to anyone, ever. Russians are easy to bribe and apparently someone in the States got the whole file (on microfilm) and there is fury and panic over this. Jewish groups have asked the DoJ to declare these “improperly released” classified documents and grab them. Unfortunately, there is no legal basis for doing this. The original documents were German and the microfilms are Russian, not American. Some of these groups have built up a thriving business on the subject and anything concrete that could sink their boat is something not to put up with. This is a subject that most people don’t care about but to those who do, it is a real bell-ringer. All of this hinges on whether or not the present owner got these legally. If our people can’t prove he didn’t, it looks like fun and games in the History department!”
Posted Sep 30, 2006 12:13 PM PST
Category: HIDDEN HISTORY

Then there are the records of the Red Cross which (unlike the US prison camps) were given full access to the German camps, even to the point of having observers permanently stationed at some of the camps, and while their records showed large numbers of deaths from typhoid towards the end of the war, plus executions for criminal actions, the records fail to show any indications of a large-scale organized genocide in the camps.

September 27 marks the anniversary of the publication of the first of the Antifederalist Papers in 1789. The Antifederalists were opponents of ratifying the US Constitution. They feared that it would create an overbearing central government, while the Constitution's proponents promised that this would not happen. As the losers in that debate, they are largely overlooked today. But that does not mean they were wrong or that we are not indebted to them.
Posted Sep 30, 2006 10:06 AM PST
Category: HIDDEN HISTORY

After the fall of Saddam Hussein's government in April 2003, the opportunity to participate in the U.S.-led effort to reconstruct Iraq attracted all manner of Americans -- restless professionals, Arabic-speaking academics, development specialists and war-zone adventurers. But before they could go to Baghdad, they had to get past Jim O'Beirne's office in the Pentagon.

To pass muster with O'Beirne, a political appointee who screens prospective political appointees for Defense Department posts, applicants didn't need to be experts in the Middle East or in post-conflict reconstruction. What seemed most important was loyalty to the Bush administration.

Posted Sep 30, 2006 09:39 AM PST
Category: IRAQ

Which explains why that new Iraq Police Academy paid for by US Tax dollars is the disaster it is.

From Harken to Halliburton, the backrooms deals that have netted war profiteers billions.
Posted Sep 30, 2006 09:36 AM PST
Category: HIDDEN HISTORY

Posted Sep 30, 2006 09:34 AM PST
Category: TORTURE SCANDAL

Posted Sep 30, 2006 09:31 AM PST
Category: TORTURE SCANDAL

Posted Sep 30, 2006 09:28 AM PST
Category: POLITICS

100 for, none against. It's not their own money, after all.

These are grim days for the Constitution. The House and the Senate have passed the catastrophic "compromise" negotiated by senators McCain & Co. to the President's "enemy combatants" bill. The only thing compromised is the rule of law; the bill still strips detainees of the right to appeal, broadens the President's unilateral powers to decide who is an enemy and which interrogation methods violate the Geneva Conventions, and fatally undermines the War Crimes Act. The bill was rushed to passage just days after the Canadian government exonerated Maher Arar, "rendered" by the United States to Syria, imprisoned and tortured for nearly a year.
Posted Sep 30, 2006 09:22 AM PST
Category: TORTURE SCANDAL

The legislation gives the president waiver authority over the sanctions, but only when he demonstrates that it is in the vital national interest.
Posted Sep 30, 2006 09:21 AM PST
Category: IRAN

Like ... continuing to by Iranian oil.

US President George W. Bush called for fighting America's enemies "across the world" as he stepped up his counteroffensive following charges that his policies were breeding a new generation of Islamic terrorists.
Posted Sep 30, 2006 09:17 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

It appears that Bush & Company's only way to deal with their failed wars in Iraq and Afghanistan is to create more wars.

Of course, it's never their familities doing the fighting, getting maimed or sickened and dying: it's always other people's kids, husbands, wives, aunts, uncles, and cousins.


Posted Sep 30, 2006 09:12 AM PST
Category: MAINSTREAM MEDIA

With little public attention or even notice, the House of Representatives has passed a bill that undermines enforcement of the First Amendment's separation of church and state. The Public Expression of Religion Act - H.R. 2679 - provides that attorneys who successfully challenge government actions as violating the Establishment Clause of the First Amendment shall not be entitled to recover attorneys fees. The bill has only one purpose: to prevent suits challenging unconstitutional government actions advancing religion.
Posted Sep 30, 2006 09:10 AM PST
Category: RELIGION

Karl Rove, the beloved ‘Turdblossom’ and Boss Hogg of your corrupt and fascist administration has promised an October Surprise. It is an indication of the prevailing hubris that he can actually say something like that and no one pays any attention.
Posted Sep 30, 2006 09:05 AM PST
Category: DUBYA

Underneath all this is the definition of "enemy combatant" that has been established by this legislation. An "enemy combatant" is now no longer just someone captured "during an armed conflict" against our forces. Thanks to this legislation, George W. Bush is now able to designate as an "enemy combatant" anyone who has "purposefully and materially supported hostilities against the United States."

Consider that language a moment. "Purposefully and materially supported hostilities against the United States" is in the eye of the beholder, and this administration has proven itself to be astonishingly impatient with criticism of any kind. The broad powers given to Bush by this legislation allow him to capture, indefinitely detain, and refuse a hearing to any American citizen who speaks out against Iraq or any other part of the so-called "War on Terror."

Posted Sep 30, 2006 09:04 AM PST
Category: DICTATORSHIP

This means that any expression of opinion contrary to the government's can be construed as support of hostilities against the United State: ANY expression of opinion.

What terrifies me is the absolute absence of understanding by most of the people of what just happened to what used to be our country.


Posted Sep 30, 2006 09:02 AM PST
Category: TORTURE SCANDAL

Sorry Chet, but there is a little thing called presumption of innocence until proof beyond a reasonable doubt. That is a cornerstone of the American system of justice. And if you do not understand that, you are not fit to hold office.

A Russian newspaper has voiced indignation at a U.S. government statement on tensions in the former Soviet republic of Georgia, saying it amounted to “active interference” in the country, which has become a bone of contention between Moscow and Washington, AFP reports.
Posted Sep 30, 2006 09:00 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

On Wednesday, the House rubber-stamped (253-168) the White House-backed legislation governing the interrogation and trial of terror suspects, "a tyrannical law that will be ranked with the low points in American democracy, our generation's version of the Alien and Sedition Acts." Yesterday, the Senate passed the measure in a 65-34 vote. This legislation was the result of a supposed "compromise" between conservative lawmakers and the administration. But in reality, the bill was more about making sure President Bush has the opportunity to sign high-profile terrorism legislation before the midterm elections. The bill was drafted in Vice President Cheney's office and gives Bush "the power to jail pretty much anyone he wants for as long as he wants without charging them, to unilaterally reinterpret the Geneva Conventions, to authorize what normal people consider torture," and to deny habeas corpus to detainees
Posted Sep 30, 2006 08:58 AM PST
Category: DICTATORSHIP

I think that continual low thumping sound I'm hearing right now is that of America's founding fathers, turning over in their graves.
__._,_.___

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___
Arben Nelku | 3 Oct 14:41 2006
Picon

British documentary alleges pope linked to "child abuse cover-up"

USA allies with Abbas to topple Palestinian legitimacy

Palestinian Pundit

October 1, 2006

Occupied Jerusalem - Signals of a possible American intervention to topple the legitimate PA elected government were mounting, and were preceded by the ongoing security mess in the Palestinian territories that was carried out by security forces loyal to PA chief Mahmoud Abbas.

According to reports, the USA decided to intensively intervene with full force to derail the Palestinian democracy and topple the PA elected government in alliance with Abbas, and to strengthen his position through "innovative" means.

The Hebrew daily Ha'aretz newspaper quoted an Israeli diplomat as saying, "The US administration wants to boost Abbas' position and weaken Hamas through inventive means, including transferring money of the PA directly to Abbas' account".

According to the sources, Washington was worried that it couldn’t achieve any progress anymore in the peace settlement at this stage of time, and therefore, he added, it wants to bolster Abbas' position against the elected PA government.

Hundreds of PA security elements under Abbas' command were spurred by certain figures within Fatah faction to carry out violent incidents and vandalism in Gaza Strip under the pretext of unpaid salaries.

On Thursday, all PA employees, including PA security apparatuses received one-month salary from the cash-strapped PA government that strives hard to break the economic siege imposed on it by local, regional, and international enemies of the Palestinians people.

Meanwhile, Israeli premier Ehud Olmert plans to visit Washington within a month to meet with president George W. Bush and to participate in the annual meeting of Jewish-American community in Los Angeles.

Condoleezza Rice, the US-secretary of state, is expected in the region Wednesday to meet with Abbas and other Arab leaders loyal to America in the area to discuss with them ways and means to insure success of the American designs in the Palestinian arena.

Local observers anticipated that Rice will bring Olmert and Abbas together in face-to-face discussions during her visit.

They also linked Olmert's visit to Washington and Rice's visit to the region with Israeli plans to militarily invade the densely populated Gaza Strip as repeatedly uttered by Israeli officials, including IOF chief of staff Dan Halutz among others in the Hebrew media.

Israel, in this regard, was awaiting the American green light to go ahead with the full-scale blitz, and wants it to provide the IOF troops with the needed political and military cover in the same way it did during Israel's all-out war on Lebanon last July.

__._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Dhe Albanian
Learn albanian Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Gmane