Edmond PRIFTI | 25 May 09:59 2005
Picon

Mbyllet ne Shkoder Konferenca Rajonale "Pjesëmarrja dhe Roli i Grave në Demokraci"Note: forwarded message attached.


Powered by
     
Have a great day! Edmond Prifti
 

Discover Yahoo!
Stay in touch with email, IM, photo sharing & more. Check it out!

Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe  i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo:

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

==================================================================

From: KRIIK ALBANIA INFO <info <at> kriik-alb.org>
Subject: Njoftim - Mbyllet ne Shkoder Konferenca Rajonale "Pjesëmarrja dhe Roli i Grave në Demokraci"
Date: 2005-05-24 17:26:19 GMT

NJOFTIM PER SHTYP

 

Mbyllet në Shkodër Konferenca Rajonale

 Pjesëmarrja dhe Roli i Grave në Demokraci”

 

 

Në datat 20-21 Maj 2005, në qytetin e Shkodrës u zhvillua konferencën rajonale “Pjesëmarrja dhe Roli i Grave në Demokraci”, e cila u organizua nga  DLP Club Albania (Nisma e Këshillit të Europës për Lidershipin e Ri) në bashkëpunim me KRIIK-ALBANIA dhe HRDC (Qendra “Të Drejtat e Njeriut në Demokraci”), në kuadër të Programit te Lidershipit Demokratik, dhe me mbështetjen e Këshillit të Europës. Në konferencë morrën pjesë përfaqësues të shoqërisë civile, partive politike etj,  nga Shqipëria, Maqedonia, Serbia, Mali i Zi, Kosova dhe Italia.

 

Konferenca në fjalë dha një pasqyrim mbi çështjen e barazisë gjinore, midis meshkujve dhe femrave, - veçanërisht, e parë në këndvështrimin rajonal të Evropës Jug-Lindore duke tentuar të sygjerojë dhe propozoje ide mbi rrugët praktike, institucionale dhe ligjore, - mbi Politikat Europiane të barazisë gjinore që duhet të adaptohen nga shoqëritë e rajonit. Në Konferencë referuesit e paneleve, diskutuan gjithashtu,  mbi pjesëmarrjen e grave në jetën publike dhe vendimmarrje, minimizimin e fenomenit të dhunës ndaj grave, roli i grave mbi çështjet fetare dhe etnike, gjakmarrja në Shqipëri dhe roli i femrës, në zbutjen e këtij fenomeni. Iu kushtua rëndësi gjithashtu pjesëmarrjes së femrave në vendimmarrje dhe në politikë, duke u fokusuar dhe ne proceset zgjedhore që po zhvillohen ne rajon e veçanërisht në atë të zgjedhjeve parlamentare të Korrikut 2005, në Shqipëri.

Në këtë Konferencë referuan dhe përshëndetën, z. Guy Michel Brandtner,  përfaqësues i Këshillit të Evropës në Shqipëri; z. Hans De Jonge, ish Sekretar i Marrëdhënieve me Jashtë të Këshillit të Evropës; ish-presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Rexhep Meidani; nënkryetari i Lidhjes së Misionarëve të Paqes z. Pashko Toma, si dhe lektorë të tjerë shqiptarë dhe të huaj.

Në sajë të shkëmbimit të eksperiencave midis partnerëve lokalë që morrën pjesë në këtë Konferencë, dolën në pah, një sërë problemesh të jetës social-politike të femrës, në rajonin e Evropës Jug-Lindore si dhe u propozuan marrja e iniciativave të tjera më të fokusuar dhe me të koordinuara më të gjitha aktorët e shoqërisë për një rritje të pjesëmaarjes dhe të rolit të grave në ndërtimin e demokracive të këtyre vendeve.

 

-------------------------------------------------------------------------

Kontakt:

E-mail:      aprroni <at> yahoo.com

                  info <at> kriik-alb.org

      kriik-albania <at> interalb.net

Http://       www.kriik-alb.org

 

Tel/fax. 00 355 4 23 00 84; 00 355 4 25 21 03;

Mob. 00 355 68 21 82 477; 00 355 68 20 39 297

 

Edmond PRIFTI | 25 May 10:12 2005
Picon

DEKLARATË - Gjyqësori shqiptar, abuzime ndaj ligjit dhe lirive te individitNote: forwarded message attached.


Powered by
     
Have a great day! Edmond Prifti
 

Yahoo! Mail Mobile
Take Yahoo! Mail with you! Check email on your mobile phone.

Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe  i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo:

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

==================================================================

From: AHRG INFO <info <at> ahrg.org>
Subject: DEKLARATË - Gjyqësori shqiptar, abuzime ndaj ligjit dhe lirive te individit
Date: 2005-05-24 17:51:33 GMT

 
Attachment (Deklaratë.doc): application/msword, 59 KiB
Afrodita Pemaj | 25 May 17:52 2005
Picon

Feja, si shansi i fundit i Nanos - Mark Marku

Ja ku i kemi dhe nje here tjeter gafat e Nanos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>Feja, si shansi i fundit i Nanos
>
>
>
>Mark Marku
>
>Ligjërimi politik i kohëve të fundit i kryetarit të Partisë Socialiste dhe 
>kryeministrit të vendit, z. Fatos Nano, është pasuruar me një element të ri 
>përmbajtësor. Ky element i ri përmbajtësor lidhet me akuzat për 
>fondamentalizëm fetar që ky i fundit i drejton kundërshtarit të tij politik 
>z. Sali Berisha, dhe forcës politike që ai përfaqëson. Është hera e parë në 
>historinë politike të Shqipërisë që një fushatë politike ngrihet mbi 
>argumente fetare. Edhe në periudhat më të ndezura politike të historisë së 
>Shqipërisë, siç janë vitet 1924, 1945 apo 1997, argumente të tilla janë 
>shmangur. Dhe kjo e ka një arsye. Që kjo arsye është e thellë, mjafton të 
>japim një shembull nga viti 1924. Dihet se opozita shqiptare e asaj 
>periudhe drejtohej nga prifti ortodoks Fan Noli dhe mbështetej fuqimisht 
>nga klerikët katolikë të veriut, ku shquheshin Fishta, Mjeda, Marlaskaj, 
>Lazër Shantoja etj. Por megjithë këtë në ligjërimin politik të asaj 
>periudhe nuk gjejmë ndonjë akuzë fetare të Zogut për
>  kundërshtarët e vet, edhe pse ata ishin priftërinj dhe ky ishte argument 
>i mjaftueshëm për t’i akuzuar, ashtu sikundër nuk gjejmë akuza fetare të 
>adresuara nga opozita ndaj Zogut, edhe pse dihej që baza sociale ku 
>mbështetej A. Zogu ishte e orientimit lindor, pavarësisht se vetë Zogu 
>ishte i orientuar për nga Perëndimi. Arsyeja se pse argumentet fetare nuk 
>zinin vend në ligjërimin politik ishte e thjeshtë: në një popull dhe në një 
>vend me katër fe, mbështetja e fushatës politike në argumente fetare mund 
>të shërbente si bazë për një konflikt civil mes popullsive të besimeve të 
>ndryshme. Dhe një konflikt civil i tillë do të thoshte dezintegrim i vendit 
>dhe dezintegrim i vendit do të thoshte fundi i politikës. Dhe meqë 
>politikanët e asaj kohe e dinin këtë dhe njëkohësisht e donin edhe vendin e 
>tyre, bënin kujdes që çështjet fetare të mos i përzienin me çështjet 
>politike.
>Nuk mund të mendohet se zoti Nano nuk e kupton këtë rrezik. Për këtë nuk ka 
>asnjë dyshim. Në këtë rast ajo që mbetet për t’u dyshuar, është fakti nëse 
>zoti Nano e do vendin e tij. Edhe pse një përgjigje e tillë fshihet në 
>ndërgjegjen e zotit Nano, ne nuk mund të mos analizojmë faktin, në mënyrë 
>që të sqarojmë sadopak dilemat tona në këtë drejtim.
>Duke ngritur një fushatë politike mbi argumente fetare, natyrisht Nano nuk 
>ka ndonjë përfitim të madh politik. Në një fushatë politike nuk konkurrohet 
>me alternativa fetare, por me programe politike. Nëse ai e akuzon opozitën 
>për fondamentalizëm islamik, atëherë logjikisht i takon që edhe opozita 
>mund ta akuzojë për fondamentalizëm ortodoks. Sepse me sa dihet, as 
>Berisha, as Nano e as ndonjë lider tjetër i rëndësishëm politik nuk është 
>shquar si besimtar praktikant apo si propagandues idesh fetare. Në 
>programin e PD-së mbrohet shteti laik, po aq sa çmbrohet në programin e 
>PS-së. Pikërisht për këtë arsye, kjo nuk mund të përbëjë një element 
>politik për një fushatë elektorale. Vetëm nëse ndonjë nga partitë me 
>programin politik të saj mund të kërcënojë laicitetin e shtetit, atëherë 
>problemi fetar mund dhe duhej të shndërrohej në një argument politik. Në 
>këto kushte, sikur të gjithë të vepronin me logjikën e z. Nano, atëherë të 
>gjithë mund të kishin të drejtën të akuzonin kundërshtarin
>  për fondamentalizëm, thjesht duke u mbështetur në përkatësinë fetare të 
>secilit kryetar partie.
>Nga këndvështrimi pragmatist, gjithashtu qëndrimi i zotit Nano është 
>logjikisht i pajustifikuar. Shumica e popullsisë shqiptare është e besimit 
>mysliman, kështu që një parti që e ngre fushatën duke cënuar dhe fyer këtë 
>shumicë, nuk ka asnjë qëllim që të fitojë zgjedhjet.
>Edhe nëse do ta vazhdonim logjikën dhe analizën pafundësisht, qëndrimi i 
>zotit Nano është krejtësisht i pajustifikueshëm. Ai nuk i shërben asnjë 
>qëllimi elektoral. Qëllimit të vetëm që mund t’i shërbejë, është nxitja e 
>një konflikti civil mes besimeve të ndryshme. Një qëllim të cilin 
>gjithashtu nuk mund ta votojnë shqiptarët.
>
>
>
>
>25/05/2005
>
>
>__________________________________________________
>Do You Yahoo!?
>Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around
>http://mail.yahoo.com
>
>

_________________________________________________________________
Messenger  -  Wer in Echtzeit kommunizieren will, lädt den MSN Messenger. 
Cool, kostenlos und mit 3D Emoticons: http://messenger.msn.de

------------------------ Yahoo! Groups Sponsor --------------------~--> 
What would our lives be like without music, dance, and theater?
Donate or volunteer in the arts today at Network for Good!
http://us.click.yahoo.com/MCfFmA/SOnJAA/E2hLAA/KDuplB/TM
--------------------------------------------------------------------~-> 

Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e
atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari
nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe  i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te
gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo: 

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo: 

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

================================================================== 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/shqiperia/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
    http://docs.yahoo.com/info/terms/

Nexhat Ibrahimi | 25 May 18:56 2005
Picon

Paulo Coelho plagjiator

 

Vepra

rez kas | 25 May 20:52 2005
Picon

PLAS SKANDALI I DEKADES NE SHKODER!!!

QYSH PREJ DISA JAVSH, ORGANIZATA E HETIMEVE TE PISLLEQEVE TE TRASHEGIMTAREVE TE (-ish) FAMILJEVE TE MEDHA TE SHKODRES, (OHPTFMSH) ME QENDER NE TIRANE KA MARRE SI DETYR HETIMIN E PISLLEQEVE TE PINJOLLVE TE ASHTQUJTUNAVE FAMILJE T MEDHAJA T KTIJ QYTETI QE VETEM EMNI I KA MET. SPONSORIZIMI I PAKURSYMUN PER KTO T VERTETA APSOLUTE ASHTU SI JAN E PA ZBUKURIME, QI NA BAHET KA SI QELLIM MSIMIN E T VERETES NGA POPULLATA PER KTO FLLIQSINA DHE JETEN E SHTHURUN QI BAJN.KUR NUK JAN PER VEDI SI KAN ME KEN PER JU? SOT KENI NE DISPOZICION SKANDALIN NR 1.TE TE TJERE DO TE KENI RASTIN TE MESONI.RRINI ME NE, SHKODRANT E VERTE TE QI NUK JU KENA HARRU EDHE PSE JENA N TIRANE.

 

DO TJU BAJ ME DIJE NJI TE VERTETE SKANDALOZE KTU NE TIRANE QE KA SI PERSONAZH NJI NDER VAJZAT SHKODRANE QE MBAHET E NDERSHME SI SHENJTORE ATJE KU JENI POR QI BAN PROSTITUTEN TU SHKU ME DY VIPA NJENI POLITIKAN E TJETRI BIZNESMEN TE DY TE NJOFTUN PER ME SIGURU KARRIERE.A JUA MERR MENDJA SE CILA ASHT? KURR SE BESOJ SE JENI TE NGATHET.PAS NJI HETIMI TE SAKTE ME SHOKET E MI BESNIKE PO JU BAJ ME DIJE SE QYSH PREJ NJI MUJI E MA TEPER PEDAGOGJA E GJUHESISE NE UNIVERSITETIN E SHKODRES ORJETA BANJA ASHT MYSAFIRE

PER CDO JAVE NE TIRANE KUR ZHDUKET NGA SHKODRA PER KARRIERE ASHTU SI BAJN SOT TE REJAT SEKSI.SADO QI LEVIZ ME MERCEDEZ DHE ME NJI FORISTRADE NISAN ME DY BOSAT PO JU THEM SE HOTELET MA TE PREFERUME TE SAJ  JAN MAKALBANIA N GOLEM DHE LINZA PRONAT E ARABIT. MA PERPARA KA PUNU TE QENDRA AVOKATORE PER GRATE.KUSHDO PREJ JUSH QI MUND TE KETE SHUM SHOQNI ME NDONJI SHEF TE MADH TE DY HOTELET MUNDET ME I ZBULU EMNAT E NJOFTUN TE DY VIPAVE QI SHFRYJN EPSHET MBI TRUPIN E BARDHE TE ORJETA BANJES.ATA NUK RREGJISTROHEN SE KSHTU BAJN TAN NE TIRAN NE KESI RASTESH.

NJE SEANCE SHKON 4-5 ORE.SHOKET E MI TE BESUM ME KALLZOJN SE GJATE OREVE TE XETA TE SEKSIT TE RANDE DEGJOHEN PAS DERES SE DHOMES ULURITJET E ZONJUSHES ORJETA QI E KA NIS PAK SI ME VONES KET SPORT NE MOSHEN 28 VJECE.DHE KUR MARON PUNE DEL VETEM DHE KUSHDA E DALLON SE MEZI EC SE ASHT E DERRMUME DHE ME SHUM SHENJA DHAMBESH NE FTYRE E TRUP.NE SHKODER KUR JU VJEN I KA RREGULLU ATO PUNE ME MAKJAZH. MBASI EC PAK METRA KUR LEN HOTELIN VJEN EDHE E MERR SHOFERI I MERCEDESIT OSE NISANIT SIMBAS RASTIT I POROSITUN PREJ SHEFIT QE E KA SHEMB SE NUK ASHT MA NE GJENDJE. GJITHNJI SIPAS SHOKVE TE MI QI E KAN NDJEK EDHE ATA ME VETURE NE KET KOHE PA DIJENI TE SAJ DHE TE DASHNORVE VIPA ATA JAN FILMU GJATE NJI SةANCE ME MIKROKAMERA PER 1 ORE.KASETA LEVIZ TASHTI PER TU PA ME CMIM SHUM TE NALT VETEM PER BOSA NE SALLA TE VOGLA. KA MUNDSI TE BLEHET NGA NJI TREGTAR I HUJ FILMASH PORNO PER TU PA NE KINEMA SI FILM PORNO.

POR HISTORIA NUK MARON KTU SEPSE ZONJUSHA ORJETA E KA FILLU KET SPORT QYSH NE VERE TE VITIT 2003 NE PLAZHIN E BUDVAS NE MAL TE ZI. DHE A E DINI ME KE? ME ISH KRYTAIN E BASHKIS SHKODRES, ORMIR RUSIN QI E KA EDHE DHANDERR. AI JA KA BA I PARI DHE KYT FAKT TE RANDSISHEM NA E KANE BA ME DIJE DISA PUNONJES SHERBIMI NE HOTELIN LUKSOZ TE BUDVAS KU EDHE U GJETEN RÇAFAT TAN GJAK N DHOMEN KU KISHTE NDENJ GJOJA KRYTARI I BASHKIS RUSI ME T SHOQEN SEPSE DHOMA E ORJETES ISHTE PRENOTU VEÇ.

JAU BANA KET KALLZIM BANAL DHE APSOLUTISHT TE VERTETE PER TJU THAN JU MOSHATARVE TE MI SE SI ORJETA BANJA JANE EDHE SHUME TE TJERA NE SHKODER QI KUR VIJN NE TIRANE E KALLXOJN FTYREN E TYNE.MERRENI ME MEND KUR NUK E KAN PER GJA EDHE ME PERSONAT E AFERT SI N KET RAST ME BURRIN E MOTRES.E ÇDO GJA PER INTERES PER NDONJE VEND T MIR PUNET.NUK NA VJEN KEQ PER NAFTEN QI KENA HARXHU DHE QIRASJET PER PERSONAT QI KAN DIJENI PER VEPRIMET E SAJ SE KISHIM FILLU ME DYSHU PARA DY MUJSH. PRANDAJ MOS U RRENI MOR NGATHTINA SE NESER JU DOJN ME JU PAS NE KRAH VETEM PER GJENDJE CIVILE DHE ME VAZHDU N KRAH TJETER ZANATIN PER KARRIERE E JET NATET.

Rezarti

Do You Yahoo!?
Yahoo! Small Business - Try our new Resources site!

Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe  i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo:

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

==================================================================

Nexhat Ibrahimi | 26 May 21:22 2005
Picon

MUSLIMANËT PËRFUNDIMISHT NË KOSMOS

MUSLIMAN PËRFUNDIMISHT NË KOSMOS

 

Sateliti për përcaktimin e kalendarit musliman

 

24. Prill 2005, Rijad - Arabi –

Vendet muslimane do të përdorin teknologjinë satelitore për vrojtimin e Hënës, me të cilin do të përcaktohen festat islame, vendosi Organizata e Konferencës Islamike, të cilën e përbëjnë 57 vende dhe tre vende vëzhguese.

OKI (Organizata e Konferencës Islamike), organizata më e madhe botërore muslimane, planifikon që në afat prej dy vitesh të lansojë satelitin e saj në vlerë prej 8 milionë dollarë , i cili do të shërbejë për përcaktimin e kalendarit lunar (hënor).

Është thënë se në këtë mënyrë dijetarët fetarë do të kenë fotografi të sakta të formës së Hënës, në vend që të mbështeten në të pamurit e saj me sy, që në të kaluarën ka sjellë deri te mospajtimet, madje edhe deri te gabimet, ndërmjet vendeve muslimane.

Zëdhënësi i OKI, Ahmed Imigene, deklaroi se “shpreson që ky satelit do t’u japë fund problemeve me vrojtimin lunar.”

Komiteti për vrojtimin e Hënës në Arabi, i frustroi miliona besimtarë muslimanë në botë, kur deklaroi se ka gabuar datën për një ditë në kulminacion të haxhit të këtij viti në janar (2005).

OKI do ta finansojë këtë projekt, të menduar në Qendrën për Shkencën Kozmike në Universitetin e Kairos.

          “Sateliti do ta ketë kamerën fikse, e cila do të dërgojë në tokë fotografi mjaft të hollësishme të Hënës”, thotë profesori Mervat Awad, drejtori i kësaj qendreje. “Këtë satelit e punon një firmë italiane dhe do të përdoret edhe për zbulimin e asteroidëve.”

          Ende nuk është krejt e qartë sa vende do ta përdorin këtë teknologji për përcaktimin e datave fetare. Por, tashmë kanë arritur disa kritika të zyrtarëve fetarë të Arabisë, e cila përdorë kalendarin lunar.

          “Forma e Hënës duhet të shikohet nga toka” pohon Usame El-Birr, dekani i Institutit të Shërbyesit të dy Haremeve për hulumtimet e haxhit në Arabi.

Përgatiti: N.I.

 

Do You Yahoo!?
Yahoo! Small Business - Try our new Resources site!

Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe  i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo:

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

==================================================================

Arben Nelku | 27 May 00:20 2005
Picon

Expose deceptions by governments and media. News You won't find on Zionist controlled BBC&CNN even on Al-Jazeera (The 'Other' Side of the News)

 

Dead because of a lie. Dead because selfish people in government wanted a war and lied to get one, aided by selfish people in the media WHO TOOK MONEY FROM GEORGE BUSH TO LIE TO THE AMERICAN PEOPLE. The government and the media traded the blood of these young Americans for their personal gain. Look at their faces. How can you not be angry?
 
PLEASE SHARE WHAT YOU LEARN HERE WITH OTHERS WHO DO NOT HAVE ACCESS TO THE INTERNET

Hillary Makes Her Pitch to Democratic Party's True Bosses
Posted May 26, 2005 01:40 PM PST

I was at the Post Office about an hour ago, and CNN was on the lobby TV with commentary about whether she should run in 2008.

Posted May 26, 2005 01:39 PM PST
Category: DUBYA

The psychological effect of reality television shows on contestants will come under renewed scrutiny after it emerged that a 17-year-old girl who apparently committed suicide at the weekend was soon to appear on-screen in a series filmed in Australia called The Colony.
Posted May 26, 2005 01:36 PM PST
Category: ENTERTAINMENT

Posted May 26, 2005 11:45 AM PST
Category: WAR/DRAFT

David McSwane never thought his story would get so big when he gave his 15-year-old friend a camcorder, his 11-year-old sister a still camera, and enlisted his mother to keep him out of legal hot water.

When McSwane was finished, Army recruiters in Golden had been caught encouraging him to manufacture a fake high school diploma and accompanying him to a head shop to buy him a drug detox kit.

Posted May 26, 2005 11:41 AM PST
Category: WAR/DRAFT

Other high school kids interested in being journalists (the real kind; not those over-coiffured fakes on TV) should emulate this kid and expose the dirty tricks recruiters are using.

Posted May 26, 2005 11:37 AM PST
Category: ISRAELI SPYING

... and Nancy Pelosi salutes their flag.

Posted May 26, 2005 11:36 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

See article that follows. More about the OK City bombing HERE

After insisting for a year that it was unable to find records connected to the death of an Oklahoma prison inmate, the FBI is acknowledging it has found hundreds of pages of documents that could apply to the case.
Posted May 26, 2005 11:34 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

Then the FBI turns around and asks the judge for permission to erase anything incriminating in those documents.

The treasurer of a political action committee formed by U.S. House Majority Leader Tom DeLay broke the law by not reporting hundreds of thousands of dollars in campaign contributions, a judge ruled Thursday in a lawsuit brought by Democratic candidates.
Posted May 26, 2005 11:27 AM PST
Category: POLITICS/CORRUPTION

Touch-screen machines "provide sufficient safeguards" of constitutional rights by warning voters if they didn't vote in a race and by allowing a final ballot review, U.S. District Judge James Cohn wrote in a 25-page order.
Posted May 26, 2005 11:25 AM PST
Category: VOTE FRAUD

BULL BISCUITS!

Posted May 26, 2005 11:24 AM PST
Category: VOTE FRAUD

Move over, Brazil. Step aside, China. Make room for Israel, king of the copyright-violation hill. US Trade Representative Charlene Barshevsky announced in mid-February that sanctions could soon be imposed on the Middle Eastern nation for what the State Department calls piracy of "epidemic proportions."
Posted May 26, 2005 10:48 AM PST
Category: COMPUTERS/SECURITY

The whole of Israel -- government included -- is sharing one disk, goes the joke. But for manufacturers big and small, Israelis' predilection for piracy, of software and music as well as hardware, is no laughing matter.
Posted May 26, 2005 10:46 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Posted May 26, 2005 10:45 AM PST
Category: ISRAEL

Posted May 26, 2005 10:42 AM PST
Category: DUBYA

Posted May 26, 2005 10:41 AM PST
Category: NEPAL

Posted May 26, 2005 10:40 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

Note that while the story talks about disrupting terrorists at sea, the actual ships being sent are not blue-water combat vessels, but shore operations support ships. We're about to invade someone with a long stretch of coastline.

The FBI says it has located 340 documents related to the bombing of the Oklahoma City federal building in 1995, documents that could reveal damaging information about what the agency and its informants knew about the mass murder plot, reports the McCurtain Daily Gazette.

According to the report in the McCurtain County, Okla., paper, the documents address the monitoring of the bombing by FBI informants, Alabama attorney Morris Dees and Dees' organization, the Southern Poverty Law Center.

Posted May 26, 2005 10:38 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

Posted May 26, 2005 10:32 AM PST
Category: DUBYA

Relinked by reader request.

Posted May 26, 2005 10:32 AM PST
Category: DUBYA

Posted May 26, 2005 10:31 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

Let's see, how about...

"The sweetest smelling armyin the world!"

No. Maybe ...

"We don't make the bullets, we make them better!"

No. How about...

"It's better on the dark side!"

Ummm, nah, they probably didn't see that movie anyway.

"It's not our fault, we just do what we're told!"

No.


Posted May 26, 2005 10:27 AM PST
Category: ECONOMY

About half-way down this page. While hard to read, this article points out that the sudden flurry of people paying off their loans and refusing to take out new ones has halted the increase in the money supply. This might sound like a good thing, to halt inflation dead in its tracks, but the bank's business models are dependent on the continuing creation of new loans.

Posted May 26, 2005 10:13 AM PST
Category: POLITICS/CORRUPTION

Posted May 26, 2005 10:12 AM PST
Category: COMPUTERS/SECURITY

Maybe that will get rid of the off-axis color shifting that makes flat-panels unusable for animation work!

Posted May 26, 2005 10:10 AM PST
Category: COMPUTERS/SECURITY

I thought I was under attack but it turned out to be the usual Windows problems.

:)


Posted May 26, 2005 10:05 AM PST
Category: DUBYA

Is the Pope Catholic?

Does a Bear shit in the woods?

Does a one-legged duck swim in circles?

Is a frog's ass watertight?

Does a one-legged Pope with a watertight ass shit in circles in the woods?


Posted May 26, 2005 10:03 AM PST
Category: IRAQ

If your representative is on the list of people who voted "NO", then get together with all the other people you know in your area who oppose the war and flood your local newspapers with letters announcing this fact to the voters. If the newspapers won't print the letters, then xerox them and hang them on public bulletin boards. We are past the time of being polite; it is time to stir up a shit-storm for any politicians (or presstitute) who supports this illegal war.

Posted May 26, 2005 09:58 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

Posted May 26, 2005 09:52 AM PST
Category: CURRENT EVENTS

Posted May 26, 2005 09:34 AM PST
Category: DICTATORSHIP

" Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof."

Posted May 26, 2005 09:28 AM PST
Category: SCIENCE/HEALTH

Abstract of an article suggesting that so-called "Bubble fusion" may in fact be occuring in the laboratory.

A Palestinian fingered as an Israeli collaborator in the mid-seventies is serving on the local council of Beit Ula in the West Bank together with Hamas.
Posted May 26, 2005 09:04 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

Actually, HAMAS itself is an Israel front group. That's why they blow something up when it will help Ariel Sharon the most.

Posted May 26, 2005 09:02 AM PST
Category: ISRAEL

You would never know the ratio from the US mainstream media, would you?

Posted May 26, 2005 09:00 AM PST
Category: ISRAEL

Oh?

Posted May 26, 2005 08:56 AM PST
Category: IRAQ

Well, then they don't need our kids any more, do they?

Posted May 26, 2005 08:52 AM PST
Category: 911

Relinked at reader request.

This is the question the President's flunkies cannot answer: With an unknown number of planes flying over the nation and crashing into buildings, with the President's presence at Booker Elementary announced in the media three days in advance, and with an airport just 4 miles away, how did the United States Secret Service Protective Detail know for a fact that President Bush was safe as he sat there reading about goats? How did the United States Secret Service Protective Detail know for a fact that they did not need to move President Bush into his bullet proof limo and drive away to foil a possible inbound? How did the United States Secret Service Protective Detail know for a fact that by keeping the children in the same room with the President that they were not risking their lives as well?

How?

Please email this article to everyone you know, especially those that still cling desperately to the government's fairy tales about 9-11, and ask them for an answer. Please email this article to the mainstream media and ask them for an answer. Please email this article to your congressmen and ask them for an answer.


Posted May 26, 2005 08:47 AM PST
Category: 911

Speech-makers and commentators praise the "ultimate sacrifice" of American soldiers -- but say nothing about the duplicity of those who sacrificed them. War efforts are equated with indubitable patriotism. Journalists claim to be writing the latest draft of history, but actual history is no more present than the dead.
Posted May 26, 2005 08:46 AM PST
Category: MAINSTREAM MEDIA

This Newsday reporter informed me that he and his colleagues have received information that a significant number of agents in the FBI, CIA, and other intelligence services are talking about the complicity of rogue elements within the US government in the 9/11 attacks.
Posted May 26, 2005 08:43 AM PST
Category: 911

Posted May 26, 2005 08:41 AM PST
Category: 911

I don't think the handcuffs have anything to do with it. I think they don't have a case and don't want another obvious frame-up collapsing in full public view.

Posted May 26, 2005 08:39 AM PST
Category: HIDDEN HISTORY

The World Trade Organisation has given the green light for Iran to begin membership negotiations after the US finally lifted its longstanding veto.
Posted May 26, 2005 08:24 AM PST
Category: IRAN

Symbolic gesture or pre-war ruse?

"this whole idea, 'the public has a right to know', the public does not have a right to know. The editor has a right to publish, that's what the First Amendment is about. The editor [...] doesn't have to tell everything his knows, and God forbid that he ever should."
Posted May 26, 2005 08:17 AM PST
Category: MAINSTREAM MEDIA

The European Union on Wednesday won an extra two months for its efforts to scale back Iran's nuclear programme, but the issue at the heart of the dispute between Europe and Tehran remained unresolved.
Posted May 26, 2005 08:15 AM PST
Category: IRAN

Israel is NOT gping to like this one bit.

Posted May 26, 2005 08:13 AM PST
Category: IRAN

Relinked as a counter to the news regarding Iran's 60 day extension.

I note that the actual ships involved are mostly amphibious operation support ships, i.e. intended for landings, not for blue water combat.


Posted May 26, 2005 08:03 AM PST
Category: ISRAELI SPYING

US Government has a party with theirs.

Why is it so rarely Americans who take on their own lying, murderous political establishment? It has always been the same. How few Americans stood up to that bellowing angry drunk, political wife-beater, Senator Joseph McCarthy, or that ugly maggot sucking at the nation's liberties, J. Edgar Hoover.
Posted May 26, 2005 08:01 AM PST
Category: IRAQ

Posted May 26, 2005 08:00 AM PST
Category: MAINSTREAM MEDIA

While considering NEWSWEEK's backpedal on the Koran flushing story, which was then confirmed by numerous other sources as having in fact happened, it is worth looking back at how CBS caved in on Bush's Texas Air National Guard documents. CBS backed off the documents on the grounds that the documents used symbols not normally found on typewriters, but as this website poimnted out at the time, and Philip D. Bouffard confirms in this article, IBM Selectrics had custom type balls with those special symbols on them.

When lying for the President, you cannot let yourself be SEEN as lying for the President. Looking at the mainstream media's scroee we have the Texas Air National Guard documents, the Koran story, and of course that whopper about Iraq's weapons of mass destruction.

That's three strikes, mainstream media, and you're outa here!


Posted May 26, 2005 07:43 AM PST
Category: COVER-UP/DECEPTIONS

"In the good old days we could feed the damn peons any bullshit we wanted, knowing they would march their brats off to be slaughtered without question! Danged internet has RUINED this country!" -- Official White Horse Souse

Posted May 26, 2005 07:41 AM PST
Category: ISRAELI SPYING

Four years of successful efforts by civil rights, women's rights, religious and consumer groups to prevent confirmation of the right-wing extremist were undone Wednesday, as the Senate voted 56-43 to confirm a nominee whose judicial activism on the Texas Supreme Court was so reckless that another member of that court, Alberto Gonzales, who now serves as the nation's attorney general, referred to her actions as "unconscionable."
Posted May 26, 2005 07:36 AM PST
Category: POLITICS/CORRUPTION

Even on this, Harry Reid couldn't keep his Democrats together. On the vote, two Democrats broke with the party and voted FOR Owen: Robert Byrd and Mary Landriu.

But the Dems could still have had a filibuster if it were not for their own cowards.


Posted May 26, 2005 07:35 AM PST
Category: ECONOMY

Posted May 26, 2005 07:33 AM PST
Category: IRAQ

Okay people, let's find out who voted against ther withdrawal and scream at them. Because they just voted to continue a war everybody knows was started with a lie. And this means Congress can no longer pretend not to be complicit in thjat lie and in that war.

  May 25, 2005
Three guys are on a stage. The first, an ex-convict, served time for fraud. He wants to abolish the law-enforcement agency that put him away. The second, a politician, lost the previous election. He became party leader after his predecessor, with his advice, lost party seats and cost allies a sure win by being suckered by opponents' rumors. The third, a bureaucrat, collaborated so well with his country's conquerors they gave him a top honor. He's accused of stabbing his former boss, famed for patriotism, in the back.

Choose the one who would make the best leader.

Posted May 25, 2005 07:02 PM PST
Category: CURRENT EVENTS

Getting busted stealing U.S. secrets, according to Kohr, is no big deal, although it is a
Arben Nelku | 27 May 00:30 2005
Picon

Bush, Blair & Howard Photo Atrocities

Bush, Blair & Howard Photo Atrocities
It was hard photographic evidence that brought Japanese war
criminals to justice at the Tokyo Trials, and the same will hold
true for the illegal invaders of Iraq. Copy the terrifying images
below and file them. Your personal testimony will be needed
at the inquisitions of these three barbaric war criminals.
 
Copyright Joe Vialls, 24 May 2005
 
My grateful thanks for images donated from inside Iraq and Afghanistan
Sustained brutal torture like this is a speciality of the western 'Imperial' powers, hell bent on controlling and pillaging other sovereign nations, regardless of the physical or psychological cost to local citizens. Muslims in the Middle East do not make prisoners kneel blindfolded on razor sharp gravel. Nor do they freeze naked prisoners in coffins, or 'behead' unarmed civilians without trial. All of the illegal atrocities you see on this page, were perpetrated exclusively by American and/or Jewish soldiers and brutal sub contractors, on bewildered foreign nationals in their own countries, or after those foreign nationals were kidnapped by CIA and Mossad officials to another third-party country. Ultimate command responsibility for each and every war crime committed in Afghanistan, Iraq, Egypt and Cuba, rests with Bush of America, Blai r of Britain, and Howard of Australia.     
            On December 9, 1937, a crowd of vicious war criminals set a precedent for what is happening today in Iraq, in Afghanistan, and inside the American concentration camp at Guantanamo Bay in Cuba. On that fateful winter day back in 1937, invading Japanese troops launched a massive attack on the Chinese city of Nanking. On the 12th, the defending Chinese troops decided to retreat to the other side of Yangtze River. On the 13th of December, the 6th and the 116th Divisions of the Japanese Army first entered the city. At the same time, the 9th Division entered Guanghua Gate, and the 16th Division entered Zhongshan Gate and the Pacific Gate. In the afternoon, two Japanese Navy fleets arrived on both sides of the Yangtze River. On the same day, December 13th, 1937, Nanking fell to the Japanese.
            "In the next six weeks, the Japanese committed the infamous Nanking Massacre, or the Rape of Nanking, during which an estimated 300,000 Chinese soldiers and civilians were killed, and a documented minimum 20,000 women were raped. During the Nanking Massacre, the Japanese committed a litany of atrocities against innocent civilians, including mass execution, raping, looting, and burning. It is impossible to keep a detailed account of all of these crimes. However, from the scale and the nature of these crimes as documented by survivors and the diaries of the Japanese militarists, the chilling evidence of this historical tragedy is indisputable."
            Just like Bush, Blair and Howard today, the Imperial Japanese commanders thought they were invincible. Though invading China was completely illegal, the view in Tokyo was that there was no one on earth capable of punishing Imperial Japan and its officials for the foul war crimes they committed. But once again, just like the current imperial Bush, Blair and Howard, they were terribly wrong in this skewed irrational assumption.
             

Hollywood tachistoscope control panel
American Sabrina Harman gloats over the body of a wounded Iraqi civilian, who she gleefully tortured to death using ice packs and a body bag. The  only feasible punishment for this deranged woman is a hangman's noose at Leavenworth, but remember, this henious murder would not have happened at all if Bush, Blair and Howard had not ordered the illegal invasion of Iraq.
Spare a few Dollars, Mister?
Web site costs are
now 'Un-bear-able' !
Chinese woman in the process of being gang raped by Japanese troops in Nanking during 1937. The only difference between this photograph and those being circulated around Iraq by US perverts today, is that the latter are all apparently in glorious American technicolor.
            It was not until the end of the three-year Tokyo War Crimes Trials, that these self-appointed imperial invaders finally realised that pure megalomania and their 'magnetic and attractive' personalities would not be enough to save them from justice.  One by one, the top Japanese responsible for these atrocities, Tojo, Itagaki, Doihara, Matsui, Muto, Kimura and Hirota, were marched up the steps of the gallows, while curious Japanese civilians stood around watching, chewing on small pieces of dried fish from street vendors.
           In their own minds, the condemned men had been the most powerful in the world - untouchable imperial leaders and commanders who could and did do whatever they wanted, to whoever they chose. Well, not quite. Things took a massive turn for the worse on December 23, 1948, when all six men felt themselves being prodded up the gallows steps at the points of sharp bayonets.
           Suddenly, it became apparent that these invincible overlords were in reality men of clay. Out of the six, one burst into tears, two screamed for mercy, and one soiled his trousers. This failed to impress anyone present, and in less than 6 minutes, all of Japan's masterful barbaric leaders and commanders were twitching at the end of long ropes. One can only hope they each choked to death very slowly, and in considerable agony.
            Much later in late 2001, when Bush, Blair and Howard decided to invade the Muslim Middle East, on a 'Christian' criusade clearly designed to 'liberate' millions of tons of sovereign Iraqi crude oil for the benefit of the Jewish State, the same insane arrogance was clearly visible. Ground troops were actively encouraged by their political leaders to commit atrocities, in order to 'control' the civilians, and Iraq swiftly became the second Nanking.
             This was an illegal invasion which was truly 'democratic' in the demented Wall Street meaning of the word. Trigger-happy American invaders 'accidentally' machine gunned bus loads of unarmed schoolchildren in their own country, while cluster bombs rained down on villages clearly devoid of any defenders at all. Thus Iraq, once the most civilized nation in the Middle East, has now been fragmented back into the Stone Age on the direct orders of George W. Bush, Tony Blair, and John Winston Howard.  
            
          
 
The Face of Pure Evil.
           Nowadays it is becoming increasingly obvious that the once-invincible Bush, Blair and Howard are starting to feel the heat, and may even have looked at their history books in order to learn their most likely fate. If so, they can hardly have missed the example of the Tokyo Trials in 1948. The Japanese were were invincible, remember? Nonetheless, they still wound up dancing at the end of long pieces of rope.
            As of three months ago, it suddenly started to become very hard to spot any of the 'shakers and movers' working behind the scenes for the three master war criminals (plus Ariel Sharon, of course). Does anyone know where Perle is? Or Wolfowitz, or Freith? All have now gone to ground, conscious of the fact that an ominous gate marked "Work Will Set You Free" may soon be opening for them. No gas chambers of course, because death would be much too easy a way out for these Jewish mass murderers. Breaking rocks in a quarry for thirty years, on a daily ration of 1,000 calories, seems a suitable punishment.
            As readers may have noticed, sacrificial pawns are already being inserted to take the drop for the 'big men' when the time comes - most notably puppet US Secretary of State Condoleeza Rice , once decribed in glowing terms by the New York Times as, "That brilliant mind.". If "brilliant" can be used to describe her destroying the United States from within during her former tenure as National Security Advisor, then the New York Times must be right.
            In recent weeks, Rice has been seriously pissing off the Iraqi Republican Guard by openly visiting Kurdish terrorist leader Massoud Barzani, while American First Lady Laura Bush has been synchronously pissing off the Palestinians by viiolating the holy Muslim Dome on the Rock in Jerusalem. Clearly then, the frightened master war criminals have started nervously hiding behind their women's skirts, which is truly pathetic.  
           Next we come to the vexing problem of why on earth Camp X Ray, a.k.a. Camp Delta, was opened at Guantanamo Bay in Cuba at all. Initially groups of citizens were grabbed off the streets of Afghanistan and Pakistan on suspicion of belonging to 'radical' Muslim schools, i.e belonging to the direct equivalent of Roman Catholic Monasteries in America. This of course is hardly a crime.
            Others were arrested because they had the temerity to open fire on American storn troopers, every one of them illegally invading these sovereign nations and violating Afghan and Pakistani women and children. So how would you react if the Japanese suddenly landed in San Francisco and started raping your wife and sisters? You would open fire on them, or hide under a bed trying to pretend it wasn't happening. Clearly, no crime here either.
             Judging by the track record of the Christian and Jewish crusaders, it seems likely that the initial reason for Camp X Ray was to act as bait, designed to suck outraged Muslims across the Atlantic to America in order to rescue their loved ones, or at least avenge their ongoing torture inside the obscene American facility in Cuba. Then Homeland Security would have been  able to say to the American people, "See, we were right, Osama Bin Laden et al  are out to get us in our own country!"
             Sadly, as always, the master war criminal got it wrong, primarily through ignorance of Islam as a religion, and ignorance of Arab fighting techniques. Since the stunningly successful frst-world nation attack on the World Trade Center in September 2001, not one single person in America has been killed or even injured by a "terrorist", as defined by the now-paranoid idiots at Homeland Security. This is not because Homeland Security is doing a mighty fine job, but because there were never any Muslim terrorists in America in the first place.
          
 
Courtesy of Bush, Blair and Howard.
Torturers welcome Muslim kidnap victims to Camp X Ray, America, 'Land of the Free'
Courtesy of Bush, Blair and Howard.
           The second premeditated use for Camp X Ray, was to act as a constant [very close] reminder that 'Muslim Terrorists' are real, meaning that Americans would need to submit to every single Draconian Communist/Fascist (just call it 'totalitarian') directive issued by those in power. Camp X Ray is thus about creating constant fear among the American people, rather than the peoples of the Middle East.
            Now, this in one bit the war criminals did get right. America is now collectively paranoid, with 90% of the population subitting themselves to personal searches, invasion of privacy and even anal probes on demand. In fact, Americans nowadays will do just about anything to assist the ';authorities' in saving them from "Muslim Terrorists" who never existed in the first place. Were it not so bloody grim, it would be funny.
 
           The problem for America and Americans, is that the rest of the world is not paranoid, and certainly not afraid of America. Last year when US Authorities insultingly insisted that all 'foreigners' including British and Australians be fingerprinted, photographed and retinally scanned before being issued a tourist visa to visit Disneyworld, the overwhelming response was "Sod you, you paranoid bastards..."  There is a alternative Eurodisney near Paris, France, anyway, and besides, who really wants to talk to Mickey Mouse? America, already in free fall on the stock exchange and with its dollar, started to rapidly lose its critical tourist revenues.
            The bottom line for ordinary Americans, is that it is way past time to start making friends with the rest of the world again. Where thirty years ago Americans were genuinely hated only in Korea, Vietnam, and sections of Germany, this hatred has now spread to more than one hundred countries across the globe, with everyone hoping [and many praying]  for a swift Armageddon in North America.
            So wake up people, it is time to go to work. First catch your war criminals, second bring as many live troops back from the Middle East as you can, then finally get on with running America the way it should be run. Stay away from the rest of the world though, or the rest of the world will completely destroy you. This is not a warning, but a promise.
 
 


Post your free ad now! Yahoo! Canada Personals


Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe  i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo:

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

==================================================================

Arben Nelku | 27 May 00:37 2005
Picon

Procesverbalet e Pleqve te Zionit: SEANCA E NJEMBEDHJETE

 

 SEANCA E NJEMBEDHJETE

 

 

Unifikimi i urdherimit dhe ekzekutimit

 

 

Plani i udheheqjes duhet te jete i vendosur ne nje koke te vetme. Shperndarja e tij neper shpirtera te ndryshem e dobeson ate. Ai do te jete i njohur vetem per Sovranin, ndersa drejtuesit e tij  do te zbatojne pjeset qe do t'ju besohen, ne rast nevoje, pa te drejte komenti. Kjo per arsye per te mos deshtuar, apo demtuar kuptimin apo harmonine gjeniale te teresise se tij, rendesine praktike te fuqise se tij, te cilen e permban cdo pjese e Planit. Nese do debatohej dhe votohej, duke e ekspozuar para mendimeve te llojllojshme, do te merrte kuptime te ndryshme, duke mos depertuar ne thellesine dhe harmonine e themeleve te tij. Planet tona duhet te jene te menduar fuqimisht dhe logjikisht: prandaj edhe nuk mund t'i publikojme, per te mos i dhene mundesi opinionit per te sakatosur edhe kete veper gjeniale te udheheqesit tone. Derisa te mos vije ora e mbreterise sone,  nuk do te ndermarrim ndryshime thelbesore te institucioneve ekzistuese; ne vetem do te nenshtrojme bazen e tyre ekonomike, rrjedhimisht edhe funksionimin e saj, duke e orientuar ne rruge te hartuara ne planet tona.

 

 

Varrosja e enstitucioneve te shteteve Goje

 

 

Te gjitha institucionet e shteteve pothuajse jane te njejta, me emra te ndryshem: perfaqesite, ministrite, senati, keshilli shteteror, organet ligjedhenese e ekzekutive. Nuk do t'ju flas mbi mekanizmin e marredhenieve reciproke te ketyre institucioneve, sepse ai eshte i qarte; vetem do t'ju terheq vemendjen ne ate, se secili nga ky intitucion kryen nje funksion te rendesishem shteteror. Ketu fjala "i rendesishem" ka te beje me funksionin, e jo institucionin. Nga kjo rrjedh se nuk kane rendesi institucionet, por funksionet. Institucionet kane bere ndarjen e te gjitha funksioneve shteterore: pushtetin drejtues, ekzekutiv, ligjdhenes, gjyqesor dhe te kontrollit. Prandaj keto fuksione te organizimit shteteror jane bere te ngjashme me organet e trupit te njeriut. Nese nje organ i aparatit shtetero r demtohet, do te semuret shteti, sic ndodh edhe me trupin e njeriut.

 

 

 

Efektet e liberalizmit

 

 

Duke ifektuar organizmin shteteror me liberalizem, me kete helm vdekjeprures, e tere jeta politike e shteteve do te nenshtrohet; te gjitha do te goditen me semundjen vdekjeprurese: shprishjen e gjakut. Nuk na mbetet tjeter, vetem te presim fundin e agonise se tyre. Liberalizimi ka pjelle qeverite kushtetuese, te cilat  kane zevendesuar aristokracine. Kushtetuta nuk eshte asgje tjeter, perpos nje shkolle e percarjes, e konfrontimeve, e mosmarreveshjeve, e mospajtimeve, e agjitacioneve te pafrytshme, e klaneve, e te gjitha atyre qe e dobesojne aktivitetin e shtetit. Tribunat, si edhe shtypi, i kane denuar sundimtaret me papunesi dhe pafuqi. Me kete ata jane bere te pavlere. Per kete edhe kane rene. Mepastaj eshte bere e mundur shpallja e epokes republ ikane: Perfaqesuasin e popullit e kemi zevendesuar me karikaturen e tij, kryetarin e shtetit, te marre nga masat, nga mesi i kreaturave tona, roberve tane. Ky ka qene eksplozivi i pare vene shteteve te popujve gojime.

 

 

 

Pergjegjesia e Presidentit

 

Ne te ardhmen e afert do te percaktojme edhe pergjegjesine e Presidentit. Atehere nuk do te jemi me ne pozite te papershtatme per te zbatuar planin tone: presidentet do te bartin tere pergjegjesine. Fakti i kesaj pergjegjesie, do te ndricoje radhet e atyre qe jane te etshem per pushtet, kjo do te linde anarshine dhe dezorganizimin ne shtet, i cili nuk do te mund te zgjedhe presidentin. Atehere ne do hyjme ne radhet e tyre pa pengesa.

 

 

 

Presdentet e prishur. Kuvendi. Gjyqi suprem

 

 

Se pari do te pergatisim zgjedhjen e Presidentit, i cili, per te zhvilluar punen e tij, do te kete nje lloj "Paname"1. (1Shprehje polonishte: Kabineti i presidentit, me njerez gjithashtu te kompromentuar.) per shkak te ketyre njollave  nga e kaluara e tij, ai do te jete kryeheres besnik i urdherave, nga frika e zbulimit te tyre, por edhe nga leverdia dhe interesi te cilin ia sjell roli i Presidentit. Kuvendi te delegateve i takon qe te zgjedhe dhe mbroje Presidentin, pusht eti i te cilit do te behet cak i te gjitha sulmeve. Por ne, per ta mbrojtur, do t'ia japim te drejten te thirret drejtperdrejt ne emer te popullit, per t'i ikur plebishitit, pa ndermjetesin e perfaqesuesve te popullit, sepse populli eshte sherbetori yne i verber. Presidentit ne do t'i japim te drejten te shpalle gjykaten e larte. Kete te drejte do ta arsyetojme me faktin se Presidenti, si shef i ushtrise, mund te disponoje me ushtrene per mbrojtjen e kushtetutes republikane, pasi ai eshte perfaqesues i kesaj kushtetute. Me kete eshte e qarte se me nje qeverisje te tille, celesi i shenjte do te jete ne duart tona. Askush pos nesh nuk do te mund te sundoje me pushtetin ligjevenes.

 

 

Kushtetuta e re demokratike

 

 

Per me teper, Kuvendi do t'i mirret e drejta e interpelances mbi masat te cilat do t'i ndermarre qeveria, me aresyetimin e mbrojtjes se sekretit politik, per te cilen do te jete pergjegjes Presidenti. Numri i deputeteve te popullit, sipas kushtetutes se re, do te vihet ne minimumin, qe do te zvogeloje rritjen e epsheve politike. Por, nese epshet do te merrnin zjarr ne Kuvend, ne do te kemi gjithmone te drejte per t'iu drejtuar popullit qe perben shumicen. Presidenti i republikes do te kete privilegj te emeroje kryetaret dhe nenkryetaret e Kuvendit dhe te Senatit. Ne do te punojme qe  mbledhjet e panderprera parlamentare te zgjasin me muaj. Pos kesaj, Presidenti i shtetit, si shef i pushtetit ekzekutiv, do te kete te drejte te therrase apo shperndaje kuvendet parlamentare, dhe, ne rast te shperndarjes, te shtyje thirrjen e Kuvendit te ri parlamentar. Per te mos e tejngarkuar pergjegjesine e Presidentit, nepermes urdheresave te tij, do t'i bindim ministrat dhe zyrtaret e tjere qe e rrethojne, te kalojne mbi ato, duke i zevendesuar me veprime vetjake. Ata do te marrin nganjehere pergjegjesine ne vend te tij. Kete rol ne do t'ia rekomandojme ne vecanti Senatit, Keshillit shteteror dhe Kabinetit ministror. Presidenti i republikes do t'i debatoje ligjet ekzistuese ne menyre te ndryshme, ashtu si duam ne. Ne rast nevoje, ia do te mund te beje anullimin e tyre. Ai do te propozoje ligjet e perkoshme dhe ndryshimet kushtetuese, vetem nese keto masa i arsyeton me nje interes me te madh shteteror.

 

 

 

Kalimi ne autokraci

 

 

Me keto mjete, hap pas hapi, do t'i shfuqizojme te ghitha ato qe kemi qene te detyruar t'i vendosim, dhe, dhe kur te vije ora e jone per t'i zevendesuar qeverite e tyre me qeverine tone autokratike, do ta shfuqizojme, pa u verejtur, cdo kushtetute.

 

 

Shpallja e Sovranit Fuqiplote

 

 

Mund te ndodhe qe Sovrani yne te pranohet sovran boteror, para shfuqizimit te kushtetutave. Ky pranim mund te vije si rezultat i deshperimit nga trazirat dhe renja morale e qeverive, kur popujt te brohorisin:" Poshte te gjithe, duam vetem nje lider, mbretin e botes, qofte i gjakut sionist, i cili do te dije te na bashkoje dhe te shmange shkaqet e percarjes sone: kufijte, fete dhe borxhet e popujve; duam mbretin i cili, me ne fund, do te na ktheje besimin dhe rendin, ato te cilat nuk po i arrijne qeveritaret dhe perfaqesuesit tane, duke na sakrifikuar gjithmone per interesat e tyre.

 

 

 

Lozhet qe perhapin semundje te ndryshme

dhe te keqijat e tjera

 

 

Dihet mire se si mund te nxiten epshet: duke i trazuar raportet midis popujve dhe qeverive. Keshtu, te gjithe do te dermohen nga percarjet, nga armiqesite dhe luftrat reciproke, nga bajraktarlleqet dhe mundimet e tjera, te cilat i crrenjosin edhe popujt me durim te madh, permes urise e mjerimit, perhapjes se semundjeve te ndryshme, kunderhelmin e te cilave e njohin vetem shkencetaret tane. Duke mos patur rrugedalje tjeter, Gojet do t'i nenshtrohen zoterimit tone financiar e monopolist. Nuk guxojme t'ju japim fryme te lire, sepse do te na prolongohen rezultatet e veprimeve tona te gjertanishme, gje qe nuk shkon ne leverdine tone.

 

 


Post your free ad now! Yahoo! Canada Personals


Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe  i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo:

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

==================================================================

BeqirS | 27 May 03:20 2005
Picon

Politikanet amerikan shpresojne qe zgjedhjet te jene te lira dhe te ndershme

Burns : Shtetet e Bashkuara te Amerikes, si mike e mire e Shqiperise, shpresojne qe zgjedhjet te jene te lira dhe te ndershme

 

 

 

nga BEQIR SINA, Capitol Hill -Washington D.C.

 

 

 

Politikanet amerikan shpresojne qe zgjedhjet te jene te lira dhe te ndershme

 

 

"Rayburn House Office Building"- Washington D.C.:Mbas Senaces se degjimit, zhvilluar dje, ne Capitol Hill - Komitetin per Marredhenie Nderkombetare - te Kongresit, te Merkuren me 18 Maj 2005 ku moren pjese rreth 20 kongresmen amerikan, antare me poste keta, ne Ligjastaturen e 109-te, te Komitetit per Marredhenie Nderkombetare te Kongresit, gazeta jone ne nje prej mjediseve te Capitol Hill, i mori nje opinion te shpejte ndihmes-sekretarit amerikan i Shtetit per çeshtje politike, diplomatit Nicholas Burns.

 

 

      Gazeta, kerkoj te dinte se a kishte ndonje koment ndihmes-sekretari amerikan i Shtetit per çeshtje politike, Nicholas Burns, rreth zgjedhjeve te ardheshme qe priten te mbahen ne Shqiperi. Zoti i Burns, megjithse kishte si teme dite çeshtjen e Kosoves, ne kete takim, shume te rendesishem, me shume deshire u prononcua se: " Shtetet e Bashkuara te Amerikes, jane perkrahes i forte i integrimit te Shqiperise ne NATO dhe ne institucione te tjera. Populli shqiptar duhet te kuptojne se Shtetet e Bashkuara te Amerikes, si mike e mire e Shqiperise,  shpresojne qe zgjedhjet te jene te lira dhe te ndershme.

 

     " I vlersojme larte marredhen'jet e mira qe kemi me Shqiperine, tha ai duke shprehur respektin e ketyre marredhenjeve deshirojm qe Shqiperia me ndhimen tone, te jete sa me shpejt antare e NATO-s dhe e te gjitha strukturave Evropiane. Vlersojm lart kontributin qe ka dhene Shqiperia, pas ngjarjeve te 11 shtatorit 2001 si dhe pjesmarrjen e saj ne koualicioin nderkombetar kundra terrorzmit ne Irak.

 

 

 

       Ne kete kuader edhe zgjedhjet ne Shqiperi, po i shohim si shume te rendesishme, duke kerkuar qe ato te jene me te vertet te lira, te ndershme dhe te drejta. Ky besoj se eshte nje proces qe kerkon shume vemendje dhe nje test i mire per demokracine ne keto zgjedhje. Shqiptaret, kane mundesi qe kesaj rradhe te mbajne zgjedhje me te vertet te lira te ndershme dhe te drejta.  Me lejo qe me ane te gazetes suaj te pergezoj dhe kongresmenin Engel, per punen e madhe qe ka bere per disa vjet dhe po bene per gjithe çeshtjen shqiptare Kosoven dhe Shqiperine, theksoj ndihmes-sekretari amerikan i Shtetit per çeshtje politike, Nicholas Burns.

 

 

      Po, i pyetur nga gazetaret shqiptar ne SHBA-s, ne nje moment te veqant, kur shqiptaret e Amerikes po nderojne shpetimin e hebrenjve nga Shqiptaret para 60 vjeteve si dhe festoje me kete raste edhe 15 vjetorin e krijimit te Lidhjes Qytetare, kongresmeni demokrat Lantos u shpreh se : " zgjedhjet e parlamentare ne Shqiperi, shihen ashtu si edhe gjithe bashkesia nderkombetare. Pra, si nje raste te mire ku Shqiperia, ka mundesi te zhvilloj zgjedhje te lira e te ndershme. Duke deshmuar se me te vertet deshiron te hyje ne "familjen" Evropiane.

 

 

 

          Nje nga anetaret e Kongresit Amerikan Eliot Engel - mik i shquar i shqiptarve dhe njohes i mire i çeshtjeve shqiptare thote se menyra me e mire per te garantuar vazhdimesine e marredhenieve te mira mes Shqiperise dhe Shteteve te Bashkuara do te ishin zgjedhje te lira dhe te drejta ne korrik. Zoti Engel i ka bere keto komente gjate nje interviste per "Zerin e Amerikes", dje duke thene se ne se votimet e ketij viti nuk jane te rregullta, Shqiperia do te bente hapa mbrapa ne rrugen e integrimit euro-atlantik. Ligjvenesi Eliot Engel eshte njeri prej autoreve te rezolutes per zgjedhjet ne Shqiperi qe u paraqit dje ne Dhomen e Perfaqesuesve. Rezulota eshte paraqitur njekohesisht edhe ne Senat. Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe  i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo:

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

==================================================================


Gmane