SadovnikovAV | 1 Oct 14:11 2008
Picon

Question about startxwin.sh

Hello!
I have installed cygwin on my pc and now i want to run xserver.
When i run the script startxwin.sh , i can see in the terminal window
a string such as "winProcSetSelectionOwner - Clipboard not yet started, 
aborting."
And at this point the process of loading xserver was stopped.
And when i start "startx", i see next output:

Contact: cygwin-xfree <at> cygwin.com

XWin was started with the following command line:

X :0 -multiwindow -clipboard

_XSERVTransSocketINETCreateListener: ...SocketCreateL
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: server already

Fatal server error:
Cannot establish any listening sockets - Make sure an
winDeinitMultiWindowWM - Noting shutdown in progress

Can you help me start x11 on cygwin? And what i do incorrectly.

ps: now i want to install x11 on cygwin in order to use gnuplot on this 
platform.

Thank you. With best wishes, Sasha from Saratov (Russia).

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
(Continue reading)

SadovnikovAV | 1 Oct 14:40 2008
Picon

One little note about my previous question.

Hello!
I run ./xinitrc and by now startx
and see following messages? but  nothing like x server appear. Only this 
message:

$ startx

Welcome to the XWin X Server
Vendor: The Cygwin/X Project
Release: 6.8.99.901-4

Contact: cygwin-xfree <at> cygwin.com

XWin was started with the following command line:

X :0 -multiwindow -clipboard

_XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
winValidateArgs - g_iNumScreens: 1 iMaxConsecutiveScreen: 1
(II) XF86Config is not supported
(II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more information
winDetectSupportedEngines - Windows NT/2000/XP
winDetectSupportedEngines - DirectDraw installed
winDetectSupportedEngines - DirectDraw4 installed
winDetectSupportedEngines - Returning, supported engines 00000007
winSetEngine - Multi Window or Rootless => ShadowGDI
winAdjustVideoModeShadowGDI - Using Windows display depth of 32 bits per 
pixel
winAllocateFBShadowGDI - Creating DIB with width: 1280 height: 1024 
depth: 32
(Continue reading)

Blake Thomas Andrew | 3 Oct 20:04 2008
Picon

AltGr works with only one key

Hi

I can't do | <at> \{}[] in X (they all need the AltGr key), but I can do #
perfectly, with the AltGr key. (It's the 3 key with AltGr)

I have a Toshiba laptop running Vista. I used to have a Toshiba with
XP and Cygwin X and never had this problem.

The non-X bash terminal window works fine.

Here's a sequence from xev where I press down the AltGr key, then
press and release the 1 key, then press and release the 2 key, then
press and release the 3 key and then release the AltGr key:

KeyPress event, serial 24, synthetic NO, window 0xe00001,
    root 0x3e, subw 0x0, time 4562077, (71,548), root:(146,643),
    state 0x0, keycode 37 (keysym 0xffe3, Control_L), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyPress event, serial 24, synthetic NO, window 0xe00001,
    root 0x3e, subw 0x0, time 4562077, (71,548), root:(146,643),
    state 0x4, keycode 113 (keysym 0xfe03, ISO_Level3_Shift), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyPress event, serial 24, synthetic NO, window 0xe00001,
    root 0x3e, subw 0x0, time 4564542, (71,548), root:(146,643),
(Continue reading)

renjitht | 4 Oct 07:57 2008
Picon

Troubleshooting

Hi,
I am facing some problems while starting cygwin.I tried installing with
different mirror sites but all are giving the same result.This is I
attached as ppt.Please help me to solve this problem.

Thanks in Advance,
Renjith Thomas
Attachment (CYGWIN ERROR REPORT.ppt): application/vnd.ms-powerpoint, 103 KiB
--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/
yu xuesheng | 6 Oct 01:31 2008
Picon

Re:xwin 6.8.99.901-1: fatal error on vista x64

I must agree with it. Xwin can't work under vista x64. You can see my previous email as

Cygwin and vista 64 bit

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/

Anonymous bin ich | 6 Oct 22:48 2008
Picon

Problem using German layout

Hi!

I just installed cygwin on a laptop with german layout. I have two problems:

1) I have to press "~" two times to have it shown. This has been
happening since several days.
2) I created a new account today (the older one had "space" in the
login name, and every script using $HOME variable would die), and
installed a couple of programs (including powertoys) and now once I
press the AltGr key, the whole keyboard layout changes to something
bizzare! Pressing a gives f, and most keys don't work.

I am sure this is a known and solvable problem, but I couldn't find
much on google. Any idea what to do? Any other information that I
should give?

PS: Sorry for my poor english.
--

-- 
Regards,

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/

Jason Yee | 9 Oct 23:21 2008

RE: broken install - font fixed


________________________________

From: Jason Yee
Sent: Thursday, October 09, 2008 12:28 PM
To: 'cygwin-xfree <at> cygwin.com'
Subject: RE: broken install - font fixed

resend.

So i had cygwin installed on my system with Unix line endings.  I wanted to change to dos line endings, so i did a
reinstall using the same locally downloaded package with dos line endings.  installed version was
downloaded to a local directory from the xmissions site on a windows xp system.

http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html#q-error-font-eof <http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html#q-error-font-eof>

I tried the steps laid out in your faq.

$ mount
C:\cygwin\bin on /usr/bin type system (textmode)
C:\cygwin\lib on /usr/lib type system (textmode)
C:\cygwin on / type system (textmode)
c: on /cygdrive/c type system (textmode,noumount)
p: on /cygdrive/p type system (textmode,noumount)
z: on /cygdrive/z type system (textmode,noumount)

$ umount /usr/X11R6/lib/X11/fonts/
umount: /usr/X11R6/lib/X11/fonts/: No such file or directory

And then reinstalling the x11 packages from setup.exe.
(Continue reading)

Larry Hall (Cygwin X | 10 Oct 00:16 2008

Re: broken install - font fixed

Jason Yee wrote:
> 
> ________________________________
> 
> From: Jason Yee
> Sent: Thursday, October 09, 2008 12:28 PM
> To: 'cygwin-xfree at cygwin dot com'
       ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
<http://cygwin.com/acronyms/#PCYMTNQREAIYR>.  Actually, there's no reason
to quote header lines at all.  Avoid this and you don't need to do anything
else.

> Subject: RE: broken install - font fixed
> 
> 
> resend.

Yeah, I think that's obvious given the headers you included above.

> So i had cygwin installed on my system with Unix line endings. I wanted
> to  change to dos line endings, so i did a reinstall using the same locally
> downloaded package with dos line endings. 

Did you have a _really_ good reason for doing this?  Did you know for
sure that doing this was going to address a need you had?  Are you
willing to accept the consequences of installing this way?  If not,
I'd recommend wiping your installation again and reinstalling with
UNIX line endings.  Installing with DOS line endings is highly
discouraged (the 'setup.exe' that will be used for the upcoming 1.7
version doesn't offer the option at all because it is such a bad
(Continue reading)

ludo | 13 Oct 11:21 2008
Picon

how to recompile XWin.exe ?

I want to recompile XWin.exe but I can't find the correct source files

could you give a ULR on a tarball or a CVS / SVN / GIT ... path on the 
repository into x.org or cygwin.com or ...

I have tried without success :
    * git repository on x.org : target cygwin can't be build
    * cygwin source tarball of release 6.8.99.901 : 'xrx' program is 
missing in the archive

any idea ?
thanks

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/

mallikarjun reddy | 15 Oct 14:01 2008
Picon

Regarding installation of X11 server in my Laptop with Windows Vista home basic OS

---------- Forwarded message ----------
From: mallikarjun reddy <gmreddy213 <at> gmail.com>
Date: Wed, 15 Oct 2008 03:32:02 +0530
Subject:
To: cygwin-xfree <at> cygwin.com

Dear Sir,
              I,G Mallikarjun Reddy, am a student of B.Tech final year
studying in National Institute of Technology,Warangal.I want to
install Magic VLSI design tool in my Laptop which has Windows Vista
Home Basic as its Operating System.So I installed Cygwin by following
the instructions as given in the following site
                      http://opencircuitdesign.com/cygwin/tcltk.html
But I couldn't get X11 server installed though I followed the steps
perfectly. Please give me a solution regarding this.

                    Thanking you,in anticipation.
Yours faithfully,
Mallikarjun

--

-- 
mallikarjun

--
Unsubscribe info:      http://cygwin.com/ml/#unsubscribe-simple
Problem reports:       http://cygwin.com/problems.html
Documentation:         http://x.cygwin.com/docs/
FAQ:                   http://x.cygwin.com/docs/faq/

(Continue reading)


Gmane