Mang AsKa | 7 Apr 02:51 2014
Picon

Re: [kabuyutan] Ceuk Ua Sas, Maca Urang Sunda?



Hatur nuhuuuns Kang AP,

Tah leres kanggo ngabeberah manah aya Ir. H. Juanda nya.... Malah di Surabaya wae Bandara dinamian Juanda hehehe. Kakoncara ieu nami teh... Mun jaga kaparengan kawin deui terus boga budak lalaki ti nu anyar bade dinamian Juanda ah hahaha. (Punten imel ieu tong diwartoskeun ka pun bojo wkkkk).

Pa Umar kantos Wapres jaman Suharto namung rupina namina dugi ka ayeuna rada kirang nyongcolangnya :((. Tapi alhamdulillah namina tos janten nami jalan di Sumedang. Jalan Raya Situraja Darmaraja dugi ka Wado dinamian Jl. Umar Wirahadikusumah.

Saleresna anu parantos Janten Presiden aya namung Presiden Darurat tea mung sababaraha bulan xixixi... Mr. Sjafrudin Prawiranagara Urang Banten tea anu teras kulantaran ngiringan PRRI jadi weh ngerelep namina hehehe.

Ciiik ayeuna urang list tokoh anu gaduh teureuh Sunda anu mucunghul ka publik saha wae nya?

- Eep Saefullah ayeuna saurna ngiring janten TimSes Jokowi nya?

- Ridwan Kamil ti Bandung Walikota Bandung?

- Ahmad Heryawan Gub Jabar.

- Rieke Dyah Pitaloka PDIP.

- Dede Yusuf kamana ayeuna nya? Ngerelep geuning?

Tah anu jadi kapanasaran... Enya Urang Sunda anu beunghar saha nya? Maksudna anu beunghar pisan lah...

Sandiaga Uno... Tapi gosipna eta mah Ali Baba euy... Sami sareng Chaerul Tanjung jadi teu kaitung lah... Boneka tea... Tapi ngeunah oge jadi boneka na nu beunghar mah nya jadi kabawa beunghar hahahaha.

Ari tinu ngaran mah Grup Suryajaya tah ngaran Sunda hehehe... Tapi sigana maranehna teu ngarasa jadi Urang Sunda jadi teu kaci diaku mah hahahaha. Jeung deuih pan eta mah puguh Etnis Tionghoa lain Etnis Sunda hehehe.

Ari Grup anu boga pom bensin jeung optik eta saha tah?... Halaaah poho ngarana... Tapi sigana henteu kawilang beunghar pisan nya hehehe. Oooh karek inget... Ma'soem Grup tah.

Iman Taufik oge Urang Kuningan lumayan beunghar grup Guna Nusa samemehna di Tripatra jeung PrimaResort Grup tapi henteu beunghar pisan.

Mun teu salah Primajasa jeung Hino eta nu bogana Pituin Tasik... Haji Ade asana mah... Poho euy ngaran lengkepna.
nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com
From: aguspak <at> gmail.com
Sender: kabuyutan <at> yahoogroups.com
Date: Sun, 6 Apr 2014 09:52:18 +0000
To: <kabuyutan <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kabuyutan <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Ceuk Ua Sas, Maca Urang Sunda?

 

Mang Kabayan, punten abdi bade ngiringan...

1) Upami ngadamel daftar urang Sunda kiwari anu pangbeungharna sa Indonesia, kalebet anu disebatkeun ku Forbes, teu acan kapendak namina. Urang Lampung aya: ARB, turunan urang Tionghoa pang seueurna.

2) Upami kontributor anu ngajantenkeun wilayah NKRI buleud ngahiji, ngengingkeun pengakuan dunya: Ir. H. Djuanda, ngalahirkeun Negara Kepulauan. Luas Indonesia nambihanana langkung ti 6 juta km2. Bandingkeun luas daratan mung 1.92 juta km2.

3) Urang Sunda janten Presiden teu acan aya. Tapi Wapres Indonesia tos aya: Pak Umar Wirahadikusumah.

4) Mangga nyanggakeun ukuran empiris anu sanesna :)

Nuhun,

AP

Sent from my BlackBerry®
powered by Sinyal Kuat INDOSAT
From: "Mang AsKa" <dkabayan <at> gmail.com>
Sender: kabuyutan <at> yahoogroups.com
Date: Sun, 6 Apr 2014 05:47:27 +0000
To: Kabuyutan<kabuyutan <at> yahoogroups.com>; Kisunda<kisunda <at> yahoogroups.com>; Baraya_Sunda<Baraya_Sunda <at> yahoogroups.com>; UrangSunda<urangsunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kabuyutan <at> yahoogroups.com
Subject: [kabuyutan] Ceuk Ua Sas, Maca Urang Sunda? [1 Attachment]

 

Nongkod buku tulisan Wa Sas ngeunaan maca urang sunda:
1. Euweuh orientasi kahareup, cuek keur kahareupeun kumaha.
2. Euweuh growth philosphy anu kudu poe isuk leuwih hade ti ayeuna.
3. Cepet nyerah, teu ulet/ tekun, cengeng.
4. Berpaling ke akhirat, tidak ada sukses dunia jadinya menghibur diri dgn harapan.
5. Lamban/ inertia.

Hahahaha mejuuuus geuning Urang Sunda Kiwari.... Ciiik kumaha ceuk pamiarsa sadayana? Naha bener mayoritas Urang Sunda kitu?

nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com



__._,_.___

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/


[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]




__,_._,___
Mang AsKa | 6 Apr 07:47 2014
Picon

Ceuk Ua Sas, Maca Urang Sunda? [1 Attachment]

<*>[Attachment(s) from Mang AsKa included below]

Nongkod buku tulisan Wa Sas ngeunaan maca urang sunda:
1. Euweuh orientasi kahareup, cuek keur kahareupeun kumaha.
2. Euweuh growth philosphy anu kudu poe isuk leuwih hade ti ayeuna.
3. Cepet nyerah, teu ulet/ tekun, cengeng.
4. Berpaling ke akhirat, tidak ada sukses dunia jadinya menghibur diri dgn harapan.
5. Lamban/ inertia.

Hahahaha mejuuuus geuning Urang Sunda Kiwari.... Ciiik kumaha ceuk pamiarsa sadayana? Naha bener
mayoritas Urang Sunda kitu?

nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com

<*>Attachment(s) from Mang AsKa:

<*> 1 of 1 Photo(s)
https://groups.yahoo.com/neo/groups/Baraya_Sunda/attachments/115713119;_ylc=X3oDMTJyOTQ1Y2MzBF9TAzk3MzU5NzE0BGdycElkAzEzNzQ3MDg1BGdycHNwSWQDMTcwNTMyOTcyOQRzZWMDYXR0YWNobWVudARzbGsDdmlld09uV2ViBHN0aW1lAzEzOTY3NjMyNzA- 
  <*> IMG-20140406-15727.jpg

------------------------------------

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/

[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]Yahoo Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/Baraya_Sunda/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/Baraya_Sunda/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    Baraya_Sunda-digest <at> yahoogroups.com 
    Baraya_Sunda-fullfeatured <at> yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    Baraya_Sunda-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo Groups is subject to:
    https://info.yahoo.com/legal/us/yahoo/utos/terms/

Mang AsKa | 6 Apr 03:47 2014
Picon

Re: Cargill, Ngembangkeun Leuit di Amrik nepi ka Endonesa - Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda



Hahahaha heueuh Kang... Nyakitu sigana ngan saukur bisa diigelan jaman wkkk... Kasesered weh ku jaman... Tong boroning inovasi... Dalah ngalarapkeun prinsip titinggal karuhun wae nyaeta Leuit/ Reserve/ Nabung henteu bisa.... Beak ku konsumsi weh hehehe.

Di nagara batur mah kredit ka Bank teh keur produksi supaya duitna muter jeung berlipet make konsep LEVERAGE tea alias daya ungkit hehehe.... Ari di urang kredit ka Bank keur konsumtip hahaha. Jadi ekonomi nagara dibiayaan ku sektor konsumtip lain ku produksi hehehe.

Malah kadieu na keun Umroh oge bisa kridit hehehe.
nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com
From: TirtaCW <at> yahoo.com
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Sun, 6 Apr 2014 00:33:19 +0000
To: <kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kisunda] Cargill, Ngembangkeun Leuit di Amrik nepi ka Endonesa - Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda

 

Tanda kagagalan ngigelan jaman urang sunda kiwari kitu? Copy paste karuhun henteu, inovasi lebeng...

Powered by Telkomsel BlackBerry®
From: "Mang AsKa" <dkabayan <at> gmail.com>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Sun, 6 Apr 2014 00:29:05 +0000
To: Kisunda<kisunda <at> yahoogroups.com>; UrangSunda<urangsunda <at> yahoogroups.com>; Baraya_Sunda<Baraya_Sunda <at> yahoogroups.com>; Kabuyutan<kabuyutan <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: [kisunda] Cargill, Ngembangkeun Leuit di Amrik nepi ka Endonesa - Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda

 

Tah matakna di Sunda make ujug-2 aya undak usuk basa... Anu tadi egaliter ka kolot, ka saha wae sarua jadi dibeda-2 jadi FEODAL... Tidinya sigana mulai lemah mental urang sunda teh... Baheula mah pan Urang Sunda siga Amrik xixixi... Rek ka kolot nya sarua wae nyebut the... Sia jeung Aing... Kadieukeun dipersepsikeun anu kitu teh KASAR halaaaah :((. Terus make kudu aya bahasa keur Gegeden sagala :(.

Kamari Mamang nempo... Cargill.com eduuun eta perusahaan Agribisnis anu lumayan badag pisan.... Ternyata manehna pausahaan Amrik keluarga Cargill anu mimiti ngembangkeun jeung motekarkeun konsep LEUIT / RESERVE... STORAGE... Jadi manehna mimiti usahana Nyimpen biji-bijian hasil panen dina Gudang... Ieu pan leuit pisan!!! Toong geura sok About Cargill terus aya Timeline History-na.

Sok Urang Sunda jaman baheula pan ngabagi hasil Tatanen teh jadi tilu... Anu kahiji keur kabutuhan sapopoe diasupkeuna ka GOAH eta anu dipake keur masak, jrrd. Terus anu kadua dipilih anu alus keur dipelakeun deui. Terus anu Katilu disimpen ka LEUIT keur RESERVE. Tah matakna aya istilah jalma anu sukses teh buncir leuit, loba duit, tara pailit hahaha.

Nyakitu sok jaman ayeuna mah pan pas panen langsung dijual keur nyumponan kabutuhan... Malah sabagian mah ti samemehna keun geus diijon :((. Jadi rek teu mejuuuus kumaha ekonomi urang... Da nyakitu prinsip-2 ajaran ti karuhun teu dilaksanakeun!

nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com
From: TirtaCW <at> yahoo.com
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Sat, 5 Apr 2014 04:36:25 +0000
To: <kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 

Cenah nu ngajajah urang sunda oge jawa mah ningrat/priyayina heu heu...

Powered by Telkomsel BlackBerry®
From: "Mang AsKa" <dkabayan <at> gmail.com>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Fri, 4 Apr 2014 00:48:28 +0000
To: Kisunda<kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 

Nya teu jauh beda pan Sunda oge dijajah Walanda... Malah pusatna pengjajahan Walanda pan di Tatar Sunda... Batavia... Bogor... Bandung.

Ieu pan ngomong dina raraga Susundaan... Bangsa Sunda kumaha bisa menyat... Mental lemah Urang Sunda ieu kudu digedor supaya ulah hayoh wae kadeseh hehehe.

nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com
From: TirtaCW <at> yahoo.com
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Fri, 4 Apr 2014 00:05:56 +0000
To: <kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 

Sapuk da nu ngarasa Indonesia dijajah 3,5 abad mah ngan urang jawa nu ngarasa Indonesia teh Nusantara nu bogana Majapahit. Tah buku sajarah lolobana dijieun ku urang jawa, mun urang aceh nu nulis mah pasti beda.

Powered by Telkomsel BlackBerry®
From: Ahmad Hazairin <don_febi <at> yahoo.de>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Fri, 4 Apr 2014 00:52:50 +0100 (BST)
To: Kisunda<kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 

Mang Aska:
"Sigana nyakitu tea tadi Mamang kadatangan Kang Rahman ti Walanda memang asa teu asup akal Indonesia anu sakitu gede-na jeung penduduk sakitu lobana bisa eleh dijajah ku Bangsa Walanda anu nagarana leuwih leutik ti jawa barat :((... Ku pausahaan walanda deuih haduuuuuh!!!"

Tapi sabenerna sih mang, pan jaman panjajahan walanda mah Indonesia sabagai nation-state (bangsa-negara) can aya.  Justru ayana Indonesia sabagai nagara teh kulantaran pangaruh jajahan walanda, di mana aya parasaan sanasib sapananggungan, jadi weh ngajadi nilai-nilai kabangsaan.  Da lamun teu dijajah walanda mah can puguh nagara Indonesia anu gedena jiga ayeuna bakal jadi hiji nagara, bisa wae ngawelas nagara tah....  :)

Jadi lamun di sebut Indonesia sabagai nagara dijajah ku walanda, nya kuduna diitung tina agresi militer walanda saenggeus 17 Agustus 1945.  Da saencan tanggal eta mah can aya Indonesia sabagai nation-state.  Malahan mah eta kamari sempet aya anu ngomongkeun KNIL; aki teges pisan kuring mah di Garut maotna ditembak ku KNIL, tah eta saenggeus aya Indonesia da geus taun 1949.  Matak mun aya deui KNIL bejaan, ku aing rek dibabad, ha ha ha......

Febi
===

Mang AsKa <dkabayan <at> gmail.com> schrieb am 0:35 Freitag, 4.April 2014:
 
Inalillahi wa ina ilaihi rojiun... Ngiring bela sungkawa jeung prihatin ka Bah Engkus sakulawargi oge sadaya Umat Ageman Sunda anu dikekeyek ku Ageman Mayoritas anu ngaku Islam anu salah kaprah dina ngalaksanakeun nana :((. Duka kunaon puguh naha bet Ageman Islam anu katempo ayeuna mah bet BERINGAS naon sundananya :((.... Lamun ngadangu caritaan Rosul mah apanan Islam teh endah... Pinuh ku toleransi... Rahmatan lil alamin... Tapi geuning prak-2anna mah bet kitu... Silih baledog, silih paehan, silih duruk? Islam naon anu kitu?
Boa-2 kusabab kitu nya Kabuyutan Cipaku teh rek dieleb ku Jaman Suharto :((... Da nyakitu Karomah Aji Putih Situs Cipeueut mah apanan Baduy-na Sumedang :((. Jadi ngahaja dijieun Jatigede supaya dikeueum supaya beak tapak lacak titinggal karuhun teh :((. 800 Kabuyutan ~ Sasaka Domas (800 tempat suci) teh nyakitu ngeureuyeuh ku pamarentah sorangan diancur leburkeun :((.

Sigana nyakitu tea tadi Mamang kadatangan Kang Rahman ti Walanda memang asa teu asup akal Indonesia anu sakitu gede-na jeung penduduk sakitu lobana bisa eleh dijajah ku Bangsa Walanda anu nagarana leuwih leutik ti jawa barat :((... Ku pausahaan walanda deuih haduuuuuh!!! Salah sahiji cara ngajajah Nagri Urang teh carana kitu Dirusak heula Cultural jeung Spiritual Heritage-na... Carana diganti Ancient Education Systemna dirobah ganti ku nu anyar, nyaritakeun yen nu anyar leuwih alus... Anu baheula goreng. Antukna leungit kepercayaan dirina.... Tidinya mulai tah jadi bangsa lemah... Epes meer... Kumeok memeh dipacok... Loba kasieun anu antukna elehan. Ciri-cirina nyakitu tina ngaran weh.... Boga budak ayeuna diaranan lamun henteu Arab nya Bule hehehe. Susundaan geus euweuh ajen inajenna dina pasualan ngaran budak euy. Geus jarang sigana budak ayeuna diaranan Asep wkkkk.

Kakara sigana ayeuna Sunda mulai nanjeur saeutik dina kampanye pulitik loba banner anu make bahasa Sunda euy.

Jadi keur nanjeurkeun kasundaan penting pisan ngajaga ngariksa kabuyutan anu aya... Da nyakitu eta pisan bukti nyata anu bisa numbuhkeun kepercayaan diri bangsa teh. Mulai ngeureuyeuh deui bisa ngawangun peradaban tea.
nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com
From: engkus ruswana <engkusruswana <at> yahoo.com>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Thu, 3 Apr 2014 20:23:12 +0800 (SGT)
To: kisunda <at> yahoogroups.com<kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Bls: Bls: Bls: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 
Kieu kang Tirta, simkuring lain make kacamata negatif, tai didieu kuring rek nyaritakeun nu kaalaman ku kuring, kolot kuring jeung nu kasaksi dialaman ku dulur kuring. Diantarana kajadian nu kaalaman jeung kasaksi ku kuring pribadi, kieu:
Taun1952 bapa jeung indung kuring jeung sabaraha urang babaturan kolot kuring di Panjalu diancam rek dibunuh ku DI/TII sabab dianggap Kafir, nya kapaksa kabur ngumbara di Bandung, terus warga nu saageman jeung bapa kuring di Ciparay taun 1954 nu keur latihan karawitan, padepokanna dikonci tiluar terus sakurilingna dibanjur ku minyak tanah terus diduruk ku DI, nya kulantaran wangunan tina bilik atuh gancang pisan kahuruanna, nu bisa norobos kaluar ti bangunan nya terus disampakkeun bedog ku nu ngajaga di luar..... ahirna korban tiwas 23 urang (dokumen fotona nu resmi ti Kantor Sosial harita aya di kuring),

Nincak di jaman Orba sanggeus kajadian PKI, nya loba panganut ajaran Sunda ieu di-PKI-keun, nya ahirna loba nu arasup agama, tapi tetep cicing di organisasi nu disebut organisasi kabatinan/kapercayaan (Perjalanan). Najan kitu kulantaran loba nu masih keneh nyepeng ajaran kapercayaan, taun 1970an di sababaraha tempat dibubarkeun ku BAKORPAKEM sabab dianggap aliran sesat diantarana organisasi nu aya di Subang, di Majalengka jeung di Sumedang, dipaksa kudu milih agama. Taun 1980an, 40 warga di Naringgul Cianjur dipanggil ku Koramil alatan MUI kacamatan Naringgul nyebutkeun aya warga teu beragama nu mungkin aya hubungan jeung PKI.... harita 40 warga lalaki-awewe ditahan jeung unggal powe digarang ku panonpowe di lapangan bola, malah salah sahiji tokohna Ibu Iyar (kieari geus jenat) beungeutna didagorkeun kana tihang gawang, nepi ka rontok waosna....... eta 40 warga ahirna dihampura tapi kudu asup Islam, kalayan unggal waktu sholat dicek ngalakonan-henteuna, oge dina waktu jumaahan jeung waktuna puasa. Sapopoe eta warga nu-40 teu tenang hirupna, sabab terus dimonitor, mun aya perlu atawa hayang nyaba ka Bandung kudu susulumputan.

Sabagian warga jeung turunanna di Naringgul masih "trauma" nepi ka kiwari, sok sanajan pengawasan, geus teu ketat jiga jaman sacan Reformasi. 

Soal hak-hak sipil, panganut/warga kabatinan teu bisa kawin sacara sah mun teu nganut agama. Nya ahirna kapaksa kudu asup agama, sabagen nu embung kawin liwat agama, nya kapaksa jadi dianggap kumpul kebo sok sanajan kawinna make tatacara adat Sunda, nya anak nu lahir oge dianggap anak haram, bisa boga akte lahir tapi ukur dicantumkeun ngaran indungna, bapana mah teu meunang diasupkeun

Kuring sorangan di Kota Bandung taun 1983, ngajukeun permohonan kawin ka Catatan Sipil Kota Bandung. Tapi ditolak, ngan untung di Kabupaten Bandung bisa, nya pipamajikaneun dipindahkeun heula ka akina di Rancaekek.... nya ahirna bisa kawin di Catatan Sipil..... Tah di Taun 1986 resmi sakabeh perkawinan nu teu liwat agama dilarang, Nya adi kuring nu kawin dina taun 1990 ditolak ku Catatan Sipil Kab. Bandung. Terus kuring sakulawarga ngajukeun gugatan ka PTUN... di PTUN meunang, KCS keukeuh nolak ngajukeun banding.... Dina Banding adi kuring dimeunangkeun deui, KCS ngajukeun kasasi....pleng teu aya kaputusan ti MA, nya atuh adi kuring terus nyandang kawin teu sah jeung anakna meunang julukan anak haram nepi ka taun 2007 sanggeus kaluar UU-23/2006 tentang Administrasi Kependudukan jeung kaluar PP-37/2007 kakara para penghayat kapercayaan (panganut agama pribumi) meunang kawin sacara sah make perkawinan adat... Kaputusan MA oge karek dikaluarkeun taun 2007.

Hak lianna, waktu indung kuring ninggalkeun dunya (pupus) taun 2004, kulantaran kabeh kulawarga sapuk deuk dimakamkeun di pamakaman kampung (sabenerna makam kulawarga) di Panjalu, supaya deukeut jeung indungna indung kuring (nini). Harita geus meunang idin ti Lurah/Tua Kampung.... tapi barang nepi ka pamakaman ku masarakat ditolak, ku dasar alesan indung kuring lain muslim... padahal eta pamakaman teh sajarahna lahan pamere ti buyut kuring...... nyaharita geunjleung. layon indung kuring teu bisa dikubur... nu ahirna ku Ustadz didinya (masih rerehan dulur keneh), dicokot jalan tengan Layon indung kuring dibawa ka Masigit terus disholatan, karek bisa dikubur....

Hal lianna soal di sakola murid-murid penghayat diwajibkeun nyokot pelajaran jeung dididik agama, teu meunang diajar pelajaran kapercayaan (agama lokal), nu teu jarang ahirna si budak jadi boga anggapan ageman kolotna teh sesat, nya ahirna hubungan anak jeung kolot soal ageman jadi teu nyambung.

Tah kitu diantarana, mud dibeberkeun kajadian-kajadian nu dialaman ku kuring jeung dulur-dulur warga kuring moal cukup sapoe kuring nulisna...

Soal PNS, memang loba oge nu ngandelkeun gaji jeung pendapatan resmi, ngan tangtu hirupna sederhana pisan, ceuk istilahna mah cukup ukur dahar jeung pake.... Kuring loba pangalaman di lingkungan PNS, ti taun 1980-1983 kuring kerja praktek terus ngahonor di PU, ngan gajih kuring dibayar UNICEF. Terus gawe di konsultan ti taun 1983 nepi ka kiwari, nu hubunganna raket pisan jeung pamarentahan (ps, di pusat.... JAdi kuringusat, provinsi jeung kabupaten/kota).... Jadi kuring apal pisan kumaha perilaku PNS, lain sinis atawa negatif, memang sistim di nagara urang nu teu bener, nepi ka kiwari.
Pada Rabu, 2 April 2014 7:29, "TirtaCW <at> yahoo.com" <TirtaCW <at> yahoo.com> menulis:
 
Kang Engkus pernah keuna naon sih sok resep ngangge kacamata negatif wae. Eta deui, emangna PNS mun hayang hirup normal kudu korupsi? Buka atuh kacamata strereotipna. Mani menyepelekan PNS. Ari bab agama mah ti heubeul asa tetep make kacamata negatif terutama ka islam. Meni asa anteng sunda wiwitan vs sunda islam.
Powered by Telkomsel BlackBerry®
From: engkus ruswana <engkusruswana <at> yahoo.com>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Wed, 2 Apr 2014 03:23:02 +0800 (SGT)
To: kisunda <at> yahoogroups.com<kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Bls: Bls: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 
Mang Aska, hatur nuhun pisan tina sumbang saran soal strategina.
Soal sikap imperior sakanyaho simkuring nitenan dulur-dulur nu ngagem Sunda teu rendah diri tah, malah katingali PD na. Kaasup kuring, dimana wae tempat gawe jeung padumukan, tara susulumputan ka batur gawe atawa ka tatangga, malah sok nembrakkeun maneh yen kulawarga simkuring mah panganut agama pribumi (Sunda)... Tahun 1986 nyoba ngalamar jadi PNS/Depdagri, maksud rek ngetes hayang nyaho ditarima henteuna mun ngaku penghayat kapercayaan (agama pribumi), nya harita lian dites tertulis teh oge di LITSUS jeung diwawancara ku Kolonel/TNI.... harita memang pewawancara rada kageteun soal identitas agama simkuring..... tapi sanggeus wawancara manehna rada ngartieun..... Hasilna kuring lulus ditarima jadi CPNS. Tapi kulantaran maksud ngan nyoba ngetes, jeung kuring apal gajih PNS harita teu mungkin nyukupan pangabutuh hirup kuring jeung anak pamajikan....nya mun hayang hirup normal kudu korupsi... amit-amit.... Nya kuring teu neruskeun jadi PNS.  

Ngaku memang sabagian nu ngagem kasundaan di pasisian/ kampung aya oge nu teu wani nembrak, tapi lain teu PD, tapi aya keneh kasieun dikucilkeun ku masarakat (sanksi sosial)... tapi nuhirup di kota mah umumna PD jeung cuwek tea.

Soal keur ngembangkeun ka hareup memang ageman Sunda aya kalemahan keur kaperluan marketing, nyaeta teu boga perkara nu bakal mikat batur (surga jeung sagala kanikmatan duniawi sarta widadari) nu bakal narik hate... komo keur nu hirup di dunya salawasna susah jeung can boga pamajikan atawa boga pamajikan teu geulis mah.... bakal mikat pisan. Sabab dina ajaran Sunda tujuan pimulangeun ngumbara di dunya teh "Mulih ka Jati, Mulang ka Asal".... dina harti nu asal ti Gusti balik deui ka Gusti, Nu asal ti pangawasa Gusti balik deui ka Pangawasa Gusti, jeung nu asal ti saripati alam balik deui ka Alam. Tujuan ahir pamulangan ingsun nya ka "alam padang pwe panjang nagara tunjung sampurna" nu hening tanpa swara-hampa tanpa wujud-lembut tanpa jasad, sarwa tunggal wisesa... teu aya pangbibita widadari.

Soal ngembangkeun...memang ajaran sunda lain agama dakwah/misionery.... nya paling dina ngumpul-ngumpul jeung dulur sunda teh, iwal paguneman jeung muka wawasan sangkan dulur-dulur teu poho kana "purwadaksina" (purwa=wiwitan; daksina=wekasan).... nya.... rampes loba oge kalangan budak ngora nu geus kacaangan pabalik pikir jadi reueus deui ka elmu luluhur sorangan.

Soal poligami, ceuk ajaran Sunda memang kudu boga pamajikan 4 kalayan adil sacukupna, Tah nu ari pamajikan teh hartina pangancikan (badan sakujur), ari nu ngancikna nya kuring/ingsun tea. Mun ingsun boga pamajikan teu adil, contona loba teuing unsur acining seuneu.... nya badan matak demam, panas nyongkab, nya matak teu genah keur ingsun, mun loba teuing unsur acining angin.... nya matak teu genah asup angin, ... nya kitu deui unsur cai jeung bumi. Jadi parentahna " Pek ingsun geura kawin nyandung ka 4 pamajikan kalayan kudu adil"...... hehehe...

Soal brand/ngaran nu diusung......, nya iwri nu dikenal Suna wiwitan atawa agama Sunda wae, pikeun pusat informasi, memang keur saayeunaeun mah teu nanaon ngumpul di ungal komunitas wae...nu penting boga sumanget jeung babarengan migawe lampah kamanusaan. Perkara masarkeun memangteu gampang, jeung ieu ajaran sakali deui lain agama "ekspansi", soal role model nuju dikeureuyeuh ku maing-masing padepokan/komunitas, kitu oge soal tkoh memang teu berorientasi tokoh. Pon kitu deui perkara buku ajaran, masih can kagarap.

Duh tunduh, ke kasampeur deui
Cag
ER

Pada Sabtu, 29 Maret 2014 9:41, Mang Aska <dkabayan <at> gmail.com> menulis:
Geus ilahar Bah... Nu ngarana minoritas pasti jadi korban hehehe.

Anu menarik Amrik.... Ceuk Babaturan Mamang anu karek balik ti Nebraska... Islam anu jadi minoritas loba oge anu make cadar aman weh di amrik mah.

Tah sigana Ageman Sunda kudu diajar ti Islam dina hal ieu Rosululloh... Kumaha carana anu tadina dianut ku 4-an nepika ayeuna sa milyar leuwih. Kunaon Rosul cerdas soalna manehna boga elmu entrepreneur/ kawirausahaan... Nyakitu make elmu dagang aya marketingna, aya promotionna, jrrd.

Tah sigana kudu kitu Bah... Ageman Sunda mimiti kudu PeDe heula... Keun wae ditandasa oge da geus bakat nu ngarana minoritas mah pasti kitu hehehe... Tempo weh Sunny Vs Syiah... Di Urang nu saeutik Syiah... Nya Syiah anu dikekeyek hehehe... Nya lamun Syiah anu mayoritas sabalikna hehehe. Ayeuna Ageman Sunda pan jadi minoritas kumaha supaya berkembang nya meureun kudu mulai motekar Bah.

Ceuk Mamang strategina kieu:
1. Kudu mulai boga brand/ ngaran... Naha Sunda Wiwitan atawa naon wae... Ari ceuk Mamang mah Sunda Wiwitan panjang teuing nyebutna... Hadena ceuk pun Aki ti Bapa mah da nyebutna Ageman Sunda... Jadi sebut weh Ageman Sunda.

2. Kudu Boga pusat/ tempat pikeun ngumpul jeung pusat informasi. Kudu tempatna nu Strategis gampang diakses timamana jeung boga niley Historis. Ceuk Mamang lokasi anu pas di sekitar Bandung.

3. Kudu mulai marketing/ masarkeun.

4. Kudu boga Role Model / Tokoh.

5. Mulai kudu dijieun sistem na. Tah jaman Rosul mah Islam masih tradisi lisan... Jaman Usman mun teu salah mulai distandarisasi nepika jadi Qur'an. Jadi Ageman Sunda oge kitu... Meureun teu perlu samodel Qur'an anu lumayan panjang. Prinsip-2 cecepengan eta oge bisa dijadikeun standard.

Keula naon deui nya hehehe...

Tah sigana kudu mulai ngurangan perasaan inferior Bah... Artina ngarasa terancam atawa ngarasa ditandasa walopun kanyataan siga kitu teu nyaho oge... Tapi kudu pokus ngeureuyeuh ngembangkeun jeung ngamajukeun. Contona Rosul nya... Dianggap gelo kajeun... Dianggap sesat kajeun... Rek ditandasa oge cuek weh... Terus weh ngeureuyeuh maju... Artina Persistent jeung Konsisten... Teu laku di Mekah... Jig ka Madinah... Kakara geus boga kawasa jeung kuat balik deui ka Mekah :).

Tah Ageman Sunda kudu siga kitu Bah lamun hayang nanjeur deui... Nya target misalna 100 taun ti ayeuna pengikutna 20jt jalma... 1000 taun ti ayeuna misalna 1 milyar jalma jadi kudu make strategi anu jitu :). Lamun nempo cara Mormon mah nyakitu dina raraga supaya cepet ajaranna sumebar POLIGAMI wajib hahaha.

Ke sambung deui... Rek ngajemput barudak ti sakola heula wkkk.

------Original Message------
From: engkus ruswana
To: Kisunda
To: Mang Aska
ReplyTo: engkus ruswana
Subject: Bls: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya
Sent: Mar 29, 2014 06:36

Agama Sunda geus ratusan taun ditandasa, mimiti diserangna Galuh ku Kasultanan Cirebon dibantu Demak nya sabagean taluk jeung terus ngagem Islam (tapi teu satarus persen ninggalkeun kayakinan Sunda), sabagen ngungsi ka sababaraha wewengkon nu ayeuna aya di wewengkon Cigugur Kuningan, Kampung Naga Tasik, Kampung Dukuh Garut, jeung ngulon ka wewengkon Pajajaran. Sanggeus karajaan Galuh ditundukkeun, terus Karajaan Pajajaran diserang ku Kasultanan Banten dibantu Cirebon jeung Demak.... nya kitu deui model di Galuh....sabagean taluk jeung sabagean ngungsi ka wewengkon Kanekes/Baduy. Tah nu teu ngungsi umumna ngaku Islam, bari tetep mertahankeun kayakinan agama Sunda. Maklum kasieunan nya ngajarkeun ajaran Sunda ku cara susulumputan, nepi ka jaman jajahan, nu disebut kalangan kabatinan.  Waktu Indonesia merdeka, karek warani deui nembongkeun diri, sabab dibere lolongkrang ku nagara, nya disebut golongan aliran kapercayaan. Tapi tetep teu eureun ditandasa, waktu jaman DI/TII dikafirkeun nu balukarna loba nu disiksa, diduruk jeung dipaehan...... nincak deui dina jaman reureuh kajadian G30S PKI... oge terus dicap PKI...nya, ahirna lolobana arasup deui ngaku Islam, atawa dipaksa kudu milih agama Islam, iwal nu di Cigugur asup ka Katholik....tapi tetep ari kayakinan Sundana mah teu leungit, ngan generasi anyar jumlahna ngurangan lantaran pendidikan agama di sakola jeung ayana upaya mojokkeun kapercayaan. Ari nu di Baduy mah teu diganggu da jauh ti kota jeung dianggap teu ngabahayakeun.   Dina raraga mertahankeun jeung nanjeurkeun ageman, nya ku cara turun temurun ti kolot ka budak jeung ngayakeun saresehan atawa anjang sono, sulit memang tapi ieu salah sahiji cara bertahan sangkan ieu ageman teu tumpur. Pasantren teu aya, sabab leutik kamampuan jeung loba keneh halangan ti masarakat lantaran balarea masih boga anggapan ieu ajaran patukangtonggong jeung Islam. Lolongkrang nu dibuka ku pamarentah nya liwat organisasi, nya pembinaan warga dipilampah liwat organisasi kapercayaan thd Tuhan YME, di sababarah tempat diwangun Bale Pasewakan pikeun tempat ngumpul jeung pembinaan. Dina KTP ngacu ka UU Adminduk, kolom agama teu dieusi (dikosongkeun), tapi aya oge nu dieusi Kapercayaan. Panganut Sunda Wiwitan babarengan jeung kapercayaan sejenna nu ti Jawa, ti Batak, ti Sulawesi, ti NTT babarengan merjuangkeun hak-hak sipil, nya kiwari geus boga identitas agama (sok sanajan di KTP jeung KK dikosongkeun), bisa kawin resmi dicatet ku nagara (teu kudu ngaku atawa liwat "agama"), kuburan ditempatkeun di TPU, pembinaan jeung pelayanan pamarentah liwat Direktorat Pembinaan Kepercayaan terhadap Tuhan YME dan Tradisi, Ditjen Kebudayaan-Kemdikbud. Upaya agama-agama lokal sangkan diaku jadi agama, can jadi prioritas... tapi nu penting ngaleungitkeun diskriminasi jeung merjuangkeun kasetaraan,tapi baraya ti kalangan LSM jeung Lembaga nagara model Komnasham, Komnas Perempuan jeung lembaga  masarakat model Lakpesdam (generasi muda NU) merjuangkeun sangkan Kapercayaan/agama lokal diaku jadi agama. pun tabe ER Pada Jumat, 28 Maret 2014 23:52, titim supriatim <supriadi_10 <at> rocketmail.com> menulis:   titim supriatim 
Nuhuuuuns,
Mang Asep Kabayan
www.udarider.com

------------------------------------

Yahoo Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/kisunda/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/kisunda/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    kisunda-digest <at> yahoogroups.com
    kisunda-fullfeatured <at> yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    kisunda-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo Groups is subject to:
    https://info.yahoo.com/legal/us/yahoo/utos/terms/









__._,_.___

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/


[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]




__,_._,___
Mang AsKa | 6 Apr 02:29 2014
Picon

Cargill, Ngembangkeun Leuit di Amrik nepi ka Endonesa - Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda



Tah matakna di Sunda make ujug-2 aya undak usuk basa... Anu tadi egaliter ka kolot, ka saha wae sarua jadi dibeda-2 jadi FEODAL... Tidinya sigana mulai lemah mental urang sunda teh... Baheula mah pan Urang Sunda siga Amrik xixixi... Rek ka kolot nya sarua wae nyebut the... Sia jeung Aing... Kadieukeun dipersepsikeun anu kitu teh KASAR halaaaah :((. Terus make kudu aya bahasa keur Gegeden sagala :(.

Kamari Mamang nempo... Cargill.com eduuun eta perusahaan Agribisnis anu lumayan badag pisan.... Ternyata manehna pausahaan Amrik keluarga Cargill anu mimiti ngembangkeun jeung motekarkeun konsep LEUIT / RESERVE... STORAGE... Jadi manehna mimiti usahana Nyimpen biji-bijian hasil panen dina Gudang... Ieu pan leuit pisan!!! Toong geura sok About Cargill terus aya Timeline History-na.

Sok Urang Sunda jaman baheula pan ngabagi hasil Tatanen teh jadi tilu... Anu kahiji keur kabutuhan sapopoe diasupkeuna ka GOAH eta anu dipake keur masak, jrrd. Terus anu kadua dipilih anu alus keur dipelakeun deui. Terus anu Katilu disimpen ka LEUIT keur RESERVE. Tah matakna aya istilah jalma anu sukses teh buncir leuit, loba duit, tara pailit hahaha.

Nyakitu sok jaman ayeuna mah pan pas panen langsung dijual keur nyumponan kabutuhan... Malah sabagian mah ti samemehna keun geus diijon :((. Jadi rek teu mejuuuus kumaha ekonomi urang... Da nyakitu prinsip-2 ajaran ti karuhun teu dilaksanakeun!
nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com
From: TirtaCW <at> yahoo.com
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Sat, 5 Apr 2014 04:36:25 +0000
To: <kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 

Cenah nu ngajajah urang sunda oge jawa mah ningrat/priyayina heu heu...

Powered by Telkomsel BlackBerry®
From: "Mang AsKa" <dkabayan <at> gmail.com>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Fri, 4 Apr 2014 00:48:28 +0000
To: Kisunda<kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 

Nya teu jauh beda pan Sunda oge dijajah Walanda... Malah pusatna pengjajahan Walanda pan di Tatar Sunda... Batavia... Bogor... Bandung.

Ieu pan ngomong dina raraga Susundaan... Bangsa Sunda kumaha bisa menyat... Mental lemah Urang Sunda ieu kudu digedor supaya ulah hayoh wae kadeseh hehehe.

nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com
From: TirtaCW <at> yahoo.com
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Fri, 4 Apr 2014 00:05:56 +0000
To: <kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 

Sapuk da nu ngarasa Indonesia dijajah 3,5 abad mah ngan urang jawa nu ngarasa Indonesia teh Nusantara nu bogana Majapahit. Tah buku sajarah lolobana dijieun ku urang jawa, mun urang aceh nu nulis mah pasti beda.

Powered by Telkomsel BlackBerry®
From: Ahmad Hazairin <don_febi <at> yahoo.de>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Fri, 4 Apr 2014 00:52:50 +0100 (BST)
To: Kisunda<kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Re: [kabuyutan] Re: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 

Mang Aska:
"Sigana nyakitu tea tadi Mamang kadatangan Kang Rahman ti Walanda memang asa teu asup akal Indonesia anu sakitu gede-na jeung penduduk sakitu lobana bisa eleh dijajah ku Bangsa Walanda anu nagarana leuwih leutik ti jawa barat :((... Ku pausahaan walanda deuih haduuuuuh!!!"

Tapi sabenerna sih mang, pan jaman panjajahan walanda mah Indonesia sabagai nation-state (bangsa-negara) can aya.  Justru ayana Indonesia sabagai nagara teh kulantaran pangaruh jajahan walanda, di mana aya parasaan sanasib sapananggungan, jadi weh ngajadi nilai-nilai kabangsaan.  Da lamun teu dijajah walanda mah can puguh nagara Indonesia anu gedena jiga ayeuna bakal jadi hiji nagara, bisa wae ngawelas nagara tah....  :)

Jadi lamun di sebut Indonesia sabagai nagara dijajah ku walanda, nya kuduna diitung tina agresi militer walanda saenggeus 17 Agustus 1945.  Da saencan tanggal eta mah can aya Indonesia sabagai nation-state.  Malahan mah eta kamari sempet aya anu ngomongkeun KNIL; aki teges pisan kuring mah di Garut maotna ditembak ku KNIL, tah eta saenggeus aya Indonesia da geus taun 1949.  Matak mun aya deui KNIL bejaan, ku aing rek dibabad, ha ha ha......

Febi
===

Mang AsKa <dkabayan <at> gmail.com> schrieb am 0:35 Freitag, 4.April 2014:
 
Inalillahi wa ina ilaihi rojiun... Ngiring bela sungkawa jeung prihatin ka Bah Engkus sakulawargi oge sadaya Umat Ageman Sunda anu dikekeyek ku Ageman Mayoritas anu ngaku Islam anu salah kaprah dina ngalaksanakeun nana :((. Duka kunaon puguh naha bet Ageman Islam anu katempo ayeuna mah bet BERINGAS naon sundananya :((.... Lamun ngadangu caritaan Rosul mah apanan Islam teh endah... Pinuh ku toleransi... Rahmatan lil alamin... Tapi geuning prak-2anna mah bet kitu... Silih baledog, silih paehan, silih duruk? Islam naon anu kitu?
Boa-2 kusabab kitu nya Kabuyutan Cipaku teh rek dieleb ku Jaman Suharto :((... Da nyakitu Karomah Aji Putih Situs Cipeueut mah apanan Baduy-na Sumedang :((. Jadi ngahaja dijieun Jatigede supaya dikeueum supaya beak tapak lacak titinggal karuhun teh :((. 800 Kabuyutan ~ Sasaka Domas (800 tempat suci) teh nyakitu ngeureuyeuh ku pamarentah sorangan diancur leburkeun :((.

Sigana nyakitu tea tadi Mamang kadatangan Kang Rahman ti Walanda memang asa teu asup akal Indonesia anu sakitu gede-na jeung penduduk sakitu lobana bisa eleh dijajah ku Bangsa Walanda anu nagarana leuwih leutik ti jawa barat :((... Ku pausahaan walanda deuih haduuuuuh!!! Salah sahiji cara ngajajah Nagri Urang teh carana kitu Dirusak heula Cultural jeung Spiritual Heritage-na... Carana diganti Ancient Education Systemna dirobah ganti ku nu anyar, nyaritakeun yen nu anyar leuwih alus... Anu baheula goreng. Antukna leungit kepercayaan dirina.... Tidinya mulai tah jadi bangsa lemah... Epes meer... Kumeok memeh dipacok... Loba kasieun anu antukna elehan. Ciri-cirina nyakitu tina ngaran weh.... Boga budak ayeuna diaranan lamun henteu Arab nya Bule hehehe. Susundaan geus euweuh ajen inajenna dina pasualan ngaran budak euy. Geus jarang sigana budak ayeuna diaranan Asep wkkkk.

Kakara sigana ayeuna Sunda mulai nanjeur saeutik dina kampanye pulitik loba banner anu make bahasa Sunda euy.

Jadi keur nanjeurkeun kasundaan penting pisan ngajaga ngariksa kabuyutan anu aya... Da nyakitu eta pisan bukti nyata anu bisa numbuhkeun kepercayaan diri bangsa teh. Mulai ngeureuyeuh deui bisa ngawangun peradaban tea.
nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com
From: engkus ruswana <engkusruswana <at> yahoo.com>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Thu, 3 Apr 2014 20:23:12 +0800 (SGT)
To: kisunda <at> yahoogroups.com<kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Bls: Bls: Bls: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 
Kieu kang Tirta, simkuring lain make kacamata negatif, tai didieu kuring rek nyaritakeun nu kaalaman ku kuring, kolot kuring jeung nu kasaksi dialaman ku dulur kuring. Diantarana kajadian nu kaalaman jeung kasaksi ku kuring pribadi, kieu:
Taun1952 bapa jeung indung kuring jeung sabaraha urang babaturan kolot kuring di Panjalu diancam rek dibunuh ku DI/TII sabab dianggap Kafir, nya kapaksa kabur ngumbara di Bandung, terus warga nu saageman jeung bapa kuring di Ciparay taun 1954 nu keur latihan karawitan, padepokanna dikonci tiluar terus sakurilingna dibanjur ku minyak tanah terus diduruk ku DI, nya kulantaran wangunan tina bilik atuh gancang pisan kahuruanna, nu bisa norobos kaluar ti bangunan nya terus disampakkeun bedog ku nu ngajaga di luar..... ahirna korban tiwas 23 urang (dokumen fotona nu resmi ti Kantor Sosial harita aya di kuring),

Nincak di jaman Orba sanggeus kajadian PKI, nya loba panganut ajaran Sunda ieu di-PKI-keun, nya ahirna loba nu arasup agama, tapi tetep cicing di organisasi nu disebut organisasi kabatinan/kapercayaan (Perjalanan). Najan kitu kulantaran loba nu masih keneh nyepeng ajaran kapercayaan, taun 1970an di sababaraha tempat dibubarkeun ku BAKORPAKEM sabab dianggap aliran sesat diantarana organisasi nu aya di Subang, di Majalengka jeung di Sumedang, dipaksa kudu milih agama. Taun 1980an, 40 warga di Naringgul Cianjur dipanggil ku Koramil alatan MUI kacamatan Naringgul nyebutkeun aya warga teu beragama nu mungkin aya hubungan jeung PKI.... harita 40 warga lalaki-awewe ditahan jeung unggal powe digarang ku panonpowe di lapangan bola, malah salah sahiji tokohna Ibu Iyar (kieari geus jenat) beungeutna didagorkeun kana tihang gawang, nepi ka rontok waosna....... eta 40 warga ahirna dihampura tapi kudu asup Islam, kalayan unggal waktu sholat dicek ngalakonan-henteuna, oge dina waktu jumaahan jeung waktuna puasa. Sapopoe eta warga nu-40 teu tenang hirupna, sabab terus dimonitor, mun aya perlu atawa hayang nyaba ka Bandung kudu susulumputan.

Sabagian warga jeung turunanna di Naringgul masih "trauma" nepi ka kiwari, sok sanajan pengawasan, geus teu ketat jiga jaman sacan Reformasi. 

Soal hak-hak sipil, panganut/warga kabatinan teu bisa kawin sacara sah mun teu nganut agama. Nya ahirna kapaksa kudu asup agama, sabagen nu embung kawin liwat agama, nya kapaksa jadi dianggap kumpul kebo sok sanajan kawinna make tatacara adat Sunda, nya anak nu lahir oge dianggap anak haram, bisa boga akte lahir tapi ukur dicantumkeun ngaran indungna, bapana mah teu meunang diasupkeun

Kuring sorangan di Kota Bandung taun 1983, ngajukeun permohonan kawin ka Catatan Sipil Kota Bandung. Tapi ditolak, ngan untung di Kabupaten Bandung bisa, nya pipamajikaneun dipindahkeun heula ka akina di Rancaekek.... nya ahirna bisa kawin di Catatan Sipil..... Tah di Taun 1986 resmi sakabeh perkawinan nu teu liwat agama dilarang, Nya adi kuring nu kawin dina taun 1990 ditolak ku Catatan Sipil Kab. Bandung. Terus kuring sakulawarga ngajukeun gugatan ka PTUN... di PTUN meunang, KCS keukeuh nolak ngajukeun banding.... Dina Banding adi kuring dimeunangkeun deui, KCS ngajukeun kasasi....pleng teu aya kaputusan ti MA, nya atuh adi kuring terus nyandang kawin teu sah jeung anakna meunang julukan anak haram nepi ka taun 2007 sanggeus kaluar UU-23/2006 tentang Administrasi Kependudukan jeung kaluar PP-37/2007 kakara para penghayat kapercayaan (panganut agama pribumi) meunang kawin sacara sah make perkawinan adat... Kaputusan MA oge karek dikaluarkeun taun 2007.

Hak lianna, waktu indung kuring ninggalkeun dunya (pupus) taun 2004, kulantaran kabeh kulawarga sapuk deuk dimakamkeun di pamakaman kampung (sabenerna makam kulawarga) di Panjalu, supaya deukeut jeung indungna indung kuring (nini). Harita geus meunang idin ti Lurah/Tua Kampung.... tapi barang nepi ka pamakaman ku masarakat ditolak, ku dasar alesan indung kuring lain muslim... padahal eta pamakaman teh sajarahna lahan pamere ti buyut kuring...... nyaharita geunjleung. layon indung kuring teu bisa dikubur... nu ahirna ku Ustadz didinya (masih rerehan dulur keneh), dicokot jalan tengan Layon indung kuring dibawa ka Masigit terus disholatan, karek bisa dikubur....

Hal lianna soal di sakola murid-murid penghayat diwajibkeun nyokot pelajaran jeung dididik agama, teu meunang diajar pelajaran kapercayaan (agama lokal), nu teu jarang ahirna si budak jadi boga anggapan ageman kolotna teh sesat, nya ahirna hubungan anak jeung kolot soal ageman jadi teu nyambung.

Tah kitu diantarana, mud dibeberkeun kajadian-kajadian nu dialaman ku kuring jeung dulur-dulur warga kuring moal cukup sapoe kuring nulisna...

Soal PNS, memang loba oge nu ngandelkeun gaji jeung pendapatan resmi, ngan tangtu hirupna sederhana pisan, ceuk istilahna mah cukup ukur dahar jeung pake.... Kuring loba pangalaman di lingkungan PNS, ti taun 1980-1983 kuring kerja praktek terus ngahonor di PU, ngan gajih kuring dibayar UNICEF. Terus gawe di konsultan ti taun 1983 nepi ka kiwari, nu hubunganna raket pisan jeung pamarentahan (ps, di pusat.... JAdi kuringusat, provinsi jeung kabupaten/kota).... Jadi kuring apal pisan kumaha perilaku PNS, lain sinis atawa negatif, memang sistim di nagara urang nu teu bener, nepi ka kiwari.
Pada Rabu, 2 April 2014 7:29, "TirtaCW <at> yahoo.com" <TirtaCW <at> yahoo.com> menulis:
 
Kang Engkus pernah keuna naon sih sok resep ngangge kacamata negatif wae. Eta deui, emangna PNS mun hayang hirup normal kudu korupsi? Buka atuh kacamata strereotipna. Mani menyepelekan PNS. Ari bab agama mah ti heubeul asa tetep make kacamata negatif terutama ka islam. Meni asa anteng sunda wiwitan vs sunda islam.
Powered by Telkomsel BlackBerry®
From: engkus ruswana <engkusruswana <at> yahoo.com>
Sender: kisunda <at> yahoogroups.com
Date: Wed, 2 Apr 2014 03:23:02 +0800 (SGT)
To: kisunda <at> yahoogroups.com<kisunda <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: kisunda <at> yahoogroups.com
Subject: Bls: Bls: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya

 
Mang Aska, hatur nuhun pisan tina sumbang saran soal strategina.
Soal sikap imperior sakanyaho simkuring nitenan dulur-dulur nu ngagem Sunda teu rendah diri tah, malah katingali PD na. Kaasup kuring, dimana wae tempat gawe jeung padumukan, tara susulumputan ka batur gawe atawa ka tatangga, malah sok nembrakkeun maneh yen kulawarga simkuring mah panganut agama pribumi (Sunda)... Tahun 1986 nyoba ngalamar jadi PNS/Depdagri, maksud rek ngetes hayang nyaho ditarima henteuna mun ngaku penghayat kapercayaan (agama pribumi), nya harita lian dites tertulis teh oge di LITSUS jeung diwawancara ku Kolonel/TNI.... harita memang pewawancara rada kageteun soal identitas agama simkuring..... tapi sanggeus wawancara manehna rada ngartieun..... Hasilna kuring lulus ditarima jadi CPNS. Tapi kulantaran maksud ngan nyoba ngetes, jeung kuring apal gajih PNS harita teu mungkin nyukupan pangabutuh hirup kuring jeung anak pamajikan....nya mun hayang hirup normal kudu korupsi... amit-amit.... Nya kuring teu neruskeun jadi PNS.  

Ngaku memang sabagian nu ngagem kasundaan di pasisian/ kampung aya oge nu teu wani nembrak, tapi lain teu PD, tapi aya keneh kasieun dikucilkeun ku masarakat (sanksi sosial)... tapi nuhirup di kota mah umumna PD jeung cuwek tea.

Soal keur ngembangkeun ka hareup memang ageman Sunda aya kalemahan keur kaperluan marketing, nyaeta teu boga perkara nu bakal mikat batur (surga jeung sagala kanikmatan duniawi sarta widadari) nu bakal narik hate... komo keur nu hirup di dunya salawasna susah jeung can boga pamajikan atawa boga pamajikan teu geulis mah.... bakal mikat pisan. Sabab dina ajaran Sunda tujuan pimulangeun ngumbara di dunya teh "Mulih ka Jati, Mulang ka Asal".... dina harti nu asal ti Gusti balik deui ka Gusti, Nu asal ti pangawasa Gusti balik deui ka Pangawasa Gusti, jeung nu asal ti saripati alam balik deui ka Alam. Tujuan ahir pamulangan ingsun nya ka "alam padang pwe panjang nagara tunjung sampurna" nu hening tanpa swara-hampa tanpa wujud-lembut tanpa jasad, sarwa tunggal wisesa... teu aya pangbibita widadari.

Soal ngembangkeun...memang ajaran sunda lain agama dakwah/misionery.... nya paling dina ngumpul-ngumpul jeung dulur sunda teh, iwal paguneman jeung muka wawasan sangkan dulur-dulur teu poho kana "purwadaksina" (purwa=wiwitan; daksina=wekasan).... nya.... rampes loba oge kalangan budak ngora nu geus kacaangan pabalik pikir jadi reueus deui ka elmu luluhur sorangan.

Soal poligami, ceuk ajaran Sunda memang kudu boga pamajikan 4 kalayan adil sacukupna, Tah nu ari pamajikan teh hartina pangancikan (badan sakujur), ari nu ngancikna nya kuring/ingsun tea. Mun ingsun boga pamajikan teu adil, contona loba teuing unsur acining seuneu.... nya badan matak demam, panas nyongkab, nya matak teu genah keur ingsun, mun loba teuing unsur acining angin.... nya matak teu genah asup angin, ... nya kitu deui unsur cai jeung bumi. Jadi parentahna " Pek ingsun geura kawin nyandung ka 4 pamajikan kalayan kudu adil"...... hehehe...

Soal brand/ngaran nu diusung......, nya iwri nu dikenal Suna wiwitan atawa agama Sunda wae, pikeun pusat informasi, memang keur saayeunaeun mah teu nanaon ngumpul di ungal komunitas wae...nu penting boga sumanget jeung babarengan migawe lampah kamanusaan. Perkara masarkeun memangteu gampang, jeung ieu ajaran sakali deui lain agama "ekspansi", soal role model nuju dikeureuyeuh ku maing-masing padepokan/komunitas, kitu oge soal tkoh memang teu berorientasi tokoh. Pon kitu deui perkara buku ajaran, masih can kagarap.

Duh tunduh, ke kasampeur deui
Cag
ER

Pada Sabtu, 29 Maret 2014 9:41, Mang Aska <dkabayan <at> gmail.com> menulis:
Geus ilahar Bah... Nu ngarana minoritas pasti jadi korban hehehe.

Anu menarik Amrik.... Ceuk Babaturan Mamang anu karek balik ti Nebraska... Islam anu jadi minoritas loba oge anu make cadar aman weh di amrik mah.

Tah sigana Ageman Sunda kudu diajar ti Islam dina hal ieu Rosululloh... Kumaha carana anu tadina dianut ku 4-an nepika ayeuna sa milyar leuwih. Kunaon Rosul cerdas soalna manehna boga elmu entrepreneur/ kawirausahaan... Nyakitu make elmu dagang aya marketingna, aya promotionna, jrrd.

Tah sigana kudu kitu Bah... Ageman Sunda mimiti kudu PeDe heula... Keun wae ditandasa oge da geus bakat nu ngarana minoritas mah pasti kitu hehehe... Tempo weh Sunny Vs Syiah... Di Urang nu saeutik Syiah... Nya Syiah anu dikekeyek hehehe... Nya lamun Syiah anu mayoritas sabalikna hehehe. Ayeuna Ageman Sunda pan jadi minoritas kumaha supaya berkembang nya meureun kudu mulai motekar Bah.

Ceuk Mamang strategina kieu:
1. Kudu mulai boga brand/ ngaran... Naha Sunda Wiwitan atawa naon wae... Ari ceuk Mamang mah Sunda Wiwitan panjang teuing nyebutna... Hadena ceuk pun Aki ti Bapa mah da nyebutna Ageman Sunda... Jadi sebut weh Ageman Sunda.

2. Kudu Boga pusat/ tempat pikeun ngumpul jeung pusat informasi. Kudu tempatna nu Strategis gampang diakses timamana jeung boga niley Historis. Ceuk Mamang lokasi anu pas di sekitar Bandung.

3. Kudu mulai marketing/ masarkeun.

4. Kudu boga Role Model / Tokoh.

5. Mulai kudu dijieun sistem na. Tah jaman Rosul mah Islam masih tradisi lisan... Jaman Usman mun teu salah mulai distandarisasi nepika jadi Qur'an. Jadi Ageman Sunda oge kitu... Meureun teu perlu samodel Qur'an anu lumayan panjang. Prinsip-2 cecepengan eta oge bisa dijadikeun standard.

Keula naon deui nya hehehe...

Tah sigana kudu mulai ngurangan perasaan inferior Bah... Artina ngarasa terancam atawa ngarasa ditandasa walopun kanyataan siga kitu teu nyaho oge... Tapi kudu pokus ngeureuyeuh ngembangkeun jeung ngamajukeun. Contona Rosul nya... Dianggap gelo kajeun... Dianggap sesat kajeun... Rek ditandasa oge cuek weh... Terus weh ngeureuyeuh maju... Artina Persistent jeung Konsisten... Teu laku di Mekah... Jig ka Madinah... Kakara geus boga kawasa jeung kuat balik deui ka Mekah :).

Tah Ageman Sunda kudu siga kitu Bah lamun hayang nanjeur deui... Nya target misalna 100 taun ti ayeuna pengikutna 20jt jalma... 1000 taun ti ayeuna misalna 1 milyar jalma jadi kudu make strategi anu jitu :). Lamun nempo cara Mormon mah nyakitu dina raraga supaya cepet ajaranna sumebar POLIGAMI wajib hahaha.

Ke sambung deui... Rek ngajemput barudak ti sakola heula wkkk.

------Original Message------
From: engkus ruswana
To: Kisunda
To: Mang Aska
ReplyTo: engkus ruswana
Subject: Bls: Ageman Sunda - Re: [kisunda] Re: Agama lokal vs agama dunya
Sent: Mar 29, 2014 06:36

Agama Sunda geus ratusan taun ditandasa, mimiti diserangna Galuh ku Kasultanan Cirebon dibantu Demak nya sabagean taluk jeung terus ngagem Islam (tapi teu satarus persen ninggalkeun kayakinan Sunda), sabagen ngungsi ka sababaraha wewengkon nu ayeuna aya di wewengkon Cigugur Kuningan, Kampung Naga Tasik, Kampung Dukuh Garut, jeung ngulon ka wewengkon Pajajaran. Sanggeus karajaan Galuh ditundukkeun, terus Karajaan Pajajaran diserang ku Kasultanan Banten dibantu Cirebon jeung Demak.... nya kitu deui model di Galuh....sabagean taluk jeung sabagean ngungsi ka wewengkon Kanekes/Baduy. Tah nu teu ngungsi umumna ngaku Islam, bari tetep mertahankeun kayakinan agama Sunda. Maklum kasieunan nya ngajarkeun ajaran Sunda ku cara susulumputan, nepi ka jaman jajahan, nu disebut kalangan kabatinan.  Waktu Indonesia merdeka, karek warani deui nembongkeun diri, sabab dibere lolongkrang ku nagara, nya disebut golongan aliran kapercayaan. Tapi tetep teu eureun ditandasa, waktu jaman DI/TII dikafirkeun nu balukarna loba nu disiksa, diduruk jeung dipaehan...... nincak deui dina jaman reureuh kajadian G30S PKI... oge terus dicap PKI...nya, ahirna lolobana arasup deui ngaku Islam, atawa dipaksa kudu milih agama Islam, iwal nu di Cigugur asup ka Katholik....tapi tetep ari kayakinan Sundana mah teu leungit, ngan generasi anyar jumlahna ngurangan lantaran pendidikan agama di sakola jeung ayana upaya mojokkeun kapercayaan. Ari nu di Baduy mah teu diganggu da jauh ti kota jeung dianggap teu ngabahayakeun.   Dina raraga mertahankeun jeung nanjeurkeun ageman, nya ku cara turun temurun ti kolot ka budak jeung ngayakeun saresehan atawa anjang sono, sulit memang tapi ieu salah sahiji cara bertahan sangkan ieu ageman teu tumpur. Pasantren teu aya, sabab leutik kamampuan jeung loba keneh halangan ti masarakat lantaran balarea masih boga anggapan ieu ajaran patukangtonggong jeung Islam. Lolongkrang nu dibuka ku pamarentah nya liwat organisasi, nya pembinaan warga dipilampah liwat organisasi kapercayaan thd Tuhan YME, di sababarah tempat diwangun Bale Pasewakan pikeun tempat ngumpul jeung pembinaan. Dina KTP ngacu ka UU Adminduk, kolom agama teu dieusi (dikosongkeun), tapi aya oge nu dieusi Kapercayaan. Panganut Sunda Wiwitan babarengan jeung kapercayaan sejenna nu ti Jawa, ti Batak, ti Sulawesi, ti NTT babarengan merjuangkeun hak-hak sipil, nya kiwari geus boga identitas agama (sok sanajan di KTP jeung KK dikosongkeun), bisa kawin resmi dicatet ku nagara (teu kudu ngaku atawa liwat "agama"), kuburan ditempatkeun di TPU, pembinaan jeung pelayanan pamarentah liwat Direktorat Pembinaan Kepercayaan terhadap Tuhan YME dan Tradisi, Ditjen Kebudayaan-Kemdikbud. Upaya agama-agama lokal sangkan diaku jadi agama, can jadi prioritas... tapi nu penting ngaleungitkeun diskriminasi jeung merjuangkeun kasetaraan,tapi baraya ti kalangan LSM jeung Lembaga nagara model Komnasham, Komnas Perempuan jeung lembaga  masarakat model Lakpesdam (generasi muda NU) merjuangkeun sangkan Kapercayaan/agama lokal diaku jadi agama. pun tabe ER Pada Jumat, 28 Maret 2014 23:52, titim supriatim <supriadi_10 <at> rocketmail.com> menulis:   titim supriatim 
Nuhuuuuns,
Mang Asep Kabayan
www.udarider.com

------------------------------------

Yahoo Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/kisunda/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/kisunda/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    kisunda-digest <at> yahoogroups.com
    kisunda-fullfeatured <at> yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    kisunda-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo Groups is subject to:
    https://info.yahoo.com/legal/us/yahoo/utos/terms/









__._,_.___

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/


[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]




__,_._,___
Mang Aska | 6 Apr 01:23 2014
Picon

Napak Tilas Tradisi Megalitikum Gunung Salak Bogor [1 Attachment]

[Attachment(s) from Mang Aska included below]

Yuuuu aaah mari kita hayuuuu mengenal Sejarah Leluhur Kita.... Mamang udah daftar pengen tahu juga bagemana- bagemananyah :)... kalo tertarik ikutan mangga di kontek Kang Hendra :).

Begitu banyak tinggalan tradisi Megalitik di Gunung Salak yang layak disambangi. Selain tinggalan berupa punden berundak yang memang banyak terdapat di sana, kali ini kita juga akan menjumpai peninggalan masa lalu yang berupa gua atau ceruk, batu monolit berbentuk piramida tak sempurna, batu kursi, dll

Acara Napaktilas Ke XII akan diselenggarakan pada:

Hari, tgl : Minggu, 13 April 2014
Pukul : 08.30 sd selesai
Start/Kumpul : Halaman samping (sisi selatan) Bogor Trade Mall (BTM) Jl. Juanda Kota Bogor
Rute :BTM - Pondok Bitung - Situs Batu Aseupan - Situs Batu Korsi - Kp Tapos - Situs Guha Lengkob - BTM

Narasumber : Dr. Hasan Djafar (Arkeolog UI)

Biaya pendaftaran : Rp. 50.000,- / orang

Panitia hanya menyediakan transportasi dari BTM ke lokasi situs (PP)
Panitia tidak menyediakan transport & konsumsi apapun. Segala perlengkapan perjalanan disiapkan sendiri oleh peserta. Disarankan untuk memakai sepatu gunung atau sepatu boot.

Peserta dibatasi.

Biaya pendaftaran diitransfer melalui rekening BCA a/c 095 0000 911 a/n Hendra Wijaya paling lambat tgl 10 April 2014

Info & konfirmasi: 08121112982 & 08157120873


__._,_.___

Attachment(s) from Mang Aska | View attachments on the web

1 of 1 Photo(s)


__,_._,___
Ki Hasan | 5 Apr 00:15 2014
Picon

MOELA NAGARA BADOEJ.



Kebel jasa teu mimilisan. Geuning haneuteun keneh. Ari topikna mah eded (eta deui, eta deui). Topik ti jaman karuhun can laki rabi: Sunda vs Islam, urang Sunda teu bogaeun capres, urang Sunda teu bogaeun caleg, jeung sajabana. Hehehe

Uing manggih buku lawas. Jaman kolonial. Duka teuing aya pakaitna atawa henteu jeung jejer nu keur didarongengkeun. Kait-kaitkeun we, kamana ngaitna.
===

[261]

MOELA NAGARA BADOEJ.

Tjek tjaritana karoehoen kieu : beuheula djasa eta di nagara Badoej leuweung kosong serta soeni.

Tilok djasa kaämbah koe djëlema, sabab dina mangsa harita tatjan pati djëlema.

Tapi ari loeloegoena mah geus ditëtëpkeun koe Kawasa. Mimiti njieun djëlema ogeh.

Ari di Badoej nja eta ti Batara kahidji, toeroenna ka Batara toedjoeh, nëpi ka Daleum lima, ladjoe nëpi ka kiwari.

[262]

Malah di nagara Banten ogeh harita kosong keneh.

Ngan kakara aja hidji doea djelema bae, noe sakti ngadon tatapa, hanteu tjara kiwari rea samarang djëlëma.

Bareng keur mangsa mimiti ngislamkeun di tanah Djawa, nja eta di Padjadjaran, tjaritana eta ratoena teu daekeun islam, djeung doeloerna hidji aranna Poetjoek oemoen ngahiang ti nagara Padjadjaran.

Ladjoe eta ratoe ngagedog awak; ngadjadikeun roepa manoek beo, teroes maboer ka awang-awang hajang njiaran tempat anoe soeni.

Beurang-peuting hanteu kedat-këdat angkatna.

Ladjoe bae ngalajang noöngan pitëmpateun.

Ana nëpi ka Bantën, nja eta ka nagara Tji-badoej tea, manggih leuweung soeni sërta batoena rea tarengtong, keusik-keusik araloes; djeung eta leuweung lëga djasa.

Tilok aja noe ngeusian kadjaba satoa bërhala leuweung kajaning maoeng, badak, bagong djeung rea-rea deui orajoraj noe galede noe laleutik sapaneusining leuweung.

Di dinja ratoe deuk ngalërëb djeung doeloerna, noe ngaranna Poetjoek oemoen.

Teu këbël, ana ngalongok ka beh lëbak, aja waloengan gëde, tjaina bërësih djasa.

Ladjoe diana mandi di dinja.

Ana mandi ratoe leungit djamangna noe roepa beo teh, gilig deui roepa manoesa.

Ladjoe eta tjai dingaranan Tji-beo nëpi ka kiwari. Sanggeusna mandi, ladjoe poelang deui kana tempat noe rea batoe djeung keusik tea.

Di dinja koe ratoe dingaranan Tji-keusik, sërta tarëtëp ratoe djeung doeloerna mabakan.

Mana ngaran Tji-keusik nëpi ka kiwari, nja ti mangsa harita tatkala ratoe mabakan.

Ari eta ratoe, tjaritana, toeroenan ti sawarga loka, ngaraton di Padjadjaran.

[263]
Këbel-këbël ratoe teh baranakan pirang-pirang nja mabakan deui dina leuweung beh hilir, dingaranan Tji-kërta wana nëpi ka ajeuna.

Anoe matak dingaranan kitoe, sabab mimitina rame di dinja nja eta hartina: kërta rame, wana leuweung.

Ti dinja tëroes toemoeloej nëpi ka kiwari, tapi dina hidj-hidji tëmpat ngan diwidian opat poeloeh koeren.

Demi paonamanana oerang dinja, lamoen aja satoa galak, maoeng, bagong, banteng atawa oraj, teu ilok dipërëgasa koe bëdil, ngan dibëbërik bae.

Moen tatjan beunang mah, teu wëleheun bëbërik, djeüng moen geus kasoesoel, ladjoe digëloetan bae djeung make gobang atawa paneunggeul.

Mana nëpi ka kiwari teu ilok aja satoa leuweung, beak koe oerang Badoej dialaän.

Ari diïnditkeun ti dinja, moen aja noe maling pare, atawa wani heureuj njabak soesoe atawa pipi tjawene, sok diïnditkeun, ari pangboeangana ngaranna desa Nangka bëngkoeng.

Djeung deui, oerang dinja, lamoen boga anak geulis teu ilok dilarangkeun asal lalakina mawa pakean bae pakeun awewena djenng tjoetjoekoelan boemi sapërti: pare, hoei, tjaoe djeung sedjen ti dinja, beunang makaja tea. Ari doeitna ngan oekoer doea poeloeh lima sen geusan ka noe ngawinkeun. nja eta poeoen.

Ari noe didjieun minangka ratoena di dinja nja eta geurang poeoen.

Ari noe didjaga koe oerang dinja, tilok aja ngan para boejoet patjadoean-patjadoean.
*** 


__._,_.___

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/


[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]




__,_._,___
Mang AsKa | 3 Apr 18:15 2014
Picon

Lekker Ala Walanda, City Tour Bogor dari Balong sampe ke Pura [11 Attachments]

<*>[Attachment(s) from Mang AsKa included below]

Alhamdulillah Mamang n' Balong Kabayan hari ini mendapat kunjungan kehormatan dari Kang Rahman dari
Belanda yang merupakan Owner Milis Baraya Sunda Internasional, menikah dengan orang Belanda dan sudah
lama tinggal disana dimana anak tertuanya berumur 17 taun, seumuran sama Mamang baru minggu lalu
switsepentinan ;). Yang membuat Mamang terharu nama anak-2 Kang Rahman walopun di Belanda tapi Nyunda
pisan... Domas dari Sasaka Domas dan Kian dari Kian Santang :). Luar biasa berbeda dengan anak-2
Indonesia yang saat ini bangga menggunakan nama asing termasuk anak Mamang hehehe.... Soalna pas dulu
mau kasi nama Dudung Durahman alhamdulillah langsung dicibirin seisi rumah sakit wkkkk. Haduuuuh
tuuuuh katanya anaknya tukang nyangkul aja keren-2... Masa anak kita dikasi nama Dudung wkkk. Luar bias
 a nih Kang Rahman sudah mengelaborasikan kearifan lokal hehehe. 
Kira-2 jam 7-an pagi Mamang menjemput Kang Rahman dari Stasiun Kereta Batutulis lalu menuju ke Balong, di
Balong menikmati udara segar + menikmati suguhan teh + pisang raja yang baru dipanen :). Setelah
ngobrol-2 lalu kemudian melanjutkan perjalanan city tour mengunjungi tempat-2 unik n' alami di Bogor
dari mulai Pura Jagatkartha, sayang pengunjung hanya dibatasi dipelataran saja, berbeda waktu Mamang
dulu berkunjung bisa masuk ke dalam, sepertinya Pura Jagatkartha tidak mengejawantahkan semangat Pura
di Bali yang terbuka :(. 

Setelah dari Pura lalu melanjutkan berkunjung ke Curug Nangka Bogor, sangat mengejutkan curug yang
sangat Indah namun pengelolaannya amburadul, jadi malu sama Kang Rahman yang sudah berkunjung ke tempat
wisata di Eropa berkelas dunia. Untuk masuk aja ternyata ada dua gerbang... Gerbang pertama katanya
dikelola oleh warga desa bayar 7500 per orang... Setelah itu ada gerbang kedua bayar 7500 per orang + tiket
mobil 6000... Sempat komplain ke tukang tiket... Lha kok sampe ada 2 gerbang? Kenapa ngak satu gerbang aja
mau tiketnya 50rb per orang juga ngak masalah tinggal pada mau datang ngak? Kang Rahman geleng-2 kepala
xixixi. Kata Mamang teh welcome to Indonesia Kang xixixi. 

Setelah parkir lalu naik ke arah Curug... First Impression... Acak kadut bin kumuh + sampah yang
berserakan :((. Padahal curug-nya mah Indah bangeeet... Airnya jernih banget tapi infrastruktur dari
mulai pedestrian, sampe ke camping ground + fasilitas lainnya ya begitulah :((. Sayang banget padahal
Curug Nangka cukup strategis mudah diakses dari Jakarta mungkin hanya sekitar 70km saja dari Jakarta
mestinya bisa dikembangkan menjadi tempat pariwisata yang ajiiib surajib :((. Lucunya lagi pas pulang
mau masuk mobil tiba-2 ada yg nyamperin minta uang parkir mobil Rp. 5000,- sambil bilang mohon
keikhlasannya xixixi. Kata Mamang teh... Lha itu tadi tiket mobil Rp. 6000? Ya itu mah masuk ke pemerintah
kalo yang ini mah jasa sy katanya, mohon keikhlasannya :(. Ya sudah sy bayar lah. Tapi ya begit
 u Mamang dan Kang Rahman geleng-2 kepala hehehe. 

Kang Rahman menceritakan beliau paling suka berkunjung ke Swiss karena negaranya sangat Indah, serba
teratur, bersih, walopun sangat mahal dibandingkan Belanda tapi Values for money lah. Belanda juga
katanya cukup rapih, bersih, raresik kalo basa sunda mah...tapi swiss lebih ajiiib lagi. Memang jauh
katanya mentalnya sama di Indonesia, dalam hal manajemen operasional dan pengelolaan jauh pisan.
Padahal Curug Nangka itu spektakuler pisan tapi ya acak kadut... Coba katanya kalau orang Swiss yang
kelola pasti jauuuuh lebih indah :). 

Kang R juga menceritakan tentang negeri Belanda yang ternyata luasnya lebih kecil dari Jawa Barat tidak
punya sumber daya alam tapi bisa menjajah Indonesia... Bahkan sama Perusahaannya Belanda xixixi.
Belanda juga parah lokasi tanahnya dibawah permukaan laut, nah urusan pengairan ini belanda jagonya
katanya... Dubai dan Amrik aja urusan air mempercayakan kepada ahli-2 orang belanda. Satu lagi
kecanggihan belanda adalah dalam hal pengelolaan sampah, jadi Belanda ini mengimport sampah dari
negara-2 eropa lainnya lalu kemudian diolah ada yg sebagian di recycle ada yang kemudian dibakar menjadi
sumber energi pada saat musim dingin panasnya dari pembakaran sampah bisa digunakan utk pemanas
ruangan, luar biasa. Jadi Belanda otaknya jalan... Bagaimana bisa memanfaatkan hal-2 yg dibuang oleh bangs
 a lain. 

Nah Swiss kata Kang Rahman lebih ajiiib lagi negaranya jauuuh lebih kecil dari Belanda tapi maju pesat,
untuk sektor Pariwisata mah juaranya lah katanya. Yang canggih lagi Swiss ngak punya kebun coklat tapi
bisa jualan coklat n' punya merek coklat xixixi. Pada akhirnya Mamang merenung... Terus Indonesia yang
punya segalanya negara luas, tropis, alam yang indah, matahari muncul tiap hari, tapi kok begini ya?
Sangat tidak masuk akal Indonesia bisa dijajah Belanda :((. Sepanjang jalan dari Curug Nangka melewati
Ciapus... Sampe ke Empang, Mamang n' Kang Rahman melihat banyak orang Indonesia yang sebenernya tekun
mau berusaha ada yg jualan macem-2 tapi kita sepakat ya kok hanya begitu-2 saja :((... Belum ada yang bisa
kayak Swiss mendunia dan menggelora... Jadi kayaknya hanya cukup utk biaya hi
 dup saja. Nah salah satu kesimpulannya itu adalah karena sepertinya mereka tidak memikirkan long term
development dan begitu dpt uang tidak diinvestasikan lagi agar bisnisnya berkembang tetapi justru
digunakan untuk hal-hal yang konsumtif sehingga uang yg diperoleh tidak bisa mendongkrak usahanya.  

Kira-2 jam 12-an waktu makan siang langsung mencoba timbel M11 sebrang IPB BaranangSiang dimana Kang
Rahman nyobain timbel empal-nya dan luaaaar biasa LEKKER pisan katanya :). Pokona ngalimed pisan
makanna :). The best timbel lah ceunah :). Setelah makan siang lalu wisata Heritage melihat bangunan-2
disepanjang jalan pajajaran dan jl. Juanda... Banyak bangunan-2 Art Deco peninggalan belanda yang
ajiiib secara design merupakan bagian dari peradaban yang tentunya kami sepakat perlu dilestarikan
keberadaannya. Setelah itu kemudian menuju Kebun Raya Bogor, disana foto-2 dan lagi-2 masalahnya
adalah SAMPAH... Sepertinya Indonesia ini kok hobby banget membuang sampah sembarangan. 

Kang R menceritakan kalau di Belanda mah memang dididik utk membuang sampah itu dari anak-2, terus juga
mensapu taman dlsb... Itu udah ngak pake tangan lagi tapi udah pake mesin jadi bersih pisan... Jalan-2 ge
kadang di pel... Jadi kinclooong. Truk-2 yang ngangkut sampah juga kalo di Belanda mah tertutup dan ada
klasifikasi warnanya apakah sampah organik, an organik atau campur. Lagi-2 ilmu manajemen sampah
bener-2 diterapkan. Di Indonesia ya masih jauh... Orang buang sampah sembarangan dan ngak ada rasa
bersalah/ malu. Truk sampah pun di Indonesia terbuka kadang baunya kemana-2 terus kadang jatoh dijalan. 

Nah satu lagi kebetulan lihat billboard piala dunia... Belanda negeri yang kecil dan jumlah pendung jauh
lebih sedikit dari Indonesia mampu melahirkan pemain sepak bola yang disegani oleh seluruh tim di piala
dunia. Tapi Indonesia... Dgn 200jt-an penduduk masa katanya tidak bisa mencari 11 orang yang jagoan yang
bisa membawa Indonesia ke piala dunia? Hemmm bener juga... Sepertinya memang perlu Mental Reform n'
Character Building nih... Biar punya mental juara, percaya diri, dan tentunya memang benar-2 bisa
menjuarai berbagai bidang :). 

Satu hal lagi yang mantap di Belanda sekolah dari SD - SMA GRATIS... Bahkan katanya di negara eropa lain...
Sampe kuliah Gratis. Di Belanda kuliah mah gampang katanya dan sekolahnya cukup bagus. Kesehatan juga
terjamin, infrastruktur bagus... Jalan-2 bagus banget... Ngak kaya di Indonesia berlobaaang :((. Itu
jalan Bogor Sukabumi ancur lebur... Kalo di Belanda katanya kalo ada orang yg kecelakaan gara-2 misalnya
jalan berlobang, itu walikotanya bisa dituntut katanya. 

Luar biasa... Nuhuuuuns pisan Kang R... Nambah lagi ilmu Mamang... Jadi pengen backpacker keliling
Eropah utk lihat dgn mata kepala langsung xixixi. Nabung dulu ah :D.

nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com

<*>Attachment(s) from Mang AsKa:

<*> 10 of 11 Photo(s)
https://groups.yahoo.com/neo/groups/Baraya_Sunda/attachments/461888400;_ylc=X3oDMTJya2ZkdWdhBF9TAzk3MzU5NzE0BGdycElkAzEzNzQ3MDg1BGdycHNwSWQDMTcwNTMyOTcyOQRzZWMDYXR0YWNobWVudARzbGsDdmlld09uV2ViBHN0aW1lAzEzOTY1NDE4NTI- 
  <*> IMG-20140403-15641.jpg
  <*> IMG-20140403-15630.jpg
  <*> IMG-20140403-15624.jpg
  <*> IMG_6180.jpg
  <*> IMG_6144.jpg
  <*> IMG_6137.jpg
  <*> IMG_6121.jpg
  <*> IMG_6108.jpg
  <*> IMG_6112.jpg
  <*> IMG_6163.jpg

------------------------------------

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/

[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]Yahoo Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/Baraya_Sunda/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/Baraya_Sunda/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    Baraya_Sunda-digest <at> yahoogroups.com 
    Baraya_Sunda-fullfeatured <at> yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    Baraya_Sunda-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo Groups is subject to:
    https://info.yahoo.com/legal/us/yahoo/utos/terms/

Mang AsKa | 3 Apr 11:00 2014
Picon

Re: Hanya Aher, Lawan Sebanding Jokowi



Sepakat Bang Aco... Kalo lawan Jokowi generasi tua maka berat melawan Jokowi... Prabowo, Ical, Wiranto pasti kalah telak melawan Jokowi mah... Nah kalo Aher bisa cukup nendang apalagi bisa menggaet 45jt penduduk Jabar.

Aher di Pilkada Jabar bisa menggaet masa dgn cara Wayang Golek Saba Desa bareng Asep Sunandar Sunarya. Lakukan lagi dan ngak usah ribet-2 gempur seluruh Jabar + kantung-2 masa komunitas-2 Urang Sunda. Kalo dulu pake Sule sekarang pake Deni & Wendi Cagur, elaborate Geng Tasik, Caca Handika yg lagi ngetrend tapi jangan pake Olga karena tidak sesuai tema... Untuk generasi muda bisa menggunakan Raffi Ahmad. Gempur terus rubah persepsi masyarakat Urang Sunda yang pasip dan anti politik utk mulai ikut berpolitik dengan mencitrakan Aher sebagai Putra Kebanggaan Jabar.
Nah tinggal masalah Aher ini ada di Kasus BJB, kalau bisa menyelesaikan masalah BJB, menurut Mamang Aher bisa memberikan perlawanan yg cukup nendang terhadap Jokowi.

Tag line yang bisa dijual Aher adalah "Nyantri, Nyunda, Nyakola"... Beragama, Berbudaya, Berpendidikan. Tinggal milih wakilnya yang pas yang bisa memperkuat tagline tersebut. Aher juga istrinya satu ngak seperti para petinggi PKS yang istrinya banyak. Jadi ini bisa jadi momentum utk memperbaiki citra PKS yang poligami minded... Malahan ada Joke kalo PKS yang menang maka Poligami hukumnya wajib.

Jadi Aher jauh lebih baik dibanding Prabowo, Wiranto, Ical, dan Hatta Rajasa sekalipun. Tinggal cari wakilnya Aher yang nendang yang mendukung pencitraan "Beragama, Berbudaya, dan Berpendidikan". Politik it u panggung sandiwara dan Aher sudah membuktikan di Pilkada Jabar bisa bermain sandiwara yang bagus. Jangan lupa pake Kang Eep lagi utk mengatur strategi komunikasinya... Menurut Mamang bakal seru persaingan Jokowi Vs Aher mah :).

Bisa-2 seperti dulu waktu Aher Bersatu Dgn Dede Yusuf dengan Tagline HADE!! Nah bisa juga Alternatifnya adalah Aher feat Dede Yusuf utk RI 1 & 2... Aher PKS + Partey Islam dan Dede Yusuf dari Demokrat sama PAN. Atau Aher feat Anis Baswedan dari Demokrat sebagai wakil boleh juga tah. Kalo mau nakal boleh juga ngajakin Rieke utk memecah konsentrasi PDIP xixixi. Rieke Dyah Pitaloka suaranya di Jabar kenceng lho... Beda tipis sama Aher waktu pilkada Jabar itupun kedongkrak sama sinetron religi-nya Dedi Mizwar hehehe.
nuhuuuns,
mang asep kabay an
www.dkabayan.com
From: Aslan <acoinggo <at> gmail.com>
Sender: ALUMNI-IPB <at> yahoogroups.com
Date: Wed, 2 Apr 2014 11:16:31 -0400
To: ALUMNI-IPB <at> yahoogroups.com<alumni-ipb <at> yahoogroups.com>
ReplyTo: ALUMNI-IPB <at> yahoogroups.com
Subject: [ALUMNI-IPB] Hanya Aher, Lawan Sebanding Jokowi

 

Kumaha mang Kaby?
=aco=


Hanya Aher, Lawan Sebanding Jokowi
Joko Widodo dan Ahmad Heryawan - (Foto: inilahcom)
Oleh: Darmawan Sepriyossa
nasional - Rabu, 2 April 2014 | 12:09 WIB

INILAHCOM, Jakarta – Demokrasi seharusnya tak membiarkan Jokowi melenggang nyaris tanpa lawan. Ketidakseimbangan berisiko membuatnya lupa diri, setidaknya tinggi hati.

Sukar untuk menafikan, saat ini perbincangan soal calon presiden telah mengerucut pada dua nama: Jokowi dan Prabowo Subianto. Tetapi hanya dengan semenit membuka laman media sosial (socmed) kita akan melihat bahwa pertempuran berjalan tidak seimbang. Di satu sisi, kubu Prabowo tak henti menggempur. Sementara Jokowi yang melihat serangan itu strategis membangun citra sebagai pihak yang dizolimi, membiarkannya seolah angin yang akan lenyap sendiri. “Aku rapopo,” demikian sering kita dengar jawaban Jokowi.

Di sisi lain, terlalu mudah untuk melihat fakta bahwa kian hari Jokowi terus menumpuk simpati. Lihatlah sekian banyak redaktur media massa--yang karena tak mungkin berpihak lewat media tempatnya bekerja, bergerilya via sosial media. Terlalu gampang menemukan tulisan yang mengungkit ulang kelemahan Prabowo pada sisi HAM. Sementara Gerindra berharap yang jadi berita kampanye di Gelora Bung Karno adalah kemegahan dan kemandirian, yang muncul di halaman muka media tak lebih dari harga seekor kuda tunggang.

Sementara Gerindra berharap Prabowo ditulis sebagai pemimpin tegas dan punya sikap, sosial media mengulik-ulik dan mencari persamaannya dengan para pimpinan fasis dunia.

Alhasil, sejatinya pesta demokrasi Pilpres yang seharusnya Juli nanti, praktis sudah berhenti. Semua perhatian sudah diarahkan untuk memilih Jokowi. Lalu untuk apa kita masih harus menghabiskan bagian dari ongkos Rp 16 triliun Pemilu, pada Pilpres nanti? Bagi saya, ini bukan demokrasi yang sehat.

Saya pun bukan penganut sikap mengagung-agungkan seorang tokoh, menjaganya secara overprotektif dari kampanye jahat, mengelus dan menimangnya seolah ia makhluk ma’sumtanpa salah. Saya lebih percaya Bung Karno yang meyakini pemimpin itu akan kuat dan alot karena hantaman. “Bahkan pedang pun akan tajam karena ditempa dan dibakar. Dan Gatotkaca tak akan pernah ada kecuali sebelumnya ia Tetuka yang digodog di kawah Candradimuka,” kata Bung Besar itu di satu pidatonya dengan suara menggelegar.

Saya lebih percaya, kita seharusnya memajukan calon setara. Mungkin bukan Prabowo yang terus menyerang tanpa jeda. Bukan pula Aburizal Bakrie yang kini terbelit boneka Teddy. Tapi seseorang yang sedikit banyak sejajar dengan Jokowi.

Bagi saya, dia adalah Ahmad Heryawan alias Aher. Mari bandingkan.

Manakala Jokowi gubernur DKI, Aher pun punya mandat sejenis untuk Jawa Barat. Bahkan dibanding Jokowi yang belum lagi dua tahun menaati amanah, Aher sudah merampungkan periode pertama dan dipercaya lagi untuk paruh kedua.

Manakala Prabowo dalam usia tak mungkin dibenturkan dengan kemudaan Jokowi, Aher bisa mengimbanginya. Keduanya masih muda, belum punya banyak masalah soal tekanan darah, tetek bengek asam urat dan lemak yang membayangi usia tua.

Bila Jokowi dianggap berprestasi, Aher bisa membawa kita ke rumahnya dan membawa kita ke depan 147 penghargaan dalam dan luar negeri untuk—kalau perlu, dipelototi.

Bila yang ditanya adalah jumlah pendukung nyata, kita bisa membawa data pemilihan gubernur yang dijalani keduanya. Dukungan nyata untuk Aher pada Pilgub 2013 sekitar 6,5 juta suara (32,9 persen) dari 10 juta pemilih di Jabar. Saat itu rakyat menghadapi lima opsi pasangan.

Sementara meski persentasenya besar (53,82 persen), pemilih Jokowi di Jakarta 'hanya' 2,47 juta suara, dengan kompetitor akhir Fauzi Bowo dan pasangannya. Lihatlah, dengan kiprah selama ini, 10 juta warga Jabar jelas lebih potensial untuk mendulang suara.

Aher juga punya banyak dukungan. Selain dari internal PKS, partainya, Asosiasi Perguruan Tinggi Swasta Indonesia (APTSI) Jawa Barat, dan Sekretaris Jenderal Pengurus Besar Nahdlatul Ulama (PBNU) Marsudi mendukungnya untuk maju.

Yang diperlukan kini hanya bersatunya sikap partai-partai Islam. Dibanding berkoalisi dengan partai-partai nasionalis, bukankah lebih dekat dengan komitmen dan janji kepada konstituen bila PKB, PPP, PBB dan mungkin PAN, bergabung dalam koalisi PKS? Untuk capres, mengapa bukan Yusril, misalnya, yang juga kadang disebut layak capres? Karena dari segala sisi, untuk dipertarungkan dengan Jokowi, Aher lebih mumpuni.

Sikap tegas itulah yang diperlukan partai Islam. Karena tampaknya ketidaktegasan akan prinsip—dan kecenderungan untuk selalu mengedepankan sisi pragmatisme politik, yang membuat partai-partai Islam kian lama makin jeblok ditinggal pemilih. Rakyat tahu berpolitik harus luwes. Namun bila terlalu luwes dan mendewakan pragmatisme, moralitas Islam apa yang masih tersisa?

Jadi, jika kita ingin agar ongkos yang dikeluarkan untuk Pilpres nanti lebih optimal, bukankah sebaiknya kita bikin pertandingan yang lebih imbang?

Satu sisi demokrasi, kata Reinhold Niebuhr, adalah proses itu mengupayakan keadilan. Dalam suasana pro-Jokowi yang begitu kuat seperti saat ini, adil itu artinya memberinya lawan yang seimbang. Aher tadi.

Itu membuat rakyat bisa menimbang secara setara. Kerja dengan kerja, prestasi nyata dengan prestasi nyata. ‘Blusukan’ dengan ‘kukurusukan’.

Mungkinkah? Sangat mungkin. Bukankan Niebuhr juga bilang, kapasitas kita untuk berbuat adil, menjadikan demokrasi itu mungkin. Sebaliknya, kecenderungan manusia untuk berbuat curang menjadikan demokrasi diperlukan.

Akan halnya partai-partai Islam masih saja menjadi buih yang galau, kita pun masih berhak berharap. Bukankah antropolog Lionel Tiger bilang, bagaimanapun manusia adalah makhluk dengan bakat besar untuk berharap. An animal with a gorgeous genius for hope. Sementara kita pun sadar, seyogyanya harapan adalah pemantik untuk bekerja dan mewujudkannya. [dsy]



__._,_.___

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/


[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]




__,_._,___
Mang AsKa | 3 Apr 02:48 2014
Picon

Kadatangan Tamu Agung Owner Baraya Sunda Internasional [1 Attachment]

<*>[Attachment(s) from Mang AsKa included below]

Aya Kang Rahman euy ti Walanda :).... Salam ka Bah Willy, MJ, oge Kang Ahmad Dimyati :).

nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com

<*>Attachment(s) from Mang AsKa:

<*> 1 of 1 Photo(s)
https://groups.yahoo.com/neo/groups/Baraya_Sunda/attachments/121060104;_ylc=X3oDMTJyN3QzcHVsBF9TAzk3MzU5NzE0BGdycElkAzEzNzQ3MDg1BGdycHNwSWQDMTcwNTMyOTcyOQRzZWMDYXR0YWNobWVudARzbGsDdmlld09uV2ViBHN0aW1lAzEzOTY0ODYxNTc- 
  <*> IMG-20140403-15622.jpg

------------------------------------

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/

[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]Yahoo Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/Baraya_Sunda/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/Baraya_Sunda/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    Baraya_Sunda-digest <at> yahoogroups.com 
    Baraya_Sunda-fullfeatured <at> yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    Baraya_Sunda-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo Groups is subject to:
    https://info.yahoo.com/legal/us/yahoo/utos/terms/

Waluya | 3 Apr 03:42 2014
Picon

RE: Kadatangan Tamu Agung Owner Baraya Sunda Internasional

Sami-sami salam oge, hanjakal kuring teu bisa patepung jeung kang RH. Keur
teu bisa incah ti Bandung ieu teh,  tapi lain kulantaran keur nyaleg atawa
jadi panitia Pemilu ..hehehe, tapi diuber-uber kunu nagih .......... laporan
pagawean. Dasar jelema kedul  pagawean diengke-engke, atuh jadi numpuk
........

WLY

-----Original Message-----
From: Baraya_Sunda <at> yahoogroups.com [mailto:Baraya_Sunda <at> yahoogroups.com] On
Behalf Of Mang AsKa
Sent: Thursday, April 03, 2014 7:49 AM
To: Baraya_Sunda; UrangSunda; Kisunda; Kabuyutan
Subject: [Baraya_Sunda] Kadatangan Tamu Agung Owner Baraya Sunda
Internasional [1 Attachment]

Aya Kang Rahman euy ti Walanda :).... Salam ka Bah Willy, MJ, oge Kang Ahmad
Dimyati :).

nuhuuuns,
mang asep kabayan
www.dkabayan.com

OQRzZWMDYXR0YWNobWVudARzbGsDdmlld09uV2ViBHN0aW1lAzEzOTY0ODYxNTc- 
------------------------------------

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/

[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]Yahoo Groups Links

------------------------------------

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/

[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]Yahoo Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
    http://groups.yahoo.com/group/Baraya_Sunda/

<*> Your email settings:
    Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
    http://groups.yahoo.com/group/Baraya_Sunda/join
    (Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
    Baraya_Sunda-digest <at> yahoogroups.com 
    Baraya_Sunda-fullfeatured <at> yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
    Baraya_Sunda-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo Groups is subject to:
    https://info.yahoo.com/legal/us/yahoo/utos/terms/

juraganwati | 3 Apr 11:16 2014
Picon

Fwd: Belajar/ Mengajar Bahasa Inggris dengan Instan? Bisaaa!



info bagus .. kalo tertarik jangan reply saya  tapi langsung aja email dibawah !

----- Original Message ----- 
From: farahlie (farahlie <at> mail.com)
Subject: Belajar / Mengajar Bahasa Inggris dengan Instan? Bisaaa!

Anda ingin belajar bahasa Inggris? Tapi tidak ada waktu buat kursus? Ingin beli buku tapi buku yang dikarang penulis Indonesia kurang memuaskan? Anda guru? Kesulitan mencari buku2 berkualitas? Ingin menghemat waktu? Selamanya TIDAK lagi menjadi masalah.

Well, be afraid no more. Dengan DVD e-book buku-buku terbitan Longman, Cambridge, Oxford Univ. Press, Barron, MacMillan, McGraw-Hill, dll, kita bisa belajar bahasa Inggris sendiri. Plus kita juga bisa latihan listening denga n MP3 audio files. Buku-buku ini dijamin berkualitas. Buat para guru bahasa Inggris, buku ini dapat dijadikan buku referensi, tinggal di-print saja. Menghemat banyak waktu! Paket Tutorial ini menggunakan bahasa Inggris & Indonesia.

Paket EnglishDVD :
----------------------------
Paket 1 - DVD English Grammar (Rp. 100.000)
Paket 2 - DVD English for Children, Vocabulary, Dictionary (Rp. 100.000)
Paket 3 - DVD English Certificates, Toefl , Reading & Writing (Rp. 100.000)
Paket 4 - DVD Conversation (Rp. 100.000)
Paket 5 - DVD Business English (Rp. 100.000)
Paket 6 - DVD Tell Me More (Rp. 100.000)

SPECIAL PROMO DISC42% : Paket 7 - Berisi Paket 1-2-3-4-5-6 + FREE BONU S 1 DVD Listening  

Saat ini kami memberikan promo penawaran khusus berupa discount 42% untuk pemesanan PAKET 7 seharga Rp. 349.000 dengan bonus dan ongkos kirim tetap gratis. 

Untuk pembelian Paket 7, dapatkan bonus 1 DVD Listening berisi file-file SWF (Flash), mp3, novel, komik dan flv (video youtube). DVD Listening ini merupakan bonus yang tidak kami perjual-belikan.

Untuk spesifikasi dan cover screenshot masing-masing paket produk silahkan anda mengunjungi etalase online saya di situs http://paketenglishdvd.blogspot.com

Paket ini juga cocok untuk dijadikan sebagai hadiah untuk teman atau anak anda.
 
Bagi yang berminat memesan dapat menghubungi saya d i: farahlie <at> gmail.com atau farahlie <at> mail.com

mohon forward email ini pada teman-teman lain yang memerlukan :)

Salam,
Farrah
farahlie <at> gmail.com
Website: http://paketenglishdvd.blogspot.com
HP:  081221089520 (sms only)
YM: lady.photographer
add fb : http://www.facebook.com/farahlie.online
add twitter : http://www.twitter.com/farahlie


e-books novel/komik yang juga disertakan dalam DVD bonus :

andersen's fairy tales - hans christian andersen
angels and demons - dan brown
angels and demons - dan brown - versi indonesia
anna karenina - leo tolstoy
around the world in 80 days - jules verne
asterix and cleopatra
asterix in belgium
asterix in britain
asterix in corsica
asterix in spain
asterix in switzerland
asterix the gladiator
dark arena - mario puzo
deception point
digital fortress - dan brown
digital fortress - dan brown - versi indonesia
empress orchid - anchee min
fifth country - es ito
fools die - mario puzo
frankenstein - mary shelley
godfather - mario puzo
harry potter and the deathly hallows
harry potter and the order of phoenix
i know this much is true - wally lamb
into zero point - agatha christie
last don - mario puzo
l olita - vladimir nabokov
lord of the ring - silmarillion
lord of the ring - the fellow ship of the ring
lord of the ring - the hobbit
lord of the ring - the return of the king
lord of the ring - the two tower
moby dick or the whale - herman melville
money, a memoir - liz perle
murder on the links - agatha christie
musashi - eiji yoshikawa
otori clan story 1 - across the nightingale floor.jar - lian hearn
otori clan story 2 - grass for his fillow - lian hearn
otori clan story 3 - brilliance of the moon - lian hearn
penthouse magazine - march
playboy - hot shots
playboy magazine - april
playboy magazine - march
playboy mag azine - may
playboy magazine - september
rich dad - robert t kiyosaki
robinson crusoe - daniel defoe
samurai castle - noriko saka
secret of the secrets
shogun - james clavell
sicilian - mario puzo
snow - orhan pamuk
the 47 ronin story - john allyn
the adventure of tom sawyer - mark twain
the adventures of huckleberry finn - mark twain
the adventures of robin hood - howard pyle
the book of the thousand nights and a night - richard f burton
the clocks - agatha christie
the davinci code - dan brown
the divine message of the dna - kazuo murakami
the last of the mohicans - james fenimore cooper
the murder of roger a cryod - agatha christie
the prince - nicolo machiavelli 
the scarlett letter - nathaniel hawthorne
the works of edgar allan poe - volume 1 - raven edition
tintin - cigars of the pharaoh
tintin - flight 714
tintin - land of black gold
tintin - prisoners of the sun
tintin - the black island
twilight 1 - stephenie meyer
twilight 2 - new moon - stephenie meyer
twilight 3 - eclipse - stephenie meyer
twilight 4 - breaking dawn - stephenie meyer
vanity fair - william makepeace thackeray
why didnt they ask evan - agatha christie
why don't penguins feet freeze - mick o hare
why men don't listen - alan barbara pease
y ou can choose to be rich - robert t kiyosaki



__._,_.___

http://groups.yahoo.com/group/baraya_sunda/


[Ti urang, nu urang, ku urang jeung keur urang balarea]




__,_._,___

Gmane