John Brown | 14 Feb 04:13 2008
Picon

[BUGREPORT] Experimental tv-dshow driver crashes with -vo directx

Command line: mplayer -v tv:// -tv norm=ntsc-m

System: Windows XP SP2, 1 GB RAM, NVIDIA GeForce 7600GT, DirectX 9.0c,
Hauppauge WinTV PVR-150MCE

Mplayer version: dev-SVN-r25958-3.4.5

See verbose output and gdb backtrace below.

$ gdb
GNU gdb 6.7.50.20071121
Copyright (C) 2007 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law.  Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "i686-pc-mingw32".
(gdb) file mplayer.exe
Reading symbols from c:\progra~1\multimedia\mplayer\svn/mplayer.exe...done.
(gdb) run -v tv:// -tv norm=ntsc-m
Starting program: c:\progra~1\multimedia\mplayer\svn/mplayer.exe -v tv:// -tv no
rm=ntsc-m
warning: Can not parse XML library list; XML support was disabled at compile tim
e
MPlayer dev-SVN-r25958-3.4.5 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz (Family: 15, Model: 3, Stepping: 3)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2
get_path('codecs.conf') -> 'C:/MSYS/home/johnbrown105/mplayer/codecs.conf'
Reading C:/MSYS/home/johnbrown105/mplayer/codecs.conf: Can't open
(Continue reading)

John Brown | 14 Feb 04:19 2008
Picon

Re: Strange ouput when playing wmv files - CMediaBuffer_xxx() called, Query failed!

John Brown <johnbrown105 <at> hotmail.com> writes:

> 
> 
> Hello All,
> 
> MPlayer is now printing a lot of output when it plays .wmv files.
> The file appears to be played correctly, though. For example:
> 
<cut>            
> DMO_VideoDecoder_DecodeInternal(02C37898,02C36430,887,1,03190FC8)
> CMediaBuffer_GetBufferAndLength(034E4C80) called -> 02C36430 887

<several calls to CMediaBuffer_XXX functions cut>

> CMediaBuffer_Destroy(034E4C80) called
> A:   5.2 V:   5.1 A-V:  0.095 ct:  0.000   2/  2 ??% ??% ??,?% 0 0             
<cut>

I reported this some time ago, but I have not received a response.
Is anyone interested?
Compn | 14 Feb 17:08 2008
Picon

Re: Strange ouput when playing wmv files - CMediaBuffer_xxx() called, Query failed!

On Thu, 14 Feb 2008 03:19:47 +0000 (UTC), John Brown wrote:

>John Brown <johnbrown105 <at> hotmail.com> writes:
>
>> 
>> 
>> Hello All,
>> 
>> MPlayer is now printing a lot of output when it plays .wmv files.
>> The file appears to be played correctly, though. For example:
>> 
><cut>            
>> DMO_VideoDecoder_DecodeInternal(02C37898,02C36430,887,1,03190FC8)
>> CMediaBuffer_GetBufferAndLength(034E4C80) called -> 02C36430 887

whats in your config file?
John Brown | 14 Feb 17:27 2008
Picon

Re: Strange ouput when playing wmv files - CMediaBuffer_xxx() called, Query failed!


Compn wrote:
>
> On Thu, 14 Feb 2008 03:19:47 +0000 (UTC), John Brown wrote:
>
>>John Brown  hotmail.com> writes:
>>
>>>
>>>
>>> Hello All,
>>>
>>> MPlayer is now printing a lot of output when it plays .wmv files.
>>> The file appears to be played correctly, though. For example:
>>>
>>
>>> DMO_VideoDecoder_DecodeInternal(02C37898,02C36430,887,1,03190FC8)
>>> CMediaBuffer_GetBufferAndLength(034E4C80) called -> 02C36430 887
>
> whats in your config file?

# Write your default config options here!

dvd-device=c:/dvd/dvd

It does this only for .wmv files. It may be specific to WMV3, but I am not sure.

_________________________________________________________________
Shed those extra pounds with MSN and The Biggest Loser!
http://biggestloser.msn.com/
(Continue reading)

Compn | 14 Feb 21:25 2008
Picon

Re: Strange ouput when playing wmv files - CMediaBuffer_xxx() called, Query failed!

On Thu, 14 Feb 2008 11:27:30 -0500, John Brown wrote:

>
>
>
>Compn wrote:
>>
>> On Thu, 14 Feb 2008 03:19:47 +0000 (UTC), John Brown wrote:
>>
>>>John Brown  hotmail.com> writes:
>>>
>>>>
>>>>
>>>> Hello All,
>>>>
>>>> MPlayer is now printing a lot of output when it plays .wmv files.
>>>> The file appears to be played correctly, though. For example:
>>>>
>>>
>>>> DMO_VideoDecoder_DecodeInternal(02C37898,02C36430,887,1,03190FC8)
>>>> CMediaBuffer_GetBufferAndLength(034E4C80) called -> 02C36430 887
>>
>> whats in your config file?
>
># Write your default config options here!
>
>
>dvd-device=c:/dvd/dvd
>
>It does this only for .wmv files. It may be specific to WMV3, but I am
(Continue reading)

Reimar Doeffinger | 14 Feb 21:52 2008
Picon
Picon

Re: Strange ouput when playing wmv files - CMediaBuffer_xxx() called, Query failed!

Hello,
On Thu, Feb 14, 2008 at 03:25:15PM -0500, Compn wrote:
> >It does this only for .wmv files. It may be specific to WMV3, but I am
> >not sure.
> 
> 
> ah yes, there were a bunch of commits to the dmo stuff
> -vfm ffmpeg should workaround the problem.
> cant tell which commit did this, ping voroshi or reimar or diego...

Well, I looked at the files and all these messages seemed very much disabled
to me, so I have no idea what would be going wrong.
John Brown | 15 Feb 01:15 2008
Picon

Re: Strange ouput when playing wmv files - CMediaBuffer_xxx() called, Query failed!

Compn <tempn <at> twmi.rr.com> writes:

> ah yes, there were a bunch of commits to the dmo stuff
> -vfm ffmpeg should workaround the problem.

No, it doesn't. I just updated to r25998. 'mplayer -vfm ffmpeg
c:/downloads/mediaexample.wmv' gives the same result as before.
Mike yamaha | 15 Feb 15:05 2008
Picon

gmplayer fails

Hi,

I have successfully compiled the MPlayer source code(MPlayer-1.0rc2.tar.bz2)
on Windows using Cygwin. I have enabled the GUI by setting --enable-gui
while configuring(./configure --enable-gui).

The gmplayer.exe works fine i.e the Blue skin for the gmplayer pops up.
Below is the actual execution on Cygwin.

$ ./gmplayer.exe
MPlayer 1.0rc2-3.4.4 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.26GHz (Family: 15, Model: 2, Stepping: 9)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

My problem arises when i select a bitstream to play using the GUI, gmplayer
exits with the message on terminal  "Aborted"    !!!!!!!

Can you please help me out in finding what is wrong.

My gui.conf file contains

v_framedrop = "0"
vo_doublebuffering = "yes"
vo_direct_render = "no"
ao_driver = "win32"
ao_volnorm = "no"
softvol = "no"
ao_extra_stereo = "no"
ao_extra_stereo_coefficient = "1.000000"
(Continue reading)

John Brown | 22 Feb 00:14 2008
Picon

Re: [SOLVED] Experimental tv-dshow driver crashes with -vo directx

It seems that someone fixed this problem. Thanks.
John Brown | 23 Feb 15:53 2008
Picon

Re: Strange ouput when playing wmv files - CMediaBuffer_xxx() called, Query failed!

Reimar Doeffinger <Reimar.Doeffinger <at> stud.uni-karlsruhe.de> writes:

> 
> Hello,
> On Thu, Feb 14, 2008 at 03:25:15PM -0500, Compn wrote:
> > >It does this only for .wmv files. It may be specific to WMV3, but I am
> > >not sure.
> > 
> > 
> > ah yes, there were a bunch of commits to the dmo stuff
> > -vfm ffmpeg should workaround the problem.
> > cant tell which commit did this, ping voroshi or reimar or diego...
> 
> Well, I looked at the files and all these messages seemed very much disabled
> to me, so I have no idea what would be going wrong.
> 

The offending lines are the "Debug xxx()" lines in loader/dmo/buffer.c,
and they can be suppressed by changing the lines in loader/dshow/guids.h

#define Debug if(1)
//#define Debug if(0)

to

//#define Debug if(1)
#define Debug if(0)

I really can't be bothered to join yet another mailing list just
to send such a trivial patch, so here it is:
(Continue reading)


Gmane