masato12610 | 1 Jun 01:45 2005

[sc-issues] [Issue 50154] New - Numerical stability issue with the MINVERSE() function

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50154
                  Issue #:|50154
                  Summary:|Numerical stability issue with the MINVERSE()
                          |function
                Component:|Spreadsheet
                  Version:|OOo 1.1.4
                 Platform:|All
                      URL:|
               OS/Version:|Windows XP
                   Status:|UNCONFIRMED
        Status whiteboard:|
                 Keywords:|
               Resolution:|
               Issue type:|DEFECT
                 Priority:|P3
             Subcomponent:|programming
              Assigned to:|spreadsheet
              Reported by:|masato12610

------- Additional comments from masato12610 <at> openoffice.org Tue May 31 16:45:10 -0700 2005 -------
I believe there is an issue with the numerical stability of the MINVERSE 
worksheet function.  From matrix algebra, if A is a square matrix (n rows and 
n columns) and is not singular, then a matrix inverse "Inv(A)" exists, such 
that for matrix multiplication A*Inv(A) = I, where I is the n-by-n identity 
matrix, i.e., the main diagonal of I contains ones and all other elements of I 
contain zero.

Attached are Excel and Calc workbooks that illustrate the issue.  The Excel 
workbook appears to work correctly but the Calc workbook shows the issue.
(Continue reading)

masato12610 | 1 Jun 01:46 2005

[sc-issues] [Issue 50154] Numerical stability issue with the MINVERSE() function

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50154

User masato12610 changed the following:

                  What    |Old value                 |New value
================================================================================
           Attachment data|                          |Created an attachment
                          |                          |(id=26778) Calc example of
                          |                          |the numerical stability
                          |                          |issue
--------------------------------------------------------------------------------

------- Additional comments from masato12610 <at> openoffice.org Tue May 31 16:46:16 -0700 2005 -------
Created an attachment (id=26778)
Calc example of the numerical stability issue

---------------------------------------------------------------------
Please do not reply to this automatically generated notification from
Issue Tracker. Please log onto the website and enter your comments.
http://qa.openoffice.org/issue_handling/project_issues.html#notification

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: issues-unsubscribe <at> sc.openoffice.org
For additional commands, e-mail: issues-help <at> sc.openoffice.org
masato12610 | 1 Jun 01:58 2005

[sc-issues] [Issue 50154] Numerical stability issue with the MINVERSE() function

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50154

User masato12610 changed the following:

                  What    |Old value                 |New value
================================================================================
           Attachment data|                          |Created an attachment
                          |                          |(id=26779) Excel version
                          |                          |(correct numerical
                          |                          |results)
--------------------------------------------------------------------------------

------- Additional comments from masato12610 <at> openoffice.org Tue May 31 16:58:13 -0700 2005 -------
Created an attachment (id=26779)
Excel version (correct numerical results)

---------------------------------------------------------------------
Please do not reply to this automatically generated notification from
Issue Tracker. Please log onto the website and enter your comments.
http://qa.openoffice.org/issue_handling/project_issues.html#notification

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: issues-unsubscribe <at> sc.openoffice.org
For additional commands, e-mail: issues-help <at> sc.openoffice.org
naoyuki | 1 Jun 04:17 2005

[graphics-issues] [Issue 50155] New - OOo1.1.4 crashes at pasting image from 1.9m106 Impress

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50155
                  Issue #:|50155
                  Summary:|OOo1.1.4 crashes at pasting image from 1.9m106
                          |Impress
                Component:|Presentation
                  Version:|OOo 1.1.4
                 Platform:|All
                      URL:|
               OS/Version:|All
                   Status:|NEW
        Status whiteboard:|
                 Keywords:|
               Resolution:|
               Issue type:|DEFECT
                 Priority:|P3
             Subcomponent:|code
              Assigned to:|wg
              Reported by:|naoyuki

------- Additional comments from naoyuki <at> openoffice.org Tue May 31 19:17:59 -0700 2005 -------
How to reproduce:
1. Open 1.9m106 impress blank document
2. Choose Insert->Picture->From File...
3. select share/gallery/apples.gif
4. copy it
5. Open 1.1.4 Writer
6. Edit->Paste (or Ctrl-V)
Then 1.1.4 crashes.
I confirmed this with StarSuite8/7 on Sol10 and OOo1.9/1.1.4 on Win2K.
(Continue reading)

jes | 1 Jun 04:18 2005

[sw-issues] [Issue 50156] New - select table may give wrong context menu

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50156
                  Issue #:|50156
                  Summary:|select table may give wrong context menu
                Component:|Word processor
                  Version:|680m104
                 Platform:|All
                      URL:|
               OS/Version:|All
                   Status:|UNCONFIRMED
        Status whiteboard:|
                 Keywords:|
               Resolution:|
               Issue type:|DEFECT
                 Priority:|P3
             Subcomponent:|ui
              Assigned to:|mru
              Reported by:|jes

------- Additional comments from jes <at> openoffice.org Tue May 31 19:18:54 -0700 2005 -------
The new table selection features[*] are great, but less helpful because the "in
table" context menu is not active unless the text cursor is inside the table to
begin with.

To reproduce:

1) In document with table, position text (I-beam) cursor in text _outside_ of table.

2) Select a column/row/table using bulk selection[*].  The table is selected
(highlighted), and the text cursor jumps inside the table.
(Continue reading)

jes | 1 Jun 04:20 2005

[sw-issues] [Issue 50156] select table may give wrong context menu

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50156

User jes changed the following:

                  What    |Old value                 |New value
================================================================================
           Attachment data|                          |Created an attachment
                          |                          |(id=26780) Screenshots of
                          |                          |sample document with
                          |                          |different context menus
--------------------------------------------------------------------------------

------- Additional comments from jes <at> openoffice.org Tue May 31 19:20:48 -0700 2005 -------
Created an attachment (id=26780)
Screenshots of sample document with different context menus

---------------------------------------------------------------------
Please do not reply to this automatically generated notification from
Issue Tracker. Please log onto the website and enter your comments.
http://qa.openoffice.org/issue_handling/project_issues.html#notification

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: issues-unsubscribe <at> sw.openoffice.org
For additional commands, e-mail: issues-help <at> sw.openoffice.org
jes | 1 Jun 04:22 2005

[sw-issues] [Issue 50156] select table may give wrong context menu

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50156

User jes changed the following:

                  What    |Old value                 |New value
================================================================================
           Attachment data|                          |Created an attachment
                          |                          |(id=26781) sample document
                          |                          |with small table
--------------------------------------------------------------------------------

------- Additional comments from jes <at> openoffice.org Tue May 31 19:22:55 -0700 2005 -------
Created an attachment (id=26781)
sample document with small table

---------------------------------------------------------------------
Please do not reply to this automatically generated notification from
Issue Tracker. Please log onto the website and enter your comments.
http://qa.openoffice.org/issue_handling/project_issues.html#notification

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: issues-unsubscribe <at> sw.openoffice.org
For additional commands, e-mail: issues-help <at> sw.openoffice.org
vq | 1 Jun 04:35 2005

[tools-issues] [Issue 50053] dmake 4.4 fails to read recipe to its end

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50053

------- Additional comments from vq <at> openoffice.org Tue May 31 19:35:03 -0700 2005 -------
And another one.

+++ dmake/parse.c       1 Jun 2005 02:10:27 -0000
 <at>  <at>  -107,8 +107,9  <at>  <at> 
                   }
                   else if( *p == ']' )
                      Fatal( "Found unmatched ']'" );
-                  else if( (*pTmpBuf && *p) || (Notabs && !*pTmpBuf && !*p))
+                  else if( *pTmpBuf ) /* Something that was no recipe. */
                     State = NORMAL_SCAN;
+                 /* The only thing that was not handled was an empty line. */
                }

                if( State == RULE_SCAN ) break;     /* ie. keep going    */

*pTmpBuf was never "" for the old dmake, therefore the Notabs == true case
never triggered before. This check was completely bogus.

Committed to the cws. The simple makefile now works as expected.

---------------------------------------------------------------------
Please do not reply to this automatically generated notification from
Issue Tracker. Please log onto the website and enter your comments.
http://qa.openoffice.org/issue_handling/project_issues.html#notification

---------------------------------------------------------------------
(Continue reading)

vq | 1 Jun 04:53 2005

[tools-issues] [Issue 50142] warnings on all targets w.o file association

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50142

User vq changed the following:

                  What    |Old value                 |New value
================================================================================
                        CC|''                        |'vq'
--------------------------------------------------------------------------------
               Assigned to|vq                        |hjs
--------------------------------------------------------------------------------

------- Additional comments from vq <at> openoffice.org Tue May 31 19:53:55 -0700 2005 -------
Fix committed to cws dmake43p01.

---------------------------------------------------------------------
Please do not reply to this automatically generated notification from
Issue Tracker. Please log onto the website and enter your comments.
http://qa.openoffice.org/issue_handling/project_issues.html#notification

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: issues-unsubscribe <at> tools.openoffice.org
For additional commands, e-mail: issues-help <at> tools.openoffice.org
vq | 1 Jun 04:54 2005

[tools-issues] [Issue 50142] warnings on all targets w.o file association

To comment on the following update, log in, then open the issue:
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=50142

User vq changed the following:

                  What    |Old value                 |New value
================================================================================
                    Status|NEW                       |RESOLVED
--------------------------------------------------------------------------------
                Resolution|                          |FIXED
--------------------------------------------------------------------------------

------- Additional comments from vq <at> openoffice.org Tue May 31 19:54:42 -0700 2005 -------
vq->ause: Please verify.

---------------------------------------------------------------------
Please do not reply to this automatically generated notification from
Issue Tracker. Please log onto the website and enter your comments.
http://qa.openoffice.org/issue_handling/project_issues.html#notification

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: issues-unsubscribe <at> tools.openoffice.org
For additional commands, e-mail: issues-help <at> tools.openoffice.org

Gmane